A legjobb dobás

Bakancslistához adom
Hoosiers
amerikai filmdráma, 114 perc, 1986

Értékelés:

67 szavazatból
Szerinted?

Norman Dale utolsó szalmaszálként kapaszkodik abba a munkaajánlatba, amely során egy indianai kisváros kosárlabdacsapatának edzőjeként kell dolgoznia. A feladata kettős: fel kell hoznia a csapatot és be kell bizonyítania, hogy rászolgál legendás múltbeli hírnevére.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    1987
    Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Dennis Hopper

Hozzászólások

Szerinted?
bigslamdaddy 2018 okt. 04. - 19:38:26 Előzmény yericho
most vettem észre, hogy válaszoltál! :O :D
nos...
a filmmel semmi bajom!
szeretem ezt a filmet és mindegy mikor forgatták, mert főleg a korszak, amiben játszódik, ott azt hiszem teljesen hitelesek a mozdulatok, a tempó, és az egész környezet! :)
szerintem jó hangulata van, és a kosaras filmek között abszolút a jobbak közé sorolnám! :)
nekem csak a szinkron "munka" nagyon zavaró, meg hogy nem zavarta az embert, hogy semmi értelme annak, amit a szereplők magyar hangjai mondanak! :O
amúgy...
amúgy, ha figyeled az NBA-t, 1-2 éve kiadták az Indiana Pacersnek, ezt a Hickory mezt és néhány meccset ugyanilyen mezben játszanak! :O :)
nekem nagyon tetszik, és szerintem nagyon jó ötlet! :)
3/10
webulon 2013 szept. 24. - 11:37:24 3/10
Tipikus Amerikai hõsi sztori a pici legyõzi az óriást
Nincs lehetetlen
Mindig van egy újabb esély
spoiler :
"A klasszikus szerelmi szál ,- is persze teret kapott - szarlapátolás közben elcsattan az elsõ csók ....:-S
....
Persze a legkisebb dönti el a meccset
A meg nem értett fantasztikus tehetség

spoiler vége .....

csupa -csupa címke.....
Sokkal de sokkal jobbra gondoltam ,- Ez olyan tucat film ...

Nem is értem ,hogy Dennis H ,- ezért miért jelölték Oscarra??? ,- gyenge epizód szerep....semmi különlegesség.
Gene H ezen szerepben nem alakított semmi emlékezeteset ...(sokkal de sokkal jobb szerepei voltak pl : Lángoló Mississippi )


Egyedüli pozitívum : A táj szépen lefilmezték milyen is Indiana állam ,- sikerült hangulatosan bemutatni -pedig csak egy unalmas lapos síkság -


10/3
10/10
yericho 2012 okt. 30. - 15:47:49 10/10 Előzmény bigslamdaddy
Megnéztem eredeti nyelven. Iszonyatosan jó film, mind a mai napig. Bevallom egy kicsit elfogult is vagyok, mert kiskoromban rojtosra néztem a videókazettát amin volt, de hogy kosaraztam, az nagyban köszönhetõ a filmnek. Nekem valamiért az események és a filmzene kombninációja adja meg az igazi varázst. Arról már nem is beszélve, hogy mennyire korhûen kosaraznak a filmben. 86-ban forgatták, tehát akkori viszonylatban MJ-hez hasonlítva, nagyon kezdetlegesek a dobások és a cselek, de hogy pont ez benne a pláne az biztos. 10/10. ( elfogultság+++ ) :))
" Jimmy Chitwood Indianas own !!! "
myatom 2009 nov. 27. - 18:53:05
10/10-es nagyszerû film. A mûfaj (sportfilm) rajongói nem hagyhatják ki. Elérhetõ szinkronosan és feliratosan is, mostanság legalábbis biztos elcsíphetõ valahol...
10/10
offtopic
Gábor 32 2009 jún. 17. - 22:25:12 10/10
10/10
bigslamdaddy 2008 jún. 23. - 23:37:58
Óóóó jaj! :(
Ma megint megnéztem ezt a filmet, sok-sok év után. Megvan valahol videón, de gondoltam miért ne?
Kicsit sznobságnak tartom, mikor valaki panaszkodik a szinkron miatt, de.... Ez a mai "élmény" minden elképzelhetõ rosszat felülmúl!
Nem láttam a filmet eredeti nyelven, de szerintem nekem egy másik szinkronnal van meg. Tehát talán újraszinkronizálták, ami többnyire nem szokott jól sikerülni, lásd: Utolsó cserkész, Amerikába jöttem... stb.
Megkockáztatom, hogy aki fordította angolul sem tud nagyon sokat, de hogy a kosárlabdához nem ért az egészen biztos! :( Én meg egy ínyenc vagyok, úgyhogy jól felhúztam magam!
Feltûnt a film közben is, hogy "Gene Hackman hülyeségeket beszél", de a film (és az utolsó meccs) végén a képnek és a szövegnek semmi köze nem volt egymáshoz!
Ha ezt egy kosárlabdázó gyereknek megmutatják, hogy kicsit motiválják, meg tanuljon, hát a végén nem nagyon fogja érteni, hogy mi van...
A film persze jó, és a hozzám hasonlóak (angolul középszinten beszélõ - kosárlabdát értõk) kitalálhatják, hogy mi lehetett az eredeti szöveg, ami helyett mit értett a szinkronizáló "szakember" és aztán mit sikerült belõle magyarul kihoznia.... Remélem nyelvvizsgára nem készül, mert ott kivágják... Nem értem miért nem zavarják a filmbe, és a szövegkörnyezetbe sehogysemm illõ szavak amiket rossz érzés nélkül sikerült a belehazudnia...
Na, mindegy, azt hiszem kiduzzogtam magam! ;)
10/10
kinsey 2008 jún. 09. - 22:30:59 10/10
Hello mindenkinek!!:)Szerintem ez a film nagyon jó!!-nekem legalább is nagyon bejött!Kár hogy nem szokták leadni a tv-ben!Pedig biztos nagyobb lenne a népszerûsége!Dennis Hopper és Gene Hackman a legjobb formájukat hozzák!De persze ezt már megszokhattuk tõlük!:)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu