A kezdő

Bakancslistához adom
The Intern
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai komédia, 121 perc, 2015

Értékelés:

480 szavazatból
Szerinted?

A menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. De erre talán nem készültek fel: beállít hozzájuk egy 70 körüli öltönyös, diplomatatáskás úr (Robert De Niro), és munkát kér. Valaha ő is hasonló szakmában dolgozott, mondja.
A cég főnöke, a megállíthatatlan tempójú és nehezen elviselhető temperamentumú Jules (Anne Hathaway) alkalmazza a férfit, és attól kezdve kénytelenek eltűrni egymást: különböző szeszélyek, különböző szokások és hasonló nyakasság ütközik össze - egészen addig, míg a sok utálatból talán barátság nem alakul.
Bemutató dátuma: 2015. szeptember 24. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Ildchen nov. 03. 16:37:48 7/10
Az eleje kicsit vontatott volt, de egyébként tök jó kis film, ráadásul mai kérdéseket feszeget - a maga kissé sekélyes módján. A két főszereplő pedig szuper, már csak értük is érdemes megnézni!
7/10
Sophie_Western szept. 24. 21:52:28 7/10
Robert de Niro nagyon hitelesen alakítja a kedves idős urat. De csakis miatta érdemes megnézni ezt a filmet.
8/10
Midnight67 szept. 22. 13:59:40 8/10
Kedves, aranyos, szórakoztató film. Egyszer érdemes megnézni.
8/10
sexykex máj. 06. 13:33:19 8/10
Frankó dolog, ha az ember kikapcsolódik. Nem járatja az agyát feleslegesen, csak úgy néz ki magából és bambán bazsalyog. Na, ez egy ilyen film. Mindenkinek tetszik valamiért. Még a színészeknek is tetszik, mert jól játszanak. (Akinek mégsem tetszik, az ne nekem írjon, mert nem érdekel, hogy mi baja van.)
oazm máj. 02. 00:35:40
Egy könnyed, barátságos, itt-ott vicces, kedves film. Nekem tetszett.
A vége egy kicsit hirtelen elvágott lett, csak ez nem tetszett, egyébként nagyon kellemes kikapcsolódás volt.
Wurlizer ápr. 24. 19:12:55
A film alapgondolata, - ami szerintem az, hogy úgy is lehet idomulni a változáshoz, hogy nem dobunk el mindent ami eddig jó volt - kimondottan ötletes, és a szereplők/színészek gondoskodtak arról, hogy ezt könnyed szórakozás keretében tálalják. Ami sajnos nálam egy nagyon nagy mínusz volt az a brutálisan eltúlzott feminizmus amit még szerencsétlen Robert De Niro szájába is erőltettek. A tűzriadó utáni hotelszobás monológja volt a pillanat amikor végleg biztos lettem, hogy vagy a rendező, de még inkább az író nő volt. Mint kiderült nem csak mind a kettő nő, de ráadásul egy és u.a. a Nancy Meyers, aki - ki hitte volna - producere is a filmnek. Ékes példája a történet annak, hogy a nők sosem hajlandóak a saját felelősségüket elismerni, mindig a férfi a hibás. U.e. a szituációban fordított szerepekkel a nő szemrebbenés nélkül hibáztatná a férfit, hogy neki fontosabb a karrierje és nem törődik eleget a családjával (vagyis pontosabban személy szerint vele.)

