A lány a vonaton

Bakancslistához adom
The Girl on the Train
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 112 perc, 2016

Értékelés:

310 szavazatból
Szerinted?

Rachel (Emily Blunt) minden áldott nap felül a vonatra, hogy bemenjen a városba, és minden áldott nap kétszer elhalad a régi háza előtt. A ház előtt, ahol a volt férje (Justin Theraux) az új feleségével (Rebecca Ferguson) és nemrég született gyermekükkel lakik. Rachel képtelen elengedni a múltat, és miközben fájdalmát alkohollal próbálja enyhíteni, egy fiatal párról talál ki történeteket, akiket a várakozó vonatról figyel meg. A nő elképzelése szerint Megan (Haley Bennett) és Scott (Luke Ewans) élete tökéletes: gyönyörűek, szerelmesek és hűségesek egymáshoz.
Ám egy nap valami olyan megdöbbentőt pillant meg a vonat ablakából, ami mélységes félelemmel tölti el. A kétségbeesett nő mindenáron ki akarja deríteni az igazságot. Tanúnak jelentkezik a rendőrségen, ám alkoholizmusa és emlékezetkiesései miatt senki se hisz neki - még ő maga sem...
Bemutató dátuma: 2016. október 6. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
DUNAWÖLD febr. 16. 19:13:13 Előzmény Lilko03
A stressztől. Túl sok, kegyetlen neki a világ. Màr, ha intellektuàlis. Nem tudja feldolgozni. Ő pl. a válásàt?
Vagy szokàsból... Nyugaton pl.többet vedelnek, rendszeresen, de legtöbben, akik nem rúgnak be, nem is tartjak magukat alkoholistaknak
DUNAWÖLD febr. 16. 19:10:34 Előzmény Cisco
Emily Blunt jó szerepeket kap, és igazán *hot*...
És most nézd meg a feleségedet. Nem annyira, ugye?
9/10
Lehasználó febr. 16. 16:10:08 9/10 Előzmény Cisco
Hát látod,ez van.Ne is törődj vele! :))))
Cisco febr. 16. 12:51:37 Előzmény Lehasználó
Lehasználó 2022 aug. 07. - 09:52:01
B@kker! Emily Blunt?
Hát nem vagy egy nagy igényű.
.
10/10
zimike 2022 okt. 24. - 22:01:23 10/10
Igen nagy film !!! KIHAGYHATATLAN !
9/10
Lehasználó 2022 aug. 27. - 18:54:43 9/10 Előzmény Kaliff
Úristen,mekkora sötét vagy! Te a filmről írsz,vagy egy általános seggfej pszichiáter vagy,aki itt okoskodik úgy nagyjából az életről?
Kaliff 2022 aug. 13. - 13:27:29 Előzmény Ivy00
A szétcsúszott alkoholisták nagy része ilyen.
Kaliff 2022 aug. 13. - 13:26:05 Előzmény Lilko03
Nem vagy egyedül. A legtöbb alkoholista nem is veszi észre, hogy az. Évtizedeket képesek leélni úgy, hogy azt hazudják maguknak, hogy á...az az egy feles reggelente nem számít. (a többi rekesz pia, amit magukba töltenek a nap folyamán, az már valahogy nincs a listájukon) Ők sem értik, miért mondja más rájuk, hogy alkoholista. Az ivás általában a fájdalom tompítása. Képtelenek szembenézni saját magukkal, tagadják a valóságot. Az ivással olyan állapotba kerülnek, ami egyfajta párhuzamos valóság a számukra. Aztán, hogy kit mi rángat ebből ki, azt nem lehet tudni. Legtöbbször valami betegség, amit közvetve az alkohol okoz. De nagyobbrészt visszaesnek. Egy olyan társadalomban, ami az alkoholfogyasztásra épül, egy ilyen embernek nehéz nem visszaesni.
Roberto DiCapribogyó 2022 aug. 08. - 09:22:52
Kár ezért a filmért (könyvet nem olvastam), pontosabban az első ~1,5 órájáért. Szerintem a rendező rossz döntést hozott azzal, hogy olyan stílusban rendezte meg, amilyenben.

Olyan mintha nem tudta volna eldönteni mit is akar, és így egy melodráma jellegű, elnyújtott, vontatott, de mégiscsak thriller lett belőle és ez szerintem rosszat tett a filmnek. A vége, az utolsó ~20-30 perc jó volt, sőt megrázó, addigra letisztult a film és elmozdult "hagyományos" thriller irányba, jól is állt neki.

Kíváncsi vagyok pl. Fincher mit hozott volna ki belőle, egy Holtodiglan szintű mestermű simán kikerekedhetett volna belőle.

Ettől függetlenül több dolog is tetszett benne:
- a színészeket eszelősen jól összeválogatták az adott szerepre, gyakorlatilag mindegyik brillírozott
- Emily Blunt-ot külön igazán megszórhatták volna min. egy Oscar jelöléssel, pazar volt az alakítása,
ahogy Németh Borbála szinkronja is - hogy tud üvölteni :-)
- maga a történet jó volt, a fordulatok is
- hogy bujtatott módon a nárcisztikusan sérült emberekről szól, ha úgy vesszük.
- élmény volt nézni a végén, hogy végre azt kapja meg az ilyen ember, amit érdemel.
- tetszett, hogy a végét nem húzták el (nem volt hosszas nyűglődés), nekem váratlan volt ahogy a főhős megoldotta a helyzetet
9/10
Lehasználó 2022 aug. 07. - 09:52:01 9/10
Érdekes és jó film volt.Nem Emily Blunt-ról nem hallottam még,néztem róla képeket,nem tudom más hogy van vele,de ebben a filmben gyönyörűen dögös ez a nő,akibe egy férfi örökké szerelmes tudna lenni.Nagyon jól játszott és a szinkron is jó volt.
8/10
Ildikó Nóra 2022 máj. 11. - 18:03:10 8/10
A regényből készült filmet érdemes megnézni, érdekes, izgalmas történet, jó szereposztással. Emily B-nak jól állt a szerep és jól is játszott, a szinkron tetszett. A regényt olvastam, nagyon jó, izgalmas, érdemes elolvasni, jobb, mint a film.
8/10
Hokunda 2022 máj. 01. - 23:13:16 8/10
Érdekes ez a film. Az elején mikor néztem, 20-40 percig azon gondolkodtam, hogy azon kívül, hogy rendkívül vontatott, vajon unalmas is marad? Szerencsére nem. Az unalom eltűnt, a vontatottság maradt. Kicsit olyan volt, mint a régi western filmek. Szépen nyugodtan halad előre a cselekmény. Senki sem siet sehová.
A filmnek komoly ereje, hogy hatást váltott ki belőlem. Ahogy néztem a filmet, láttam a párhuzamot az életem és a film eseményei között. A kilátástalanság, a látszólagos szépség és boldogság keveredése a kapcsolatok tengerében, a napi rutin torz szemüvegén át bámulva. Az amerikai rémálom. Ahol mindenkinek megvan a meggyőződése, még a főhősnek is, aki végig azt mondja mindenkinek, hogy semmiben sem biztos. Fura kettősség ez, amit talán a pszichológus személye ábrázol legjobban, ahogy végig félti a méltóságát, ragaszkodik a szakmaiságához és megtagadja a benne tomboló vágyat. Valaki, aki az egyensúlyt keresi, de nem veszi észre, hogy az élete egy kötéltánc. Ebben a filmben mindenki úgy élte az életét, ahogy mindig is akarta, de a beteljesülést mégis úgy kapta meg, ahogy sosem akarta.
A film azoknak ajánlott, akik bírják a pszicho-trillereket, a lassan kibontakozó eseményeket és az érzelmi vihart teljes képernyőn.
A film nem ajánlott szájbarágós, akcófilmes lendülethez szokott nézőknek.
