A lány és a pók

Bakancslistához adom
Das Mädchen und die Spinne
15 éven aluliak számára nem ajánlott svájci filmdráma, 99 perc, 2021

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Lisa és Mara szétköltöznek: bútorokat tologatnak, falakat festenek, szekrényeket építenek. A nagy nyüzsgés és felfordulás közepette titkos vágyak és vonzódások törnek felszínre, és örvénylenek az egykori szobatársak körül, valamint Lisa anyja, Astrid, a költözködők, a lányok régi szomszédai, a szomszédok macskája, Lisa új szomszédja és a szereplők folyamatosan bővülő köre körül. A nappal éjszakává válik, és sor kerül egy utolsó bulira a lakásban. Amikor az utolsó doboz is eltűnik, már csak életük töredékei maradnak. A svájci ikertestvérek, Ramon és Silvan Zürcher filmje az emberi kapcsolatok különböző formáinak költői panoptikumává tágul, egyszerre nyújtva tanulmányt a mindennapi életről, egy bájos mesét és pszichológiai portrét egy rideg világról.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
FilmExpert 2023 febr. 09. - 17:04:08 9/10
Nem igazán voltam hangulatban, kb. úgy 20-25 perc után ki akartam kapcsolni a fenébe, de aztán végig néztem, mondom ugyan mi lesz ez.
Nos, megérte, a 88. perctől jön a lényeg (nyílván nem a hajókázásról van ott benne szó).
És a filmzene a végén a Desireless - Voyage, voyage....remek választás, találó a film üzenetéhez.
2/10
Böhöm 2022 ápr. 11. - 21:03:22 2/10
Én kifejezetten szeretem a művészfilmeket, de ezt a filmet nem tudom máshogy leírni: elképesztően szar!
Pedig valami kell, hogy legyen benne, mert miután először elaludtam rajta, újra megnéztem, mert valahogy beleragadt az agyamba. Aztán másodjára is elaludtam rajta. De továbbra sem eresztett, harmadjára csak onnan néztem meg a végét, ahonnan nem emlékeztem rá. Teljesen fölösleges volt, egy legrosszabb értelemben vett művészkedő katyvasz az egész. Lehet, hogy alkotói magyarázattal meglenne a mondanivaló, dehát pont ez a lényeg: a jó filmet nem kell magyarázni, még ha az művészfilm is, csak a művészkedőt.
Nagyon kár, mert a színészek tehetségesnek tűnnek, a hölgy szereplők szépek, igazán jó nézni őket, még ha zagyvaságokat is beszélnek. És tagadhatatlanul van egy hangulata, ami rávett, hogy háromszor is nekifussak. Csak a megfoghatatlan hangulatért kapja tőlem ezt az értékelést.
1/10
Mathos75 2022 ápr. 05. - 16:46:27 1/10
Az értelmes dialógok helyett sokatmondónak szánt hosszú egymásranézések, totális cselekményhiány, teljesen zavarosan viselkedő szereplők, értelmetlen, logikátlan reakciók és dramaturgiai félreértések. Igazi mai példa a művészkedésre ami az ég világon semmiről sem szól.
1/10
pihes 2022 ápr. 01. - 14:25:09 1/10
Különböző érzelmi hatások érik egy felújítandó lakás részeseit.
Egyáltalán nem volt jó!

1/10