A kőszív

Bakancslistához adom
Das Kalte Herz
16 éven aluliak számára nem ajánlott német fantasztikus kalandfilm, 119 perc, 2016

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Csodálatos az a varázs, ami a hegyi és erdei emberek lelkét örökre fogva tartja. Wilhelm Hauff is ismerte a fenyők titokzatosságát és komorságát, és álmodott róla. Mesevilága szépséges erdejében titokzatos törpék és tajtékot meglovagoló óriások élnek. Wilhelm Hauff, a klasszikus német meseirodalom világszerte ismert szerzője ezúttal Svábföldre, a híres Fekete-erdő titokzatos, komor, de varázslatos világába röpít el bennünket. Hőse, Munk Péter azt az általános emberi tulajdonságot képviseli, miszerint ritka, hogy valaki megelégedjék azzal, amibe beleszületett. A fenyves szellemeihez fordul segítségért, hogy hőn áhított vágyát, miszerint gazdag és híres legyen, megvalósíthassa. De vajon boldog lehet-e úgy, ha mindezért cserébe a legbecsesebb kincsét, a szívét kell föláldoznia?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Cukros csirkecomb 2021 febr. 13. - 00:19:16 10/10
Gyerekkoromban nagyon szerettem Hauff meséit, de a Kőszívet csak egyszer tudtam elolvasni. Nem könnyű olvasmány gyerekfejjel... Valószínűleg ezért került késő esti műsorsávba. A film tetszett, szerencsére nem fantasyzták el. Benne volt az a kicsit komor, ámde jó szellemiségű misztikum, ami Hauff meséire jellemző. Eredeti helyszíneken, épületekben, a fekete-erdei fenyvesek ködében lassan folydogált a mese és bontakozott ki a drámai történet, a mai világban különösen fontos üzenettel.
Xxy92 2021 febr. 12. - 22:14:52
Február 12. - Péntek
22:05 DUNA Televízió

Érdekes és megkérdőjelezhető józanságú döntés volt az MTVA részéről egy mesefilmet műsorra tűzni péntek késő este. Mindenesetre száz ilyen, mint csak egy is Belmondo ismeretlen 50 éves akcióiból!
DUNAWÖLD 2021 febr. 12. - 22:03:39 Előzmény pihes
Ilyen fejjel, nem csoda. Kösz! Ezért fogom megnézni
3/10
pihes 2019 júl. 24. - 15:13:32 3/10
Követtem végig, de nem tudott érdekelni az egész!

3/10
Lieszkovszky 2019 júl. 21. - 06:30:54
Színes, magyarul beszélő, német fantasy

Wilhelm Hauff, a klasszikus német meseirodalom világszerte ismert szerzője Svábföldre, a híres Fekete-erdő titokzatos, komor, de varázslatos világába röpít el bennünket. Hőse, Munk Péter azt az általános emberi tulajdonságot képviseli, miszerint ritka, hogy valaki megelégedjék azzal, amibe beleszületett. A fenyves szellemeihez fordul segítségért, hogy hőn áhított vágyát, miszerint gazdag és híres legyen, megvalósíthassa. De vajon boldog lehet-e úgy, ha mindezért cserébe a legbecsesebb kincsét, a szívét kell föláldoznia?

Szereplők:
Frederick Lau (Peter Munk)
Sebastian Blomberg (Löbl)
Moritz Bleibtreu (Holländer-Michel)
Lars Rudolph
Milan Peschel
André Hennicke (Jakob Munk)
Rendező: Johannes Naber

(Forrás: tv24.hu)