A kokainkölyök

Bakancslistához adom
White Boy Rick
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi-dráma, 111 perc, 2018

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

A múlt század nyolcvanas éveiben a kábítószer elárasztotta Detroit városát. A drog járványszerűen terjed, és szükségszerűen magával hozza a bűnözési ráta emelkedését, a kábítószer-üzletben érdekelt bandák háborúját. A munkáscsaládból származó Rick tinédzserként azért vállalja el, hogy az FBI beépített informátora lesz, hogy megmentse tiltott fegyverekkel kereskedő apját a börtöntől. A film valós eseményeken alapul, Richard Wershe Jr. története ihlette.

Stáblista:

Szereplők

Richard Wershe Sr.
Rick Wershe Jr.
Dawn Wershe
Snyder ügynök
Jackson nyomozó
Byrd ügynök
Rudell 'Boo' Curry
Johnny 'Lil Man' Curry
Art Derrick
Cathy Volsan-Curry
Roman 'Ray' Wershe
Verna Wershe

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
The_Sandman 2022 máj. 20. - 19:27:19 8/10 Előzmény sexykex
Sokat foglalkoztam/foglalkozom a szervezett bűnözés történetével, éltem Chicagóban is (aminek megmaradt a kemény híre, nem véletlenül, az a város nem javult úgy fel, mint New York). Detroit is rendkívül kemény hely egyébként és fénykorában a 4. legnagyobb város volt az Egyesült Államokban, most már csak a 27. és folyamatosan, intenzíven csökken a lakossága ma is (Chicago máig megmaradt harmadik New York és Los Angeles után). Az alkoholtilalom idején Detroitban volt a legnagyobb befolyással bíró szervezett bűnözői csoport, akik a legnagyobb hasznot húzták a szeszcsempészetből (mivel a túloldalon van a kanadai Windsor, ott volt a legegyszerűbb az ipari mennyiségű csempészet). Purple Gang volt a nevük, ez zsidó maffia volt. Talán az utóbbi évtizedek filmipara azért nem foglalkozik velük, nehogy egy realista film miatt a készítőkre süssék az antiszemita bélyeget. Lehet, hogy majd a YouTube-ra csinálok pár filmecskét a jövőben ezekről a városokról, időszakokról, mert sokakat érdekel és kevés a magyarul elérhető infó (az angolt pedig nehéz megszűrni).
5/10
sexykex 2022 máj. 19. - 23:18:16 5/10 Előzmény The_Sandman
Ez bizony malőr. Talán nem tragikus, de az. Ezek szerint ez a hsz. gyengécskére sikerült. Két nap alatt Detroitból Chicagó a „Gengszterváros” lett a fejecskémben. De, legalább azt is írtam, hogy bizonyos szempontból nekem minden amerikai nagyváros egyforma és egy olyan sincs köztük, amelyikért elhagynám Magyarországot. Nálam az öt pont közepes filmet jelent és azt, hogy nekem nem igazán tetszett.
8/10
The_Sandman 2022 máj. 19. - 22:10:28 8/10 Előzmény sexykex
Lehet, hogy azért nem tudtál meg Chicagóról semmit a filmből, mert ez Detroitban játszódik?
Ismerem Detroitot, éltem is ott egy darabig, akkortájt voltam ott, amikor Ricket kiengedték. Van benne egy sor nagyon erős kép, a várost is jól mutatja be afilm. Valós történet, valós tragédia. 8/10
5/10
offtopic
sexykex 2021 márc. 21. - 16:23:49 5/10 Előzmény fourdogs
Köszönöm, de ez túlzás. Igen, van néhány, ami nekem is tetszik, amikor utólag összefutok vele, de a többsége átlagos vagy gyengécske.
8/10
Ildikó Nóra 2021 márc. 21. - 11:03:44 8/10
Jó, érdekes film igaz történet alapján, egyszer érdemes megnézni. Matthew McC-nek, a gyerekeit játszó színészeknek és Bruce D-nek is jól állt a szerep, jól játszottak.
8/10
Antal Kellner 2021 márc. 20. - 21:59:38 8/10
Nem értem akiknek a történettel van bajuk, nem esik le, hogy ez nem egy ki talált sztori?
"Jól indult,de unalmas lett a vége.." 🤦🏻‍♂️
Direkt nem néztem utána mi volt a valódi sztori, hogy érdekesebb legyen a film. Az is volt. Persze várható volt, hogy nem happy and lesz a vége.
A színészek/karakterek jók voltak,nekem a film sem okozott csalódást egyáltalán. Sőt! 👍🏻
offtopic
fourdogs 2021 márc. 19. - 12:06:54 Előzmény sexykex
arról nem is beszélve, hogy hova lennénk a bejegyzéseid nélkül...
5/10
pihes 2020 aug. 25. - 15:33:01 5/10
Nyakig benne voltak az ügyben, nem tudom mit vártak?
Jól indult, aztán unalmassá vált ez a film.

5/10
5/10
sexykex 2019 okt. 02. - 10:32:25 5/10 Előzmény biffco
A logikátlanságot – legyen az érzelmi, vagy értelmi – a „hasunkra ütöttünk és ez lett belőle” filmben sem szeretem. A kokainkölyökkel az a bajom, hogy Richard Wershe Jr. igaz történetét feldolgozó filmet ígértek és egy átlagos drogfilmet kaptam. Nem tudjuk meg, hogy az apuka miért nem keres a fegyverbiznisszel. Nem tudjuk meg, hogy egy fehér gyerek miért lehet sikeres drogdíler a fekete negyedben. Nem tudunk meg Chicagóról semmit, hiszen bandaháborúk, drogosok, feketék és kavaró zsernyákok minden amerikai nagyvárosban vannak.
Nyilvánvaló, hogy az amerikai valóság egy apró, erősen elnagyolt szeletét azért láthatjuk és nekem az sem tetszett. Egyértelműnek tűnik, hogy a szabad világ és a lehetőségek hazája csak középosztálytól felfele létezik Amerikában. Az alsó fertályból érkezőnek szűkebbek a lehetőségei és semmivel sem jobb, vagy nyugodtabb az élete, mint egy európai szegény családba születettnek. Jó nekem itthon és korábban is jó volt.
biffco 2019 szept. 29. - 17:28:22 Előzmény sexykex
szerintem itt megint tisztáznod kéne hogy neked a filmmel van bajod vagy azzal amit bemutat?:) nem értem miért kavarják össze egyesek a kettőt...
5/10
sexykex 2019 szept. 20. - 09:19:33 5/10
Hú, nekem mindennel bajom van. Ha ez a film nem fikció, akkor különösen. Íme, pár spoileres apróság: Miért jár több évnyi börtön a saját gyártású hangtompítóért, ha legálisan lehet drogdílereknek uzit árulni? Miért ad ki 3 ezret a jól szituált bandafőnök a gagyi hangtompítókért, ha 1000 dolcsiért veszi a két gépfegyvert? Hogyan vegetálhat egy fegyvernepper és miért hagyják őket droggal üzletelni a feketék? Milyen törvények vonatkoznak a hatóságra, ha pénzt és drogot osztogathatnak bizonytalan előnyökért cserébe? Már 40 évvel ezelőtt ennyire elfogadott volt a fekete-fehér love story? Normális az a fazon, aki 8 kiló anyagot tart a saját lakásában?
Nagy előnye a filmnek, hogy ezentúl még annyira sem vágyom Amerikába, mint korábban.