A legbelső szoba

Bakancslistához adom
magyar játékfilm, 73 perc, 2006

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A film négy, az élet kiszámíthatatlan történései folytán szorosan összekacsolódó sorsot helyez egymás mellé. A szereplők egy-egy létproblémát testesítenek meg, amelyek a kirekesztettség általános állapotával ruházzák fel személyes történetüket. Egy homoszexualitását vállalni képtelen orvos, egy férjétől érzelmi elszigeteltségben élő fiatal nő, egy szerelmes mozgássérült férfi és egy - az önmegbecsüléséért küzdő - roma férfi története pereg le a néző szeme előtt. Lehet-e érvényt szerezni a személyes sorsok igazságának? Orvosolható-e az a félelem és frusztráltság, amelyekkel a környezet oltja be az életünket? Hol van, és mikortól, hogyan vállalható a személyes felelősség? Ilyen kérdéseket vet fel a film, miközben egy résen át bepillanthatunk egy ismerős világ színfalai mögé, a legbelső szobába.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
petersson8 2019 okt. 08. - 15:06:12 10/10

Szekeres Csaba társadalmilag érzékeny filmes, nagyszerű ember, a tanárom volt, büszke vagyok rá. Nézzétek meg az Álomturnét is tőle!
10/10
Pupii 2009 nov. 08. - 12:36:17 10/10 Előzmény poeta
Csodás ötlet, kreatív emberek munkája! (szereplõk,stáb)
10/10
poeta 2007 okt. 25. - 09:15:50 10/10
Nem vagyok filmkritikus. Mindenki csak pofázik, akár ért valamihez, akár nem. Nagy kísértés ez számomra. Nem bírtam aludni az éjjel. Csak véletlenül kattintottam a filmre.Döbbenetes. Egyszerû. Rólunk és nekünk szóló: intoleráns, baromlelkületû, skizofrén, mûveletlen, értelmetlenül vajúdó embereknek. A válasz a legbensõ szobában található. Leskelõdõknek kuss!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu