A kis herceg

Bakancslistához adom
The Little Prince
amerikai-angol családi film, 85 perc, 1974

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

A pilótának kényszerleszállást kell végrehajtania a Szahara közepén. Legnagyobb meglepetésére a homoktenger közepén találkozik egy kisgyermekkel, a szőke kis herceggel, aki azt állítja, hogy a B-612-es aszteroidáról jött. Összebarátkoznak egymással, miközben rengeteg kalandon mennek keresztül. Találkoznak a kígyóval, aki nem képes gátat szabni gyilkos természetének, a rókával, aki azt várja, hogy valaki megszelídítse, és persze a különböző kisbolygók figuráival, Antoine de Saint-Exupery mesekönyvéből.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Albertirsai repülőjeti 2019 dec. 31. - 13:07:07 10/10
Az első és a mai napig az egyetlen élőszereplős filmfeldolgozás a könyvből. Ám olyan hihetetlenül varázslatos a megvalósítás, hogy nem csoda az Oscar jelölés sem. A színészi játék, a dalos részek, a rajzok, és a kígyó játéka, a bolygók lakói, s eleve hogy minden élőlényt színészek formálnak meg, mind olyan hatást keltenek, mintha tényleg maga a könyv elevenedne meg előttünk.
"Gyermekeknek és felnőtteknek szóló egyetlen mese a Kis Herceg." - ahogy a hátoldalon is olvasható, és ami teljes mértékben igaz. Páratlan, lebilincselő, és persze könnyeket szemekbe csaló alkotás. Egyszer mindenkinek látnia kell.
borovnica 2011 jan. 26. - 20:30:57 Előzmény CsiróCsiró
Egyetértek. :-) Nagyon aranyos film, hol megnevettet, hol elszomorít. Tele-tele megszívlelendõ dologgal. A kisfiú pedig nagyon szép. :-)
CsiróCsiró 2010 ápr. 23. - 16:20:36
Egyetértek!!!
A regény is alapmû szerintem.
Sokféle bölcsességre rávilágít,amit az emberek már régen elfelejtettek...