A 16-os karika jogos. Ez nem gyerekfilm.
Zahire 2022 márc. 05. - 10:04:33 Előzmény Dörflinger
Inkább csak hátulról a szőkeségek. A magyar szinkron szerint megszólalásig hasonlítanak egymásra, valójában meg csak hasonlóságról beszél a felügyelőnő.Egyébként Annának tágranyílt kék szemei vannak, és elég nagy heftije, míg Meghan jellegzetesen álmos tekintetű és barna szemű és széles arcsontú.
Zahire 2022 márc. 05. - 10:01:50
Azért nem teljesen érthetőj egy dolog . SPOILER Tom végül is hogyan gondolkozott, megfojtja Rachelt Anna előtt és akkor utána mi lesz ? Vagy megfojtja Annát is ? És akkor mi a követekező lépés ? "
5/10
Lilko03 2022 febr. 20. - 22:26:46 5/10
Nem volt rossz a film, de nem volt könnyű nézni. Én sajnos egyáltalán nem tudom megérteni, hogy valaki miért lesz alkoholista.
Bordács Andrea 2021 ápr. 25. - 12:01:19 Előzmény Ildi456
Egyrészt a főszereplő nem sajnáltatta magát, sőt a szerző sem akarja pozitívan bemutatni, de ettől - mint kiderül, végig neki volt igaza, de pont a lecsúszott állapota miatt nem vette őt komolyan senki. Ez is előítélet, hogy kinek hiszünk. A bántalmazók azért is tudják sokáig megúszni, mert kiválóan tudják szimulálni az elvárt és meggyőző viselkedésmintákat, míg a bántalmazottat meg sikerül annyira kikészítenie a 4 fal között, hogy neki nem fognak hinni
Bordács Andrea 2021 ápr. 25. - 11:56:12 Előzmény Queen22
De volt jelentősége, mert láthatóan a nő meg akarta oldani az életét. Direkt nem rokonszenves karakterek. A film részben a bántalmazás hatásáról szól, hogy veszítheti el valaki általa minden önbecsülését, de legfőképp az előítéleteinkről, hogy egy szétcsúszott embert nem veszünk komolyan. Az igazság az nem jó fellépés kérdése. A nőnek végig igaza volt, de nem hittek neki az állapota miatt
kybuck 2021 ápr. 25. - 02:07:44
Nem rossz, de nem világmegváltó alkotás, a Temetetlen múlt ugrott be róla, meg a 24, tekintve, hogy minden, meg annak ellenkezője is megtörténik (kiveve, hogy Jack Bauer egy hős). Az elején valóban kicsit lassan indul be, utána se pörög fel túlsagosan az utolsó háromnegyed óráig, amikor minden kirakós a helyére kerül. És bár valamelyik kritika "vérfürdőt" emleget ekkorra, erről szó sincs, csak annyi vér van, amennyi szükséges egy ilyen filmhez. És a slusszpoén: a szinopszis dacára a nő semmit nem lát meg a vonatból, legalábbis nem onnan látja meg a lényeget. Egy thriller vagy krimihangulatú estére megteszi.
7/10
Dörflinger 2021 jan. 19. - 21:22:47 7/10
A film jelenetei ugrálnak az időben, de ettől függetlenül érthető. lassú folyású film, de leköti az néző figyelmét, legalábbis nekem tetszett. Csak egy kifogásom volt, a két szőke nő, nagyon hasonlított egymásra, könnyű volt összekeverni őket. 7/10
9/10
napviragi 2020 máj. 10. - 19:54:36 9/10
Érdekes film, engem lekötött. Számomra izgalmasan rejtélyes volt. Mind a három női karakter jó volt, de a titokzatos főszereplőt játszó Emily Blunt, amellett hogy gyönyörű az arca, kiválóan játszott.
Összes hozzászólás