A kör

Bakancslistához adom
Ringu
japán horror, 96 perc, 1998

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Reiko, a riporter unokahúga halála után hall először egy olyan videokazetta létezéséről, amelyet ha az ember megnéz, pontosan rá egy hétre meghal. Először nem hisz a szóbeszédnek, de amikor rájön arra, hogy unokahúga barátai, akikkel együtt nézte meg a lány a kazettát szintén meghaltak, nyomozni kezd. Ő is megnézi a videót, és közvetlenül utána furcsa dolgok történnek körülötte. Az idő rohamosan fogy, és Reiko volt férje segítségét kéri, hogy megfejtsék a gyilkos kazetta titkát.

Stáblista:

Szereplők

Reiko Asakawa
Mai Takano
Ryuji Takayama
Tomoko Oishi
Masami Kurahashi
Yoichi Asakawa
Takashi Yamamura

Hozzászólások

Szerinted?
csakénkimás 2017 jan. 12. - 13:00:27
A Ringu összes fel- és átdolgozása, prequelek és sequelek összegyûjtve: http://www.filmtett.ro/cikk/4416/ringu-the-ring-a-kor-a-sorozat-osszes-darabja
Querelle 2016 júl. 10. - 18:54:09 Előzmény Gina424
Az lehet, hogy az amerikai tini horrorokon lehet fagyizni, de ezen meg el lehet aludni.Nem is értem, hogyan mertek ehhez még kettõ folytatást készíteni ? A színészek ugyan jók, de a történet,hogy is mondjam ...gyagya, a kivitel unalmas.
Gina424 2014 máj. 01. - 22:34:32
Tényleg sokkal jobb, mint az amerikai remake. Az amerikai tinihorrorokon tényleg csak fagyizni érdemes, és úgy nézni õket, mint egy vígjátékot.
Én nagyon tudok félni az ilyen filmektõl. Viszont nem szeretem a misztikus filmeket, utólag mindig csalódás, ha kiderül, hogy SPOILER valami túlvilági erõ mozgatta az eseményeket. Az ilyet nem szeretem.
offtopic
cellasto 2014 márc. 31. - 21:30:24
az amcsi tinihorroroknál(kör,sikoly,tudom mit tettél,végsõ állomás,stb)minden jobb :D
vuist 2012 okt. 03. - 18:18:01
A film kedvelõinek viszont üzenném,hogy még ez sem az eredeti kör film(!).
Ez az eredeti:http://en.wikipedia.org/wiki/Ring:_Kanzenban (neten elérhetõ)
vuist 2012 okt. 03. - 18:05:12
Ez a film REMEK!Azon kevés filmek közé tartozik,amelyek kevés látványelemet használnak és mégis nagon félelmetesek,amibõl valljuk be,nem sok van.
Azt pedig csak sajnálni tudom,aki nem érti/érzi át ezt a filmet(mert akkor nyilván nem érti meg a lényegét,ez a film nem a látványtól lesz félelmetes,mint említettem).Az amerikai százszor gyengébb,mint remake és mint film is siralmas lett az.
10/10
1/10
ariskerase 2011 jan. 19. - 16:46:13 1/10
Ekkora egy gagyi filmet. 10/1
Darkcomet 2010 júl. 11. - 18:53:05
Pedig nem baromság. Scorsese Téglája egy szánalom az eredeti Szigorúan piszkos ügyekhez képest. Fogalmazhatnék úgy is, hogy egy fos. Scorsese oscarja nem ennek a filmnek szolt, hanem annak, hogy a szakma évtizedeken keresztül nem ítélt neki semmit sem. Scorsesenek minimum 10 oscar esélyes filmje van, de mindig másnak dobták oda a díjat. Túl késõn ítéltek neki oscart, és ráadásúl egy nevetséges filmért.
bürgönye 2009 dec. 26. - 01:20:28
Végre egy jó kis horror. Tényleg ott van minden, ahogy kell. Idegcincáló zene, kellõen nyomasztó, sötét atmoszféra, semmi kiomló belsõség. És mivel nem ismertem a sztorit, a vége baromira meglepett - ***SPOILER*** a kutas jelenet után azt hittem, nem lesz semmi, csak valami idilli befejezés, és erre paff. Ötletes. :) ***SPOILER VÉGE***
Most direkt az eredeti verziót néztem meg elõször, kíváncsi vagyok, lesz-e ezek után hatása az amerikai változatnak. Eleddig minden tiszteletem a japán horrorfilmeseké.
Mermaid 2009 márc. 12. - 21:00:52
Kezdjük ott hogy az amerikai a másolata ennek és sztem szánalmas hogy egy rendezõ más rendezõ ötletét használja fel...
10/10
Android666X 2009 febr. 22. - 21:11:13 10/10 Előzmény Redfield
Tinihorror. Igen van az is, pl. a Haunted School c. hong-kongi horror, ami szerintem annyira nem lett jó, de egyszer nézhetõ, viszont már annyira klisés, hogy néhol szó szerint nekem is fájt.
10/10
Android666X 2009 febr. 22. - 21:08:58 10/10
Pedig jobb annál. Ez az eredeti amúgy. Sõt! A regény az eredeti, amit sajnos csak japánul adtak ki. De neked hiába mondom, mivel te szerintem nem érted a japán kultúrát. Sajnállak.
Redfield 2007 szept. 20. - 10:09:12
ott a kulcsszó. MÉG
Newcastle United 2007 szept. 20. - 10:02:40
Az a nagy baj, hogy az emberek többsége csak az amerikai újrafeldogozások után ismerkedik meg az eredeti japán verziókkal. Aztán meg csak húzzák a szájukat, hogy túl lassú és nem elég véres. A Sötét víz is nagyon jól sikerült film, nagyon rossz remake-el. Aztán még ott van a Harag vagy az Elõérzet, aminek tudtommal nincs még hollywoodi verziója.
Redfield 2007 szept. 20. - 09:55:04
Siker és elismertség szempontjából biztosan nem. :) De egyébként is: melyik japán horror-adaptációba nem tesznek manapság valami beteg kinézetû gyereket, kellõen dark-os megjelenítéssel, és fárasztó, szakállas kliséként beteg rajzokkal? Ezzel fogják meg a tinédzser korosztályt, aki szereti a sötét dolgokat manapság a tizenévesek körében, annak minden bizonnyal fotógyûjteménye is van a "kör-ös kislányról".

