A kezelés

Bakancslistához adom
The Sessions
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 95 perc, 2012

Értékelés:

166 szavazatból
Szerinted?

A harmincnyolc éves Mark túlélte a gyermekbénulási járványt, ám lebénult. Miközben a teste szinte teljes mozdulatlanságra van kárhoztatva, és egy vastüdő tartja életben, a szelleme szárnyal, diplomát szerzett és rajong a költészetért. Mark eltökélt szándéka, hogy mindent kipróbál az életben, amire csak képes, beleértve a szüzessége elvesztését. Elege volt a romantikus álmodozásokból, inkább felbérel egy szexterapeutát, hogy vezesse be a gyönyör birodalmába. A kezelés azonban alapjaiban megváltoztatja mindkettőjük életét.
Bemutató dátuma: 2013. január 17. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2013
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Helen Hunt
 • Golden Globe-díj

  2013
  Legjobb színész - drámai kategória jelölés: John Hawkes
 • Golden Globe-díj

  2013
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Helen Hunt
 • Oscar-díj

  2013
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Helen Hunt

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
kismarcsika1@windowslive. 2018 máj. 27. - 11:49:51 10/10
Elgondolkodtató, nagyon szerethető, de meghökkentő film is egyben...Pedig vágyai és szexuális érzetei nem csak a "normáloknak" van...10 pont
sexykex 2018 febr. 14. - 14:56:34
Nem hittem volna, hogy ebbõl a sztoriból ilyen üde, szerethetõ, jó humorú filmet lehet készíteni. Sajnos nem tudom pontosan idézni a filmben hallottakat, de nem tekinthetek el attól, hogy az orgazmus jeleit részben a saját szavaimmal közre ne adjam: Az a gyönyörteli tekintet, amit akkor mutat az ember, ha egész napi viszketés után megvakarják. Fenomenális!
Az viszont szomorú, hogy az Úr fergeteges jókedvében olyan nyomikat teremt, akik életük nagy részét vastüdõben töltik, de a cerkájuk spontán ürít a fürdetõik kezére. Na, szóval az Istennek igenis van humora - én is hiszek benne. (Már meg is bántam, hogy ezt leírtam. De annyira kikívánkozott ...)
9/10
András Sebestény 2018 jan. 28. - 06:04:14 9/10 Előzmény filmkritikusné
Uramistem, de sötét vagy. A "féjjed" kritikus? Azok általában valamilyen "mûvelccséggel" rendelheznek, és ha igényesek, nem vesznek el egy egybites nõt. Nem láttad a filmet, de "véleményed" van róla? Az alapján, hogy a "férjurad" mennyi popcornt tömött a hájfejébe?
Te azt hiszed, a filmeket "élõben játsszák" ? A TV-ben kicsi emberek vannak bezárva? És hogy felháborító, hogy "kicsi jelenetekbõl" vágnak össze egy filmet? A filmek lényege a vágás, rengeteg múlik a vágókon. Egy átlagos filmben percenkén legalább 5-10 vágás van, maga a vágás is kifejezõ, mûvészi eszköz! Ahogy a "vágatlan" jelenetek a másik oldal, kifejezetten híres vágatlan jelenetek léteznek, az amúgy mûvészileg nem labdába rúgó "Vészheyzet" s. sorozat éppen a hosszó vágatlan jeleneteirõl volt emlékezetes, ahogy például a kimondottan szórakoztató film kategóriájó, magyarul szörnyû címû "Sztárom a párom" (Notting Hill) legizgalmasabb jelenete is egy vágatlan képsor, ahol Hugh Grant 4 évszakon "sétál át" a piacon, vágatlanul, és pl. a képspr elején látható kismama a képsor végén csecsemõjével látható... Mellesleg aki vágatlan filmeket akar látni, azoknak Tarr Béla alkotásait javaslom, ahogy minden, a "vágatlanság" is mûvészi kifejezõ eszköz lehet.
2/10
Nótárius 2017 júl. 27. - 01:02:23 2/10
*** SPOILER -es !!! ***
Pontosítva: ez annyiban megtörtént eset, hogy "O’Brian valóban élt, és írt egy hasonló témájú cikket". Ez semmi garancia a valóságra, még kevésbé annak személyes részleteire, de ettõl még lehetett volna jó ez a film. Én a két fõszereplõ egymáshoz való közeledését teljesen megalapozatlannak, felépítetlennek és ekképp hiteltelennek éreztem, a sex-ben is, de fõként az azon túlmutató szerelmesedésben. Számomra például Vera a segítõ és a recepciós férfi között sokkal inkább érezhetõ volt az a bizonyos férfi-nõ kémia. A film amilyen tárgyilagos naturalizmussal mutatta meg a nõi testet, olyannyira fedte végig a férfiét. Az utóbbit nagyon jól tette, de ennek kontrasztjában még sokkal szembetûnõbb volt a nõ meztelenségének eszköz-ridegségû céltalansága. A film ekként egyoldalún nyílt naturalizmussal mutatta be az együttléteiket az alkalmankénti testi válaszreakciójú tetõpontig; amit aztán a férfi mindannyiszor a pappal (?) részletezett meg. Nemcsak Cheryl, de a férjének az érzelmi elõéletét és jelenét is maga alá érdektelenítette az arány-vesztett túlsúlyú, fõszereplõ-köré-rendezettség.
*** SPOILER -es vége !!! ***

