A kupa

Bakancslistához adom
The Cup
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott ausztrál filmdráma, 99 perc, 2011

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Az igaz történet középpontjában Damien Oliver, a fiatal zsoké áll, aki elveszíti egyetlen testvérét egy tragikus versenybalesetben, éppen a Melbourne Kupa előtt pár nappal. A verseny kísértetiesen hasonlít arra az esetre, amikor az apja halt meg 27 évvel korábban. Elkeserítő vereségek sorozatának elszenvedése után, Damien összeáll egy ír edzővel, Dermot Weld-del, és győzelmet arat a 2002-es Melbourne Kupán, az egyik legszenzációsabb fináléjában a sport történetének.

Stáblista:

Szereplők

MC Jockey
Damien Oliver
Trish Oliver
Jason Oliver
Lee Freedman

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
proklima 2015 jún. 25. - 18:14:30
A film tényleg valós eseményen alapul, s szerintem nagyon jó.
A 10-es skálán 9 pont (ts:9).
offtopic
squashmacska 2015 márc. 17. - 20:35:45 Előzmény olahmiki1959
jaja, spoiler...
offtopic
olahmiki1959 2015 márc. 09. - 08:12:51
Bocsi, de miért lenne SPOILER???
Ha észrevetted, minden mondatom után kérdõjel van.:D
Ami azt jelenti, hogy nem a film tartalmát mondtam el, hanem KITALÁLTAM mindenféle csacskaságot, fantasztikus fordulatot, gyerekes megoldást, a lényeg, hogy elengedtem a saját fantáziámat, és ezt osztottam meg a többi kommentelõvel - többek között Veled.

A SPOILERNEK tehát semmi szerepe itt, hess innen, te csúnya SPOILER!...:)
olahmiki1959 2015 jan. 20. - 14:29:40
Aszondja:
"A film igaz történetet dolgoz fel. A 2002-es Melbourne Cup lóversenyt, ahol a testvéri szeretet és az emberi szellem gyõzedelmeskedik."

Az egy dolog, hogy ennél érdektelenebb, semmitmondóbb ismertetõt valószínûleg életemben nem olvastam.
De egy lóversenyen hogyan gyõzedelmeskedhet a testvéri szeretet?
A zsokék testvérek, és udvariasan elõre engedik egymást a célegyenesben, hogy a másik gyõzzön, és ezáltal elsimuljanak az évek óta tartó - a felszín alatt lappangó, kibeszéletlen, - családi feszültségek?
Vagy a lovak között van két testvér, akiket csikó korukban elszakítottak egymástól, - az egyik gátlástalan lókereskedõk karmaiba került, aki eladták egy cirkusznak, ahol esténként két lábra állva, és maga körül forogva - a fején papírcsákóval, és a szívtelen idomár ostorpattogtatásai közepette - ette a mutatványos lovak keserû kenyerét, a másik elkerült egy farmra, ahol rosszul bántak vele, de egy istállótûzbõl csak hajszál híján kimenekülve, riadtan elvágtatott a messzeségbe, ahol aztán befogta egy jószívû lovászfiú, aki szeretettel, és féltéssel, meglátva benne a lehetõséget, versenylóvá képezte ki, - és ez a két ló most a Melbourne Cup lóversenyen - oly sok évnyi távollét, és annyi viszontagság után - egymásra talál?...:)

És az emberi szellem itt hogyan gyõzedelmeskedhet?
Régen meghalt zsokék szellemei riogatják éjszakánként a fõszereplõ zsokét, aki rémületében a verseny napján úgy hajtja meg az esélytelennek tartott lovát, mintha az életérõl lenne szó, az pedig minden eddigi teljesítményét túlszárnyalva, szinte repül a versenypályán, és végül, több hosszal megelõzve a többi lovat, gyõzedelmeskedik?
És egyáltalán, kik a szereplõk? Elállatiasodott emberek, vagy emberi tulajdonságokkal felruházott állatok?.:DDD

Ezek a nagy kérdések, kérem!...:)))