Ezt leszámítva kellemes volt a film és érdekes alap-szituációt boncolgat. 6/10.
9/10
veszelka 2018 nov. 10. - 14:27:15 9/10 Előzmény rockfordfosgate85
Világtalannak magyarázni arról, hogy milyen a piros. - kb. ennyi értelme lenne több mondatnak itt.
7/10
Cisco 2018 okt. 23. - 20:08:29 7/10
Érdemes volt megnézni. Jó volt látni de Nirót és René Russót ilyen szerepben is, nem csak állandóan feszült helyzetekben, akciófilmekben.
8/10
Nótárius 2018 okt. 23. - 00:49:46 8/10
Érdekes alaphelyzetű, derűs emberségű, kedves humorú, jó ízléssel romantikus, ugyanakkor több szempontból elgondolkodtató film, nagyszerű színészekkel és szép zenével. Ha átengedjük magunkat a hangulatának, itt-ott jólesően megindító is. A vége? Nos, az tényleg kissé hevenyészett érzetű, döccenősen didaktikus lett. Ám, ha csak annyira vesszük komolyan e filmet, amennyire érdemes, akkor mindenképp remek szórakozás lehet!

"Ha jó úton jársz, nem tévedsz el."
1/10
rockfordfosgate85 2018 júl. 25. - 21:21:04 1/10
Ez mi ez az igènytelen, nìvòtlan sz.r???
De Niro màr mindent elvàllal???
György Kádár 2018 ápr. 04. - 15:04:21 Előzmény InteriorLulu
Elolvastam a hozzászólásokat, abból szűrtem le amit leírtam. Természetesen előfordulhat, hogy rossz következtetéseket vontam le.
Azért mielőtt ilyen kategorikusan elutasítod a gondolataimat, olvasd el te is a hozzászólásokat.

Az Apádra ütök-et láttam, az egy nézhető vígjáték volt. Azokat a filmeket, amelyeket említesz, nem láttam.

A filmről három mondatot írtam, a többit a számomra fura hozzászólásokról. Igazad van, ezeket a fura jelenségeket már sok filmmel kapcsolatban tapasztaltam.
Az utolsó három mondatodból nem értek semmit, neki futnál még egyszer a kedvemért?
8/10
szepipiktor 2018 ápr. 01. - 17:11:34 8/10
Én is véletlenül kapcsoltam rá, majd végignéztem.
Kellemes, elgondolkodtató film.
Kötelezném a mai aktivistákat, Y generációs HR-eseket, marketingeseket a film megnézésére, talán elgondolkidnának azon, hogy az életkor csak egy adott pillanat, nem kap senki emiatt kizárólagos tudást.
A feminista aktivistáknak is jó kis kérdés: eldobhat-e egy nő MINDENT - családot, gyereket, boldogságot - a karrierért?
7/10
InteriorLulu 2018 ápr. 01. - 15:47:29 7/10 Előzmény György Kádár
Szerintem valamit nagyon félreértesz. Akinek bejön a film, annak azért jön be, mert simán "csak" szórakoztatja. Mindenki pontosan tudja, hogy ez egy könnyed - és láthatóan profik által profin összerakott - vígjáték, ami mégha foglalkozik is szőrmentén komolyabb dolgokkal, nem okvetlen hiteles ábrázolása bárminek is. Senki nem a hitelességet, a mélységet, a valóság hű lenyomatait keresi sem magában a filmben, sem az egyes karakterekben, és nyilván senki nem is csalódik, hogy mindezt nem, vagy maximum csupán a felszínt épp hogy karcolgatva találta meg.
Senkinek sem pusztán attól tetszik a film, mert szimpatikus az öregúr karaktere, hanem mert a film egésze szórakoztatja, amiben igen, nyilván benne van a De Niro által játszott karakter emberközelisége és szerethetősége is. Meg sokminden más, mégha adott hozzászóló az egészből csupán ezt a karaktert emeli is ki. (Ami amúgy nyilván nem is csoda, hisz már a film címe is erről a karakterről szól).
Egyébként pedig semmi nem utal arra, hogy bárki is élő, valóságos emberekként tekintene a film bármelyik szereplőjére. Ezt csupán te képzeled így, hisz ez illik a narratívádba.

Az pedig, hogy (2018-ban ugye) "De NIro neve idáig egyfajta garanciát jelentett" számodra, az már önmagában igen furcsán hat a Nagyfater elszabadul, Az Utódomra ütök, a Last Vegas, a Halálos csomag, a Szabadúszók, a Machete tükrében...

