A kör négyszögesítése

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 77 perc, 1984

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Játszódik 1922-ben, Moszkvában, egy legénylakásban. Vászja és Iván békében élnek egyszerű, igénytelen otthonukban, mígnem mindketten, ugyanazon napon, egymás elől eltitkolva házasságot kötnek. Ludmilla és Tánya gyanútlanul költöznek életük párjához, nem is sejtve, hogy már négy személy fog osztozni az egyetlen szobán. Az asszonykák igen dühösek, de Tánya, aki még a háztartási teendők kárára is csak ideológiai fejlődésével törődik, kezébe veszi a dolgot. A lakáshiányt párttagokhoz méltó módon kell megoldaniuk, ezért javasolja tehát, hogy a szobát, krétavonallal osszák két egyenlő részre. Telnek-múlnak a hónapok. Az együttéléskor kiderül, hogy Iván, aki a földi örömöket feleségétől, Tányától eltérően az ideológia elé helyezi, éppen olyan boldogtalan, mint elvtársa, Vászja, akit Ludmilla kispolgárias gondoskodása, pátyolgatása kerget a sírba. Mindkét házasság tehát kudarcra van ítélve, amikor a férfiak rádöbbennek, hogy valójában egymás feleségét szeretik, mert a másétól pont azt kapják, amire szükségük van. Amikor kiderül tehát, hogy az asszonykák is éppen így éreznek, boldogan cserélnek.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
szonya1 2015 márc. 01. - 18:13:05 Előzmény Lyanos
Jemelján
Lyanos 2015 febr. 25. - 20:31:28
Az ötödik szereplõ neve itt Jemelján.
A hasonlõ címû színházi felvételnél (http://www.port.hu/katajev:_a_kor_negyszogesitese/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=103168&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_topic_id=2) Jelemján.
Melyik a helyes írásmód?
alibpapp 2014 febr. 22. - 21:17:02
Ezt a "problémát" már korábban én is leírtam többször, azóta is dívik ez a divat! Évszám kell a film végére!
hhrt 2012 júl. 14. - 21:37:20
Az MTv + Duna ( kényszerûségbõl ) egy csomó retó mûsort ad le, mert ezekért már nem kell fizetni senkinek, és mégis ki tudják tölteni velük a mûsoridõt. Csak a nézõket nézik hülyének, mert azt gondolják, hogy ezt magunktól nem tudjuk.---- Egyébként ezzel még nem is lenne baj mert attól ezek még jók voltak, csak nem értem miért kell le retusálni az évszámot a mûsorok végérõl mert TUDJUK (!!!!!!!!!!!!!!!!!) hogy az régen mindig ott volt. Kinek az érdeke a történelem hamisítás???????????? Annak a bandának aki az MTVA-t bitorolja !!!!!!!! Papp Dániellel az élen !!! Amúgy meg nem látszik ám egyébként sem, hogy a szereplõk legalább 30 évvel fiatalabbak, vagy már 30 éve meghaltak !!! Ugye milyen vicces MTVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rapaport 2012 júl. 14. - 14:20:38
Csak arra lennék kiváncsi, miért nem képesek kiírni, hogy mikori a felvétel.
Államtitok? KGB keze van benne? Nem ismerik a dátumokat? Vagy csak egyszerûen balf@szok?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu