A lázadók ökle

Bakancslistához adom
Boxcar Bertha
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, 85 perc, 1972

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Az árva kamaszlány, Bertha tehervagonokban meghúzódva kószál a harmincas évek Dél-Amerikájában. Sorsa összehozza régi ismerősével, Bill Shellyvel, egy vasúti munkással, aki a szakszervezet öntudatos híve, valamint a fekete Vonnal. A trióhoz csapódik még Rake, a hamiskártyás. A négyesfogat pénzszállítmányokat rabol el, kifosztják a vasúttársaság tulajdonosát. A megszerzett pénzzel a szakszervezet segélyalapját gyarapítják. Ám mindeközben a vasúti vezetők sem tétlenkednek.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
György Kádár 2018 jún. 09. - 21:25:11
Jó lenne tudni, hogy annak idején hogyan fogadta a közönség. Ma senki nem maradna a végére a moziban.
2/10
Rahar 2012 aug. 17. - 22:05:47 2/10
Megnéztem, vártam néhány napot, hogy megírjam a véleményemet és csak felszínes érzések maradtak meg a filmrõl, a történetre emlékszem. Az alaptörténet nem keltette fel az érdeklõdésemet, a cselekményvezetés már valamivel jobb volt, de az sem kötött le. A színészek jól hozták az egyszerû tekintetû karaktereket. Összességében számomra ez egy jelentéktelen film, nem voltak benne idegesítõ, zavaró vagy felkavaró részek, egyszerûen kiszámítható és unalmas, legalábbis én így életem meg. Elõttem valaki azt írta, hogy nagyon realisztikus alkotás és nem hollywood-i szemét, én ezt nem vitatom, a problémám csak az, hogy akkor nem egyszerû tekintetû emberek életérõl kellene fimet készíteni, mert ez számomra igencsak érdektelenre sikeredett.
Ford Mustang 2011 dec. 14. - 23:41:35 Előzmény mekis
No nem mindegy.
mekis 2011 dec. 14. - 00:20:05
Csak hogy világosabb legyen, a leírásban szereplõ Dél-Amerikán az Egyesült Államok déli részét értette a szerkesztõ, egészen pontosan Arkansas államban játszódik a történet.
6/10
lunatic99 2011 máj. 15. - 12:32:53 6/10
Egyértelmûen nem tartozik a kiemelkedõ Scorsese-filmek közé (Taxisofõr, Lidérces órák, Holtak útja), de azért nem rossz. Szerintem sokkal jobb a túlértékelt Dühöngõ bikánál, Nagymenõknél, Casinónál, és még lehetne sorolni. Tetszett ennek a filmnek az egyszerûsége, meg a fõszereplõk életszerûsége is. És jó volt látni egy olyan filmet, ahol az érzelmeket, kapcsolatokat végre valóságosan mutatják be. Ahol nem mennek a nyálas párbeszédek, amilyenek a valóságban soha nem hangzanának el, hozzá meg a zene, ami megmondja, mikor kell meghatódni. Egyedül talán a befejezés volt egy kicsit túlzás, de ettõl függetlenül egyszer érdemes megnézni. Már annak, akit érdekel az élet, és nem csak a hiperlátványos agyatlanságok, amiket ma mozifilmnek hívnak.
willinger 2010 máj. 20. - 23:06:31 Előzmény kocamama
Nem beszélve Martin Scorseserõl :)Egyébként tényleg jó ,én láttam.
kocamama 2010 febr. 13. - 06:30:20
Lehet, hogy jó film. david carradine néha eltalálja.