A kert

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 64 perc, 1994

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A magyar labdarúgó válogatott 7:1-re győzi le Anglia együttesét a Népstadionban. Másnap egy budai villa kertjében a rádióból - a hatalmában újra megerősödött - Rákosi Mátyás beszédét hallgatják Spiró György drámájának szereplői. Ellenállók, új világot álmodó üldözöttek a háború utolsó éveiben. Haszonlesői az új rendszernek, amely előhívta esendőségüket, és szétzüllesztette eszményeiket. A találkozón, amelyen megjelenik a börtönből csak nemrég szabadult barát is, tragédiába torkollik. Így lesz a budai édenkertből a szörnyek szigete.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Joseph Barbera 2020 júl. 17. - 12:52:37 9/10
Minden esetre a mai gagyi magyar filmekhez képest még mindig remeklés ez a darab. Kiváló szereposztással. Piros Ildikót és Jordánt még így is öröm nézni, hogy valóban nincs igazán kidolgozva a szerepük. És igen, Varga Mária is nagyszerű! Én a 80-as években voltam gyerek, és bizony, nem lehetett beszélni. Titkolni kellett a hittan órákat, és a 80-as évek elején még számos ismerősünk disszidált, nem tudván, hogy 10 év múlva rendszerváltás lesz. A film számomra nem múltat idéző, hanem azokról a figurákról szól, akik napjainkban is nagyon jellemző alakok: mindig arra fordulnak, amerre a szél fúj....
Gulyás Katalin 2019 nov. 15. - 13:00:19 Előzmény LajtaJ
No ja.
vino-et-veritas 2017 szept. 21. - 08:08:14
Pontosan.

Ezzel együtt sem egy erõs film, a szereplõk jó része súlytalan (nagyon kilóg például Piros Ildikó vagy Jordán is). Valahogy a jelenetek nincsenek befejezve több alkalommal, stb.
Mivel 1994-es, úgy tûnik, az alkotás azok sorába állt be, amik a múltat akarták felfedni, de ezek jórésze már akkor is tudott volt...
Az eredeti mû pedig valamikor a '80-as évek közepérõl való, amikor már szintén sok mindenrõl lehetett beszélni, az ötvenes évekrõl meg még inkább.
Az adaptáció nem lett elég "spirós"...
LajtaJ 2017 szept. 21. - 03:36:41
Csak a legfontosabb szereplõ - Varga Mária - maradt ki a stáblistából!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu