A lány, aki a tűzzel játszik

Bakancslistához adom
Flickan som lekte med elden
18 éven aluliak számára nem ajánlott svéd-dán-német krimi, 129 perc, 2009

Értékelés:

245 szavazatból
Szerinted?

A Millennium folyóirat tényfeltáró riportjai már számos piszkos ügyet lelepleztek. Amikor az európai lánykereskedelem svédországi szálai után nyomoznak, meggyilkolják a lap munkatársát. A furcsa, öntörvényű lány, Lisbeth az újságíró barátja, Mikael számítógépéből szerez tudomást az országot izgalomban tartó gyilkossági ügyről. Hamarosan rádöbben, hogy célkeresztbe került, őt keverik gyanúba. Más-más indítékból ugyan, de mindketten ráállnak az ügyre, amely számos meglepetést tartogat számukra.
Bemutató dátuma: 2010. november 11. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Szereplők

Lisbeth Salander
Mikael Blomkvist
Erika Berger

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Hungariancorazon máj. 24. 16:45:41 3/10 Előzmény Ivy00
Teljesen egyetértek. Spoiler: Le se esett, hogy másnap ásta ki magát. Biztos már nagyon figyeltem...
Nevetséges és erőltetett a vége!
5/10
Ivy00 2019 dec. 21. - 02:25:07 5/10
Az első rész tetszett, ezért néztem meg. A cselekmény kesze-kusza, erőltetett, és nehezen érthető. A szereplők viselkedése életszerűtlen, de a legnagyobb hiba, hogy dögunalom. Amikor végre épp történik valami érdekes, azt is sikerül elbaltázni.
Spoiler:
A bokszoló látja, hogy a barátnőt a nagydarab elrabolja, és beviszi egy raktárba. De persze eszébe se jut mondjuk kihívni a zsarukat, inkább bemegy egyedül hősködni. De mázlija van, mert az egyébként brutál gyilkos nem nyírja ki a csajjal együtt, hanem rájuk gyújtja a fém(!) raktárat, ami úgy ég, mintha papírból lenne. Persze, így nem tudhat meg semmit a csajtól, akit pedig azért rabolt el, hogy kiszedje belőle, hol van Lisbeth. Úgy látszik, már nem volt kíváncsi rá... Egyébként is fura a tag (most a többi tulajdonságát leszámítva), mert a végén, amikor megjelenik a fegyvertelen újságíró, akit könnyedén elintézhetne, inkább egyszerűen elszalad.
A legdurvább, amit már mások is említettek: tényleg gáz, hogy három súlyos lőtt sebbel valaki másnapra kiássa magát a föld alól.
Vanett 2017 nov. 26. - 22:28:25
Hát én ma néztem meg a filmet. A könyvet is olvastam és az nagyon tetszett, de a film (ahogy az elsõ része is) valami borzalom...Sok részben eltér a könyvtõl. Nekem nagyon nem tetszett....
1/10
nnnn4444 2015 okt. 19. - 02:10:00 1/10
Nem tipikus második rész, annyira vontatott, dögunalmas, mintha már a 4. lenne.
boom47 2014 márc. 06. - 19:25:17
Csatlakozom azokhoz akik szerint gyenge.

Mert:
- minek kell testdublõr a nõnek a pucér jelenetekhez?
- nincs meg benne az a gyomorfogató szörnyûség mint az elsõ részben (a tûzben legalább az egyiknek meg kellett volna halnia)
- nem használja ki a témákat (itt nyilván: tûz)
- a fõgonosz egyszerûen kommersz. Most tényleg, feltámasztjuk apucit?
- nem látjuk az eset következményeit. Se a lány életére (egenes következmény a teljes rehabilitáció), se a közvetlen bûnösökre (hû, elvitték a mentõt TÖK UGYANOLYAN ÁLLAPOTBAN mint a fõhõst), se a szélesebb következményeket (ami itt állambácsi titkosszolgálata lenne)

Szóval ez egyszerûen kevés.
1/10
Nótárius 2014 febr. 10. - 15:49:15 1/10
Valóban végig volt benne valami, ami (számos gyenge kiagyaltságra utaló jel ellenére) fenntartotta az érdeklõdésemet, hogy miképp zárul a történet. A film végének értelmetlen abszurditása aztán megmutatta, hogy teljesen hiábavaló volt vékony-reményû pozitív várakozásom. A kritikái is jól rászedtek. ;-) Így maradt a csalódás. Olykor nem nekem van igazam.
Újvállalkozó 2014 febr. 09. - 18:42:32
5/10

Sajnos nagy csalódás volt a szinte tökéletes elsõ rész után. Ez szimpla, átlagos, film plusszos film. :(
Csonger 2014 febr. 07. - 08:38:40
A tetovált lány egy lebilincselõen izgalmas film. Ezért nagy várakozásokkal ültem le ez elé is.
Csalódnom kellett. Az elsõ részben érzett hátborzongató titokzatosság itt teljesen hiányzik.

Ráadásul ez már sajnos kicsit átmegy mesébe.

SPOILER

A lányt éjszaka háromszor meglövik: karba, csípõbe és FEJBE, aztán még ráadásul el is temetik.
Másnap reggel pedig kimászik!!! Hogyan? Az alsó és felsõ végtagjai is alig mozdulnak. Egy köbméter föld van felette. Levegõt sem kap. És fejbelõtték. De azért néhány óráig bírja a föld alatt, és kikaparja magát.

Na meg a másik kedvencem, amikor a filmkészítõk már nem tudnak milyen fordulatot kitalálni, akkor legyen az, hogy a fõszereplõ meg a fõgonosz az egymás apja/lánya, plusz a legyõzhetetlen erõember meg legyen a csaj testvére. Na errõl ennyit. A harmadik részre már nem is vagyok kíváncsi.

SPOILER VÉGE

A tetovált lányt továbbra is egy remek alkotásnak találom, és szívbõl ajánlom mindenkinek, de ez a második rész sajnos a nyomába sem ér.
8/10
idõjós1010 2013 jan. 20. - 16:59:48 8/10 Előzmény tibicamon
Azóta már gondolom túl vagy a harmadik részen is (én még nem) , lehet hogy választ kaptál a kérdésedre belõle, de szerintem elég egyértelmû volt a második részben is az ok amiért még mindig (a te szavaddal élve ) ugyan ott vergõdik ahol korábban. Elutazott õ egy teljes évre nyaralgatni a pénzbõl, de idõrõl-idõre elõtörtek a régi emlékek, így úgy gondolta körmére néz picit a gyámjának, és felkeresi a rég nem látott számára oly kedves arcokat.
Lillith Morgan 2012 nov. 12. - 16:34:16 Előzmény Bellavita
A könyvekben jobban ki vannak bontva a dolgok.
Lillith Morgan 2012 nov. 12. - 16:33:24 Előzmény Edmond Dantes
SPOILER

Azt hogy Bjurman legyen a gyám, azt nem apuci intézte el, hanem a Szekció, hogy rögtön tudják, ha Lisbeth szája esetleg járni kezd Zalacsenkóról. Elsõsorban az õ érdekük volt, hogy ne derüljön ki semmi.
Foxhunter 2012 nov. 12. - 13:09:49 Előzmény Bellavita
Egy spoilert nem artott volna beleirni.
Bellavita 2012 okt. 12. - 11:34:22 Előzmény Edmond Dantes
***SPOILER PÓTOLVA***

Az elsõ rész jobban tetszett, jobban volt felépítve, a szálak, motivációk sokkal érthetõbbek voltak. Ebben a részben nem annyira értettem, hogy mi is van pontosan a háttérben, miért gyilkolásszák halálra az embereket? Sala-nak mi volt az üzlete pontosan? Vagy ez csak engem érdekel??? :-)
Az elõzõ részhez képest sokkal több akciót láthatunk, nekem néha már picit meseszerû elemekkel - három lövés után hogyan ássa ki magát Lisbeth a föld alól, és utána még van ereje támadni (ahelyett, hogy elmenekülne?). Az elsõ rész logikusabb, jobban felépített, és realisztikusabb volt (lehet, hogy a könyvben minden érthetõ, csak a forgatókönyv sikerült így) - s emiatt nekem jobban tetszett! Összességében izgalmas, szórakoztató, kiváló színészi játékkal 7/10.
8/10
Edmond Dantes 2012 szept. 07. - 11:02:56 8/10 Előzmény Mélie
Tegnap láttam a 2.részt: több szálon kapcsolódik az 1.részhez. Még így is, hogy mindkettõt láttam, maradtak nyitott kérdések, elvarratlan szálak, még az elsõbõl is, fõleg meg ebbõl. Ami amúgy nálam nem rontotta le egyik film élvezetét sem.Remélhetõleg a 3.részben (sok) minden kiegyenesedik, ha nem, akkor sincs nagy baj. Javaslat: meg kell nézni a 3.-at, holnapután, 9-én m1-en. És ha maradnak is megválaszolatlan kérdések, jó eséllyel akkor is tetszhet. Amúgy az 1.rész nálam 1 ponttal többet ér, úgyhogy ez most "csak" 8/10..
***SPOILER*** arra magam is kíváncsi vagyok/nem kaptam választ, hogyan érte el a papa, hogy pont ez a szadi ügyvéd legyen a lánya gyámja? Honnan volt ekkora befolyása az öreg, rokkant orosz kémnek a svéd gyámhivatalra? ***SPOILER VÉGE***
tdk 2012 szept. 04. - 22:46:02 Előzmény Mélie
SPOILER

Az nekem is sántított. Már elõre sejtettem, hogy az lesz, talán az író is látta a Kill Billt. :) Mondjuk eleve azért érthetetlen, mert levegõt sem kaphatott, úgy betemették. De azt sem értettem, hogyha már ott volt nála a lapát, akkor miért nem vágott egyúttal oda az öregnek is. Utána pedig simán elfuthatott volna.
tibicamon 2012 szept. 03. - 21:40:30
Egész jó film, ha valaki esetleg nem látta az elsõ részt így önmagában, is megállja a helyét. De mindenképp érdemes látni a Tetovált lányt is, mert így lesz teljes az összkép.
Amit nem teljesen értek, ha jól figyeltem az elsõ végén Lisbeth hozzájut egy hatalmas összeghez, miért nem pattan meg vele, miért vergõdik tovább még mindig ott ahol már régóta...? Ezért így ennek nem sok értelmét látom. Ennek ellenére várom a harmadik részt, talán ott erre is magyarázatot kapok.
Ugek 2012 szept. 03. - 13:18:52
Az egyik angol nyelvû plakát.
Ugek 2012 szept. 03. - 13:17:36 Előzmény Mélie
Jöhet a héten a befejezõ rész! Hajrá!
mijmij 2012 szept. 03. - 10:15:18
Hát errõl sajnos lemaradtam.
Tudtok segíteni ? (Link, ftp, ...)

Köszönöm
Mélie 2012 szept. 03. - 01:10:00
Úgy tûnik, megérte. Izgalmas, fordulatokkal teli, tudom ajánlani!

Spoiler
Mondjuk egy kifogás azért fölmerül: elég életszerûtlen, h a kulcsfigurák ennyiszer ne halljanak meg... más már egy ilyen támadásba is... Leginkább, h a fõszereplõ csaj, miután vagy háromszor eltalálták, és eltemették, még ki tudja ásni magát, REGGELRE (!!), tehát nem percekkel, hanem órákkal késõbb, és még mindig harcképes... sõt a vége sem az, h elszáll belõle az élet, hanem elviszi a mentõ...
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu