A kívülálló

Bakancslistához adom
The Outsider
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmsorozat, 60 perc, 2020

Értékelés:

60 szavazatból
Szerinted?

A Stephen King regényéből készült sorozatban Ralp Anderson detektív a tizenegy éves Frankie Peterson meggyilkolása ügyében nyomoz. A gyanúsított a köztiszteletben álló középiskolai tanár, Terry Maitland, de Andersonnak kétségei vannak.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
fc_kenyér aug. 28. 14:01:40
SPOILER:

Pár hónapja láttam, de számomra most esett le, hogy ki is volt az igazi "Kívülálló". Hát maga a főhős, a rendőrnyomozó, aki elrekesztette magát mindentől és mindenkitől. Talán épp arról szól ez a történet, hogy egy minden szempontból parkolópályán lévő, magányos embert milyen, már-már természetfölötti élmény rángathat vissza az életbe.
zsoma70 ápr. 28. 22:11:18
Nagyon gyenge.
9/10
Matya24 ápr. 06. 01:21:56 9/10
Vontatott film, de szinte végig fenntartja a feszültséget, amit a filmzene kiválóan fokoz. Eleinte kriminek indul, majd fokozatosan átmegy thrillerbe. Végig lekötött, csak azoknak nem ajánlom, akik kimondottan a pörgős filmeket szeretik.
9/10
S@r@ márc. 25. 20:15:40 9/10
Nem egy pörgős film, néhol vontatott és nyomasztó is, de engem minden rész után érdekelt a folytatás. A karaktereket jól hozták a színészek és nekem tetszett a rendezés is. Tény, hogy az első részek után kissé leült a történet, de megérte folytatnom, mert az utolsó részek ismét felpörögtek!
4/10
User Friendly márc. 24. 01:30:14 4/10
Valamiért az gondolták a készítők, hogy az állandó félhomályt váltó sötétség, a kamera fókuszának bizergetése és a fárasztóan lassú kameramozgások kölcsönöznek sajátosan nyomasztó atmoszférát a sorozatnak. Hát sajnos nem.
Ezek inkább zavaróak voltak. Ahogy az idősíkok közötti ugrások is, amiket néha nem lehetett követni. 10 perce ment már egy jelenet, amikor rájöttünk, hogy ez nem a jelenben történik.
Maga a könyv sem volt egy nagy eresztés, ezt a sorozat csak fokozza azzal, hogy még jobban elnyújtja a cselekményt. Az első 3 rész követi a könyvet, aztán a 9-10 rész tér csak vissza az eredeti sztorihoz. Vagyis 5 részben meg lehetett volna csinálni. A közbülső 5 résznek semmi értelme nem volt csak fölöslegesen bonyolította a történetet.
Holly Gibney karakterét meg egyszerűen kinyírták ezzel a "ránézésre megmondom hány méter magas egy ház" , meg a trinidadi származás című hülyeségekkel, amiknek köze nincs ahhoz a Holly Gibneyhez, akit Stephen King megírt több könyvben is. Ez a végére némiképp helyrebillent és Cynthia Erivo egész jó Holly lett, csak azt a szerelmi szálat tudnám feledni... (Nekem mindenesetre sokkal jobban bejött a Mr Mercedes Holly-ja Justine Lupe-val.)

Gabriella Sánta Patasi márc. 10. 18:27:54
Nagyon unalmas, nagyon sötét, most így a 8. résznél már feladtam, hogy megértsem. Jól indult, de aztán mégsem lett jó. 2 pont
10/10
dimari márc. 10. 10:58:22 10/10
A megvalósítás /rendezés,színészek/ elsőosztályú 10/10.A regény tipikus S.King a jobbik fajtából.
Nem értem a fanyalgókat,mire számítottak ?!!!
9/10
Ruby D. márc. 05. 13:51:53 9/10
Az események nagyon lassan épülnek fel, de... Pont ez adja a sorozat lényegét. Elmerül a valós és a hihetetlen események feszegetésében, a szereplők hite megkérdőjeleződik, akik magyarázatokat keresnek.
A mai zombis, szellemes és vámpíros sorozatok között szerintem ez egy igen jól felépített sztori. Tőlem 9 pontot kapott, nem a tipikus King-féle horror történet, de a misztikum és feszültség folyamatosan ott van.
2/10
bekukkancs febr. 25. 12:43:34 2/10
Az első rész után azt hittem King végre képes produkálni valamit,ami nem teljesen értelmetlen. Tévedtem,nem képes. Egy történet ami egyáltalán semmiről sem szól,csak arról,hogy az író egyre nagyobb baromságot kezdjen el összezagyválni,takarandó hogy valójában fingja sincs hogy mit is kéne kezdeni az "alapötlettel". És még van olyan marha aki ezt a szerencsétlent a "horror királyának" hívja :) :)
2/10
Drizari febr. 11. 13:43:06 2/10 Előzmény Noire
Ó igen! Elfelejtettem, habár tudtam! Talán még hatása alatt voltam a 6. résznek és ezért bakiztam! :D
Noire febr. 10. 20:00:21 Előzmény Drizari
A meglepetés az, hogy nem hat részes, mint itt a Porton az epizód listából következtetni lehet, hanem tíz részes ! Miután bambultam a hatodik befejezésénél, megnéztem az iMDB-n ...Hát, így jártunk :-)
2/10
bannor72 febr. 10. 19:54:49 2/10 Előzmény Noire
Teljesen egyetértek. Halálosan (! :) ) unalmas, gyakorlatilag nem történik semmi. Nagyon lassan kiderül, hogy kinek-kinek mi a nyűgje az életben. Nagy kaland... Hosszú percekig tök sötét, ettől aztán annyira misztikus, hogy én azt hittem elment az adás, vagy a net :D Még az első rész után adtam rá 5 pontot, amit redukálok 2-re .
2/10
Drizari febr. 10. 14:53:50 2/10
A GO-n fut a 6. rész, amiben színrelépett a rézfa*zú bagoly. Gyerekkoromban mondták a szüleim, ha rosszalkodok, akkor elvisz ez a bagoly, pedig abban az időben csak az ÁVH serénykedett. Szóval nem árulok el semmi tartalmi titkot, komoly formában kezdik emlegetni az "El Cuco"-t, ami a mi rézfa*zúnkkal azonos, látni őt nem lehet, de biztosan ő a tettes. Ha eddig végignyűglődtem ezt a sorozatot, megnézem jövő héten a befejező részt is, hadd röhögjek az amcsikon, hogy a 21. században is riogatják magukat rézfa*zú baglyokkal. (meg zombikkal, de ez másik film) Mert ugye, egy ember nem lehet egyszerre azonos időben két dimenzióban, akkor ma más tettes nem lehet, mint ez a bagoly a karmaival, azaz az El Cuco. XD
2/10
Noire febr. 08. 10:20:16
Lehet, páran megszólnak, de nekem ez borzasztó eddig. Öt részt láttam a Go-n. Ahogy haladt előre, egyre csak zagyvább lett az egész. Próbált feszültséget kelteni, de bennem egyre inkább unalmat váltott ki. Szegény S. King is öregszik a jelek szerint. Már nem tud mit kitalálni. Na és a film is....legalább a 70 %-a teljesen sötétben játszódik. ( Ha most az arány nem annyi, ezért ne kössetek belém :-DDD) Hosszú másodpercekig egy teljesen fekete képernyőt lehet látni időnként, amibe aztán beleúszik valami felismerhetetlen, szintén sötét valami. Hogy ez egy emberi kéz, vagy a kamera a sötét szobában pásztázik és az egy szék karfája....van, amikor ki sem derül, mert váltanak.

Egyszóval az egész - bár biztatóan indult - nagyon pocsék lett. Azt hiszem a hatodik részt meg sem nézem. Mi értelme lenne ? Még az is lehet, le sem zárják ( persze kérdés hogy ezt a sok sületlenséget hogyan lehetne lezárni) mert terveznek még egy évadot.
cybelle febr. 08. 09:29:17
Átmegy misztikusba? Mert akkor nem nézem tovább,hiába kedvelem Ben Mendelsohnt.
biffco febr. 02. 23:49:32 Előzmény kateri
éjjel konkrétan nincs kedvem olvasgatni, meg hát az 1-2 szinkronnal ment...de hamár itt tartunk azis furi hogy egyes filmek amikor az hbo adja le akkor szinkronal megy, hbgon meg feliratos...ez is wtf (pl too big to fail), tudom mert egymás után kétszer néztem meg elöször live ahol szinkronnal ment, utána meg go-n, ahol meg feliratosan lehetett csak...
10/10
kateri febr. 02. 20:59:55 10/10 Előzmény biffco
A szinkronizálás megy elég lassan, ezt más sorozatoknàl is megfigyeltem! Ha csak szinkronnal néznéd picit türelmesebbnek kell lenned! :/
biffco febr. 02. 20:53:53 Előzmény kateri
most ez hogy van hogy fele szinkronos másik fele meg feliratos...
10/10
kateri febr. 02. 19:10:13 10/10
Ha lehetne 10 fölötti értékelést adni a sorozatnak megtenném. Nem vagyok egy nagy sorozatfüggő, pontosan azért mert nagyon nehéz lekötni a figyelmem, talán a Dexternek sikerült anno.. Na most a Kívülálló a másik ami elejétől kezdve lekötötte a figyelmem. Iszonyatosan feszült hangulat ami az eddig látott részeken uralkodik, fenomenális. Itt a bizonyíték, hogy a jó horror-krimi-scifi filmekhez nem kell a rengeteg jumpscare, hogy a néző maga alá csináljon! A filmzenékről nem is beszélve. Valóban lassan van vezetve, viszont fontos, hogy ez így történjen, hisz apránként áll össze a kép. Nekem abszolút átjön King féle sötét hangulat, és a kritikák is magukér beszélnek! Ajánlom mindenkinek, aki szereti, ha kicsit rájön a frász! ;) 10/10
Trivia Showtime jan. 31. 11:37:17
Bosszantóan lassú tempójú, a néző türelmét alaposan próbára tévő sorozat, indokolatlanul hosszú csendekkel és sokat sejtető "balladai homállyal". Eddig nem nyűgözött le. Nem pontozom, mert nem hiszem, hogy végignézem; szerencsére mostanság több, jelenleg is futó reményteli új sorozat van, amelyek közül bármelyikre nyugodt szívvel lecserélem ezt...
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu