Film

A kétszáz éves ember /Bicentennial Man/

magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 130 perc, 1999 korhatárra tekintet nélkül megtekinthető
  • eny

Értékelés:

408 szavazatból
Szerinted?

  A Martin család vásárol egy egyszerű háztartási robotot. Olyat, ami némán behozza a teát, kipucolja a cipőket, és soha nem zavar. Aztán nagyon hamar rájönnek, hogy az ő robotjuk kicsit más, mint a többi: mindenről véleménye van, jó pár dologba beleszól, és ami a legmeglepőbb - van, akit nagyon meg tud szeretni: például a kislányt, akire vigyáznia kell. Csaknem kétszáz évig szolgál Martinéknál, és nem létező szívébe az érkező gyerekek és unokák is belopják magukat. Egyre erősebbé válik benne a vágy, hogy egyszer tényleg jön egy mérnök, aki valóra válthatja a gép vágyait.

  Bemutató dátuma: 2000. február 10. (Forgalmazó: InterCom)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (2000) - Legjobb smink és maszk jelölés: Greg Cannom

  Vélemény:


  2017. március 15. 18:09
  ...arról van szó, hogy az emberi intelligenciát néhány tízezer, párhuzamosan működő "asszociatív számítógép" alkotja. Ezek a számítógépek úgy működnek, hogy a tudati szint alapvetően észre sem veszi, mit csinálnak: feldolgozzák az érzékszervek jeleit és ha valami "ismerősre" bukkannak, akkor izgalomba jönnek. Más "asszociatív számítógépek" pedig az érzékszervek jelei illetve a többi "asszociatív számítógép" izgalmi állapotára reagálnak, és ha ismerős helyzetre bukkannak, ők is izgalomba jönnek. A tudati szint pedig ezeknek a háttérben dolgozó asszociatív számítógépeknek bizonyos izgalmi állapotaira reagál.

  Na most jön amiért ezt leírtam: ezeknek az asszociatív számítógépeknek az izgalmi állapotát ÉRZELMEK közvetítik. Ugyanazok az érzelmek, amelyeket külső ingerek hatására megtapasztalunk, ezeknek az asszociatív számítógépek egymás közötti kommunikációjában is szerepet játszanak.

  Szóval ha a számítógépkutatók egyszer készítenek erős mesterséges intelligenciát, valószínűleg az emberi intelligencia működését fogják lemásolni: asszociatív számítógépek (amit az agykutatók egyébként kognitív sémának neveznek), amelyek érzelmeken keresztül üzennek e...

  2017. március 15. 12:57
  "a probléma ott van, hogy az érzelmeink biológiai lény voltunk miatt van azaz különböző vegyi anyagok kergetőzése bennünk okozza"

  hát, ezt manapság már összetettebb kérdésnek tartják az agykutatók :)

  2017. március 15. 12:06
  Szép film, ez nem kérdés, mondanivalója is van. Ami számomra probléma hogy SPOILER : röviden - a gépnek érzelmei lesznek és testileg is ember akar lenni a probléma ott van, hogy az érzelmeink biológiai lény voltunk miatt van azaz különböző vegyi anyagok kergetőzése bennünk okozza. Ezért egy gépnek akárhogy csűrjük csavarjuk nem lehetnek érzelmei - szimulálni tudja - vagy ha ismer egy viccet és meghallja akkor ha belé van programozva akkor nevetést szimulál de mivel nincsenek benne HORMONOK stb. ezért ennél több nem lesz

  Összes hozzászólás