Egyébként meg szerintem (sokak szerint nem) a Fekete víz is egy igen jó film lett, csak azért nem komálják sokan, mert nincs tele hírtelen ijesztgetésekkel, és igazán a horror is háttérbe szorúl. De a helyszínek, és a képi világ nagyon jó atmnoszférát teremtenek, a szereplõk játékával egyébként nincs semmi gond, és valóban inkább egy rejtélyes thriller a film, egész a végéig, ahol egy kis drámát is kapunk, természetfeletti köntösben.
Tehát az a film nem túl izgalmas, és nem túl rémisztõ, és nem túl vértõl fröcsögõs, de rossznak nem is nevezném. (ellentétben a mai fiatalsággal, akiknek az a legfontosabb, hogy minden percben rájuk hozza valami a frászt, és hogy minél több belsõséget levegõztessenek a szereplõk.
Newcastle United 2007 szept. 20. - 09:44:23
Fehér zaj.:) Azért szerintem a japánoknak sikerült még több hasonló témájú jó filmeket gyártani. Az már tényleg más kérdés, hogy az amerikai újrafeldolgozások A kör kivételével mind egy szálig pocsékra sikerültek.
diana22 2007 szept. 19. - 22:33:34
Szerintem egy új látásmódot teremtett ez a film a horrortörténelemben, de azóta sem nagyon értek a nyomába (Fekete zaj, Silent Hill). Viszont elég szomorú, hogy ez csak majmolással sikerült...
verdeleth 2007 jún. 28. - 23:24:23
nem igazán szeretem a remakeket de el kell ismerni hogy az jobb lett Persze több a sokkoló rész, ijesztgetés, szóval elég amerikaias De meg kell hagyni hogy a japán verzió sem követi annyira hazája hagyományait, sokkal mélyebb japán horrorok is vannak Szerintem ebben az esetben a vizualitásnak és a sztorinak jobbat tett a remake, jobban kihozták az alapvetõen kitûnõ sztorit, képileg is hatásosabbra sikerült.De számomra egyik sem túl mély film csak egy horror a jobbik fajtából
Newcastle United 2007 ápr. 10. - 14:05:06
Az amerikai változat a nyugati világ ízlése szerint készült. Tele van vizuális borzongatással, meg a többi, a japán inkább mélyebb, lelkizõsebb. A maga nemében mindkét verzió profi munka, az meg már egyéntõl függ, hogy kinek mi jön be.
Zizi_csajszi 2007 ápr. 10. - 09:01:10
Nos én õszinten szólva nem úgy vagyok a japán változattal, hogy még a lábkörmeimet is lerágom.
Egyet értek az elõttem szólóval!
Szerintem az amerikai változat jobb lett!
A japán változatban nekem a video bökte nagyon a csõrömet...
Ez az én véleményem...
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu