A kincs

Bakancslistához adom
Comoara
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott román-francia vígjáték, 89 perc, 2015

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Costi békés életet él: irodai munkáján és családján kívül nem sok mindent történik vele. Esténként mesét olvas kisfiának: a kedvencük Robin Hood története. Egy este váratlan látogató érkezik. A szomszéd az, aki rá akarja venni Costit, hogy együtt keressék meg a nagyapja által réges-régen elásott kincset. Costi feladata a fémdetektor bérlése: ha sikerrel járnak, a kincs fele őt illeti majd. Az eleinte hitetlenkedő férfi egyre lelkesebben veti bele magát a kincskeresésbe.
Bemutató dátuma: 2016. január 7. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Midnight67 jún. 26. 13:13:39
Számomra is csalódás volt. Pedig igyekeztem ébren maradni a legalább fél órát kitevő ásás bemutatása alatt, sikerült is, hogy aztán kapjak egy értelmetlen befejezést.
Láttam már jó román filmet, ez sajnos nem volt az.
4/10
Nótárius jún. 26. 12:55:46 4/10
Az utolsó 5 percéig az elismerés mondatai formálódtak bennem erről, a realista egyszerűségű, elidőzőn lassúdad tempójú, emberi természetességű tépelődéseivel és többre vágyódó bizonytalanságaival is ható filmről; amely hiteles-érzetű betekintést engedett a román alsó-középosztály tagjainak az életébe. Ugyanakkor érzékletes életszerűséggel jelenítette meg azt is, hogy a kitörés egyetlen esélyeként megragadott kincskeresés sem úgy romantikus hangulatú, ahogy azt elképzelnénk, hanem nagyon-is a fennálló társadalmi kötöttségek által behatároltan köznapias.
A végén aztán az egész filmmel szembe mozgó, azt csúfondáros zárójelbe tevő, arra (!) az egy abszurd (vígjátéki?) "poénra" kifuttatott lezárással engem el is vesztett ez a számomra sehogyan nem-vígjáték.

A csalódásomból felocsúdva aztán, úgy véltem, hogy például egy (90 perc helyett!) legfeljebb 25 perces kisjátékfilmként, annak tartalmi sűrítésével talán mégiscsak elmosolyodtam volna a végén.
Bau17 jún. 25. 21:21:50
nem kell feltétlenül kommentelni ahhoz, hogy szavazhass. kevesebb ökörséget olvashatunk legalább.
kesztió jún. 25. 20:55:11 Előzmény IST11
És ezzel még dicsekszel is…
A magyarnak mindent, de mindent, ami egyszer nem az ő kultúrája, előrágni kell, hogy valahogyan megeméssze. Csoda, hogy ekkora az idegengyűlölet?
IST11 jún. 25. 17:25:57
Nehezen viselem a feliratos filmeket...
amaro mela jún. 25. 06:46:16 Előzmény olahmiki1959
Pontozni hozzászólás nélkül is lehet. Bár én is kíváncsi lennék pár véleményre. 🙂
olahmiki1959 jún. 24. 05:28:34
9.2? Miközben még senki sem szólt hozzá?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu