A lázadás kora

Bakancslistához adom
Mom, Dad and Her
amerikai filmdráma, 90 perc, 2008

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Sydney (Brittney Wilson) egy tinédzserkori összeomlás szélén áll. Miután lázadó viselkedése bolti lopásig és alkoholmérgezésig fajult, elkeseredett édesanyja az édesapjához, Benhez (Paul McGillion) és várandós feleségéhez, Emmához (Melora Hardin) költözteti. Sydney-nek hiányzik a régi élete és a pasija, ezért új életében megjátssza a főnökfigurát, mígnem összebarátkozik egy helyi lánnyal, Jess-szel (Kyla Hazelwood), akinek az édesanyja meghalt rákban.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
euTanázia 2011 okt. 15. - 15:12:45
Hétköznapi történet egy nem hétköznapi új feleséggel.A befejezõ részt pedig akár intézményesíteni is lehetne, emberi módon lezárni a kiürült kapcsolatokat, és a benne foglalt jót kiemelni! Nem is tudom ezt miért nem találták még ki?
8/10
Anita1020731 2010 júl. 29. - 21:30:07 8/10
Szerintem is érdemes megnézni a filmet, nincs benne semmi túlzás, vagy elképzelhetetlen történés; teljesen az életbõl merített témája van!!! Annál is inkább, mert sokat lehet belõle tanulni (én is hasonló gondokkal küzdök a nevelt lányommal!).
Szerintem a vége is nagyon jó volt, hiszen mindenki nagydobra veri az esküvõjét, lehetõleg boldog-boldogtalant meghív, hogy láthassák a csillogást, azután szép csendesen elsunnyognak elválni, lehetõleg titokban (talán még a gyerek elõtt is titkolják egy darabig). Ha nem is ünnepelni kellene egy kapcsolat végét, de emberi méltósággal és módon befejezni, úgy mint ahogy egy temetésen is elbúcsúzhat az ember,(nem csak úgy eltûnni az addig szeretett családtagok életébõl) és lezárhatja magában azt a korszakot, amikor boldog volt.

Ez egy jó kis film!
8/10
cirrocumulus 2010 júl. 27. - 23:16:46 8/10 Előzmény jeffero
Nekem nagyon tetszett a vége! Ha volt ilyen rész más filmben is, én akkor is eredeti ötletnek tartom, a szónak nem a jogi, hanem az "egyedi, ritka, különleges" értelmében!
És nagyon szimpatikus volt a filmbeli második feleség: nagyon megfogott a benne lévõ sok szeretet - az, ahogyan a férje 15 éves lányához viszonyult és hogy nem volt féltékeny a volt feleség iránt! Nem széthúzást szított a családtagok között, hanem épp fordítva: amennyire lehetett, próbálta (nem helyre-) helyükre tenni a dolgokat.
Ritka az ilyen típusú ember, de szerintem azért létezik :o)

Ezt is a film erényének tartom, hogy megmutatta, létezik ilyen típusú ember is... Semmiképpen nem közhelyes megoldás!
A közbülsõ, néha valóban sablonosabb fordulatok ellenére is érdemes megnézni a filmet, pont az ilyen ritkaságnak számító részek és a befejezés miatt! 8/10 tõlem is :o)
GavrielB 2010 júl. 27. - 21:09:57
jó a film, csak kár, hogy kb 15 mp-et késik a hang a képhez képest.....
Hajniczy 2010 márc. 05. - 17:42:26
sziasztok, ha valaki tudja elmondhatná, hogy mi annak a számnak a címe, amit a temetés alatt a csajszi énekel? ELÕRE IS KÖSZI
8/10
myatom 2009 nov. 26. - 09:07:45 8/10
! ! ! ! SPOILER ! ! ! !
Vigyázat nemjelzett spoiler van a korábbi hozzászólásokban, úgy hogy óvatosan az olvasással
! ! ! ! SPOILER ! ! ! !

8/10-es film. Jól felépített, remek forgatókönyvû, feszes tempóvezetésû film ez, némi váratlan húzással. Szerintem semmiképpen nem valóságtól elrugaszkodott. Semmi rosszat nem tudnék rámondani, aki szereti a mûfajt annak mindenképpen ajánlható.
jeffero 2009 nov. 17. - 15:07:40
Szerintem meg a vége volt a legjobb. Ha belegondolsz mit okozhat egy válás, bár nekem szerencsére nem volt részem benne, de micsoda ötlet van a filmben, hogy a válásnak is egyfajta szertartást kellene rendezni, nem csak egyszerûen haragban elválni, ügyvédek közvetítésével. Persze lehet, hogy az egykori házastársakban az egymással szembeni ellenállás, negatív érzelem idõvel csillapodik, de ki tudja mi lett volna, ha Sydneyt nem küldik el nyárra máshová, valamint ha Emma nem próbálkozik megbékíteni a férjét, aki úgymond hadban állt a volt feleségével.

A tinédzserkori lázadó magatartás csak még szélsõségesebb lesz, ha a tininek, és fõleg egy lánynak van oka valamiért haragudni a szüleire, így pl. hogy az egykoron boldog családuk szétesett, amit azóta nem értett meg, miért is történt, mert csak megtörtént, talán nem is kapott rá megfelelõ magyarázatot. Persze az is lehet, hogy lázadása folytán nem akarta meghallani a szülei szavait, a maga kis világába temetkezett. Az anyja pedig inkább a munkájával törõdött, hogy fenn tudja tartani a háztartást és fizetni tudja a magániskolát, ez is még jobban eltávolította a lányától.

A film tényleg nem tökéletes, tûnhet sablonosnak, giccsesnek, a közepe fele így éreztem én is, pl. a szökéses vagy diszkós jeleneteknél, de végül is összességében egész jó volt.
--spoiler?--
Azt hittem, hogy keményebb lesz, hogy talán történik valami baleset a diszkónál Sydneyvel, vagy netán Emmával, de szerencsére nem lett semmi baj.

Egyébként aki rendszeresebben nézi a Hallmarkot, ezt a válási szertartás dolgot láthatta az Amy-nek ítélve sorozat egyik korábbi részében, az is klassz volt, bár ott nem csak az érintett felek, hanem vendégek is voltak jó páran.
8/10
*ÕZIKE* 2009 nov. 16. - 06:17:20 8/10
Nézhetõ, nem rossz film, viszont a vége valóban "érdekes". Elõször meglepõdtem, majd egy jót mosolyogtam rajta, ilyen a világon nincs...
Naphinel 2009 nov. 11. - 16:09:31
Az ismertetõ vége egy baromság, ugyanis full lényegtelen, hogy összebarátzkozik Jess-szel, a lány alig kap szerepet.
Sokkal inkább syd lelkivilágára épít a film, eléggé szokásos témával: a lázadással jön...

Nézhetõ film, bár drámait nem találtam benne. A soxor elõvett és leporolt téma, a válás hatása a gyerek lelkére.

Egyébként teljesen jó film lenne, de a végét elcs.szték, de nagyon. Lecsapott, röhejes. Kár érte, ha az utolsó negyed óra másképp alakul még akár jó pontokat is kaphatna a film. így nem :S