Erre az alaphelyzetre kivált igaz, hogy aki nem személyesen éli át, annak esélye sincs reális képet alkotnia a mindennapi megélésérõl. Ez viszont egyáltalán nem mentség e film gyengéire; sõt ... ! Írom ezt úgy is mint, aki korábban egyébként elég sokat olvastam róluk és foglalkoztam személyesen is tartós akadályozottsággal élõkkel.
Nekem nem tetszett, de természetesen õszintén tiszteletben tartom más, ettõl eltérõn kedvezõ véleményét.
10/10
magdusmacsek 2017 júl. 25. - 11:02:04 10/10 Előzmény Csonger
Egyet értek
trudy 2017 márc. 20. - 22:43:04
A szereplõgárda és az elõzetes alapján néztem meg. Egy sokkal mozgalmasabb és viccesebb alkotásra számítottam. Inkább egy nagyon is naturalista stílusú filmet kaptam, ami sajnos nem annyira az én világom.
Tény, hogy John Hawkes annyira cool fickó, hogy tényleg elhiszem, hogy beleszeretett minden nõ rokkantként is, de azért ez amúgy eléggé abszurd, pláne, hogy sajnos a karakterérõl olyan sokat nem tudunk meg, tehát inkább a színész kisugárzása viszi a filmet, nem a karakter.
William H. Macy is szerepelhetett volna intenzívebben a filmben, mert szinte végig csak az a szerepe, hogy hallgatja, amit a fõszereplõ mesél, és amúgy nem sok vizet zavar. Egyébként még ennek ellenére is az övé a leginkább szerethetõ és emberibb karakter a filmben.
Jól indul a film és az elsõ 20 perc tényleg érdekes és megható, ahogy beleszeret a fiatal gondozójába, de utána egy órán keresztül csak a szexuális fejlõdését elemzik és ez azért egy átlagos ember számára (ami a nézõk nagyrésze) - unalmas. Lehetett volna több meseszerû, vicces vagy akár abszurd jelenet is és kevesebb naturalisztikus rész, így egy sokkal szerethetõbb történetet kaphattunk volna és a színészek tehetségét is jobban ki lehetett volna aknázni. Kár érte.
10/10
Boriska1 2016 márc. 31. - 13:32:19 10/10 Előzmény m3246
Nálam is 10/10 a film. Újranézem mindig, ha tehetem.
asebes 2015 dec. 30. - 01:57:32 Előzmény Mikkamakkamocska
A filmrõl lehet vitatkozni, én jónak tartottam. De hogy Helen Hunt botoxos rémség volna? Ez a nõ 50 évesen is gyönyörû, igazi NÕ. Nem szexszimbólum, hús-vér nõ. Azt hiszem ezt az 50 éves testet számos 50 éves nõ elfogadná - és talán a párjuk is...
Jim Hacker 2014 okt. 18. - 08:53:21
Egy kép a rendezõrõl és a három fõszereplõrõl.
Jim Hacker 2014 okt. 18. - 08:51:03
Rendkívüli, elgondolkodtató és még szórakoztató is. Jól eltérnek róla a vélemények, ez is csak azt bizonyítja, érdemes megnézni.
A vallásos vonalról annyit, a fõszereplõ maga állítja: "hiszek egy istenben, egy olyanban, akinek kegyetlenül jó humorérzéke van, hiszen engem is egy ilyen (nyomoréknak) teremtett".
Valóság az alapja, amelyet a rendezõ úgy színez, annyit változtat rajta amennyit akar, punktum.
2/10
Mikkamakkamocska 2014 okt. 07. - 23:31:07 2/10
elég nagy hülyeség arra hivatkozni, hogy megtörtént, mert senki nem volt ott és nem tudhatja mennyit adtak hozzám vélhetõen sokat ez egy hollywoodi film , és ez minden "megtörtént" filmre igaz nem attól lesz jó vagy rossz

ez bizony rossz, unalmas , hatásvadász dráma és nem véletlen, hogy nem tolták oscarra hh bûn rossz botoxlady lett belõle ezért sem kaphatott oscart õ sem mert nincs semmi kifejezés az arcán, az élõ ember sokkal érdekesebb lehetett mint ez a giccs és 52 éves görcs
3/10
Julicska 2014 aug. 31. - 15:07:19 3/10
Hát nem tudom, engem zavart az egyházi szál. SPOILER (RONTÓC): Még ha el is tudom képzelni, hogy azt mondja a pap, Mark esetében megengedett a szex, nem kellene erõsebben gyõzködnie, hogy ne adja fel a reményt, hogy talál egy társat? (Ahogy késõbb meg is találja Susant, ugyebár.) És késõbb se szól közbe soha a beszámolókba, hogy haver, ugye tudod, hogy az életed nem a szüzességed elvesztésérõl szól. Én nem vagyok pap, se teológus, szóval nincs teljes rálátásom ezekre a dolgokra, de mégis végig hiányérzetem volt a pap szótlansága miatt.
Csonger 2014 jún. 14. - 09:43:43
Megható film érdekes témával, jól elhelyezett humorral, szépségesen érett nõi testtel. Nem bántam meg, hogy megnéztem.
10/10
M.Zs.F 2014 máj. 29. - 13:07:36 10/10
Méltatlan a pontozás, az egyik legcsillogóbb, legfrissebb humorú film mostanában amit láttam. Egy olyan dráma ami csak és kizárólag azért dráma mert ugye a fõszereplõ egy olyan ember aki nem a séma szerint éli a mindennapjait. Ettõl függetlenül a legtöbb embernél többet ér, s a humora (vagy legalábbis amit megírtak neki) az valami fergeteges, az egész egy hatalmas helyzetkomikum.

10/10
10/10
m3246 2014 ápr. 04. - 22:32:47 10/10
Eleve érthetetlen számomra, hogy lehet az hogy jelenleg 6,8-on áll ez a film itt a port-on az IMDB-n bõven magasabb... Nem lehet kérdés, hogy ez az egyik legjobb, legelgondolkodtatóbb és legmeghatóbb film amit valaha készítettek. Mostanában az Oskar díjakat se oda adják ahová valók lennének, de hát nem ez az egyetlen dolog ebben a világban ami nem jó irányba halad. Többek között azokat a suttyókat se értem akik lepontozták ezt a filmet... Az meg hogy igaz történet vagy kitalált szerintem teljesen mindegy. A Forest Gump-nál se tudom, hogy igaz történet, vagy kitalált de nem is érdekes. A színészi alakítások kiválóak a filmben, mindenkié kivétel nélkül! A történet érdekfeszítõ, fõhõsünk nagyon vicces figura és fogalmam sincs mitõl, pláne ha ez igaz történet és a való életben is így történt.... Külön fûszer, hogy a legfõbb lelki támasza egy pap, akinek kell tanácsot adni neki szexuális témákban, hát ez már önmagában érdekfeszítõ! HH legjobb alakítása és erre se kapott Oskar-t, vakok ezek :) Arról nem is beszélve, hogy eszméletlenül jól néz ki, pedig bõven benn van a korban. Lebilincselõ film, talán nem is nagyon láttam jobb drámát, de ha mégis akkor is dobogós! Lehet, hogy a magyar szinkron nem jó nem tudom mert minden filmet próbálok megnézni eredeti nyelven, de ez a film hibátlan! 10/10
9/10
drrencz 2014 febr. 26. - 18:12:49 9/10
Hát nem tudom itt a kedves egybegyûltek utánaolvastak e a filmnek,miszerint IGAZ TÖRTÉNET,így történt,ez volt,ennél értelmesebben nem tudom elmondani.
Másrészrõl hogy lehet leszólni HELEN HUNT-ot aki ebben a filmben 49! évesen is gyönyörû testtel mutatkozott meg és a ráncait is bátran viseli.Majd kiváncsi lennék arra aki leszólja az milyenné válik ha ennyi idõs lesz,persze azt meg is kell érni.
A FILM nagyon tetszett,jól játszanak benne,a humor,az érzelem a tragédia is átjött rendben volt.
Sokaknak még fel kell nõnie a filmezéshez,de addig is rágódjanak a Tomb Raideren meg a Vasemberen :P
Superalonso 2013 aug. 15. - 14:22:41 Előzmény educhi
Maximálisan egyetértek, az Életrevalók nem reális, maximum annyiban, hogy egy fogyatékkal élõ milyen rohadtul boldogtalan tud lenni mégha gazdag is, de a fogyatékosok zöme csóró, szegény ember, tehát ez a film nem nekik készült, hanem az egészséges ám boldogtalan embereknek. Míg a Kezelés sokkalta reálisabban mutatja be egy nyomorék életfelfogását: egy sánta vagy tolókocsihoz kötött pasas szinte mindenét odaadná csak hogy egy ilyen Helen Hunt típusú nõvel sex-elhessen, mert a kutya se néz rá azért és senki nem veszi komolyan. Amúgy meg nem gondolom, hogy egy gyerek szintjén volt értelmileg (hisz milyen szép verseket írogatott), egész egyszerûen csak nagyon ki akarta próbálni a sex-et ennyi. Nyílván egy ilyen intoleráns, agyatlan országban (ahol a fogyatékosokat kiközösítik meg utálják meg lenézik) ezt nehéz megérteni gondolom....
10/10
educhi 2013 aug. 07. - 02:42:22 10/10 Előzmény betty405
oké,vastüdõm még nincs,bár lehet h majd még kellhet vmi hasonló szerkezet. azért ne hogy már összehasonlítsd azt a luxust ami az életrevalókban volt azzal h ebben fizetett egy terapeutát..még a gyengus szoc.járadékomból is össze tudnék annyit sporolni. de nem is ez a lényeg,hanem az h az életrevalók az egészséges de depressziós emberkéknek készült(életigenlõ),megnézik és leszûrik h ehh,ha ez a faszi nyomorában is tud boldog lenni,akkor nekem is menni fog! a kezelés viszont nekünk korlátok közt élõ emberkéknek is mutat vmi olyasmi lelkierõt,amibe belekapaszkodhatunk. hidd el,sokkal többen vagyunk olyan szoc. helyzetben,akik nem tudnák megoldani életrevalók luxuskörülményeit,és mivel többségünknek esélytelen elérni azt a szinvonalat,maradnak a "kisebb"örömök. és véletlenül sem irigykedem,csak nem az a realitás ami a filmben van. ezért áll sokkal közelebb hozzám a kezelés. a semminél minden jobb,nem véletlen ragaszkodunk mindenféle állapottól függetlenül az élethez. a színészekrõl meg csak annyit h helen huntba gyakorlatilag film alatt beleestem,az atyát meg ismerem a szégyentelenekbõl,tudtam mire képes,szenzációs volt,fõszereplõ meg zseniálisan játszotta el az összes szituációt.
2/10
Clarice 2013 máj. 27. - 10:36:02 2/10
A film hihetetlenül elkapkodott volt, a szereplõk játéka pedig egyenesen unalmas.

Borzasztó belegondolni, hogy ez a történet igaz. Nyilvánvaló, hogy minden ember életének fontos része a szexualitás. Nem is ítélhetjük el fõszereplõnket, azért, hogy kipróbálta Önmagát. Nincsen tisztában érzelmi világával, hiszen szellemileg egy tizenéves kisfiú színvonalán van, így természetes, hogy azonnal érezni kezd valamit azokkal a nõkkel szemben, akik kedvesen szólnak hozzá. Az ellentétes nem képviselõinek viselkedése viszont gyomorfordító volt. Szánalomból beleszeretnek egy testi/lelki nyomorékba, s oda is adják magukat. Nem normális viselkedés az, hogy butácska, együgyû, Önmagát ellátni nem tudó embert annyira szánjuk, hogy gyengéd érzéseket tápláljunk iránta. Ahogy már elõttem írták, ha egy egészséges férfiról beszéltünk volna, rögtön elkönyvelnénk szex mániásnak, hiszen Mark-nak mindegy volt, hogy ki adja meg neki az örömforrást, de ebben a szituációban mégis férfi ideálnak emelték ki. Segítenünk kell a rászorulókon, de mindig ésszerû cselekedetekkel.
betty405 2013 máj. 03. - 16:18:21 Előzmény educhi
SPOILER!!!!!!!!!!!!
Na, szerintem pont az Életrevalóknak volt nagyobb realitása, de mindegy. Hogy az Életrevalók arról szólna, hogy pénzért mindent megkapsz ezzel a filmmel ellentétben? Álljunk már meg, Helen Hunt terapeuta ingyen feküdt le vele? Neeeemmm... És ettõl elvonatkoztatva én nem a megható történet miatt sírtam volna el magam legszívesebben, hanem azon, hogy egyáltalán hogy lehet egy ilyen már bocsánat nevezzük mûvészi szexualitással megáldott ocsmány film levetítését engedélyezni, és egy vastüdõvel lélegzõ, magatehetetlen, lebénult ember nyomorát boncolgatni? Nagyon kíváncsi lennék egy olyan ember véleményére, aki így él, hogy mit szól hozzá? Nem érzi-e úgy, hogy elég a bajuk, még ki is figurázzák a nyomorukat?
Összes hozzászólás