És még valami. Írod: "Azt, hogy az egyik szereplő így vagy úgy dönt, cselekszik, úgy értelmezik, hogy ez egy az egyben az alkotók álláspontját tükrözi, és ha ez nem vág egybe az ő véleményükkel, akkor a film máris nem tetszik nekik."
Ebben igazat adok, ám mindenképp hozzátenném, hogy ezt megszámlálhatatlan játékfilmmel kapcsolatban írhatnád, írhattad volna. És egyébként a ténnyel, hogy itt írod, pont önmagadnak mondasz némileg ellent, hiszen az, hogy ez felmerül, már önmagában azt mutatja, hogy az alkotóknak van valami - az egyes szereplők cselekvéseiben, döntéseiben megnyilvánuló - álláspontjuk, ergo van valami mondanivalójuk. Ami nyilván a társadalmi nemi szerepek, a női önmegvalósítás, esetleg a nyugdíjaskor problematikája környékére lőhető be. Bármennyire is üresen, részleteiben hiteltelenül, de mégiscsak ténylegesen létező módon.
juca001 2018 márc. 31. - 22:47:24
Tetszik. 7/10
Kár, hogy telecseszik reklámmal, és a két órás film így 2 óra 40 percig tart. Ezért töltök le inkább.
10/10
UncleSam 2018 márc. 31. - 21:58:17 10/10
10/10
György Kádár 2018 márc. 29. - 11:10:04
Álmatlanság miatt végignéztem ezt a hazug és ostoba filmet. Egy hiteles képkockája nem volt.
De Niro neve eddig egyfajta garanciát jelentett a szemben, ennek vége.

Viszont érdekes olvasni az itteni pozitív hozzászólásokat.
Sokakat nem az érdekel, hogy mennyire izgalmasan vagy hitelesen szól ez a film a valóságról, hanem hogy mennyire szimpatikusak a karakterek. nem a színészek, hanem a karakterek. vagyis gyakorlatilag úgy tekintenek a filmek hőseire, mint élő, valóságos emberekre, és az hozzájuk fűződő viszonyuk határozza meg a filmhez fűződő viszonyukat. Mivel de Niro szuper pozitív karaktert alakított, ezért a hozzászólok többségének a film is tetszett. Az, hogy ez a karakter mennyire hiteles, nem érdekli őket.

A másik fura csoport pedig szintén valós emberekként tekint a film hőseire, és a döntéseik, cselekedetiek alapján ítéli meg a filmet. Azt, hogy az egyik szereplő így vagy úgy dönt, cselekszik, úgy értelmezik, hogy ez egy az egyben az alkotók álláspontját tükrözi, és ha ez nem vág egybe az ő véleményükkel, akkor a film máris nem tetszik nekik.

No comment.
8/10
Stella D 2018 márc. 01. - 09:12:28 8/10
Nagyon jó a film alapötlete, de a kidolgozáson lehetett volna mit fejleszteni.
Griffi 2017 dec. 04. - 20:13:34
Aranyos kis film, bár nem lesz a kedvencem. Egyszer mindenképp érdemes megnézni.
szookedorina 2017 nov. 08. - 11:30:21 Előzmény Xxy92
Nem hallottál még a kollektíváról? Ott beszéld meg a kinevezésed!
8/10
t_ev 2017 febr. 07. - 13:35:19 8/10
Szeretem Hathawayt és De Nirot is, amit õk ketten ki tudtak ebbõl a filmbõl hozni, azt kihozták. Nagyon tetszett, már 5-ször láttam, de nem tudom megunni:) Vicces, könnyed, picit csajos film..Aki Hathaway férjét játszotta, tényleg nem illett a szerepbe, ránézésre nem olyannak tûnt..
Egyszer mindenképpen megéri megnézni. 8/10
Összes hozzászólás
A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje