A legkúlabb nap

Bakancslistához adom
Der geilste Tag
16 éven aluliak számára nem ajánlott német filmdráma, 113 perc, 2016

Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

Egy dolog közös a fura és túlzottan is ambiciózus zongorista Andiban és a laza és könnyelmű Bennóban: mindkettőt halálos betegséggel diagnosztizáltak. Mivel úgy látszik, nem sok idejük van hátra, Benno meggyőzi Andit, hogy szökjenek meg a hospice-ből, hogy egy kalandos út során átéljék életük legjobb napját. Ügyesen pénzt szereznek az útra, nekivágnak Afrikának. A hipochonder Andinak az utazás kezdete totális rémálom, míg Benno titokban arra készül, hogy végre az életben szembenézzen múltjával. Számos vidám és szomorú pillanatot élnek meg, hogy elérjék eredeti céljukat, hogy átéljék A legkúlabb napot.
Bemutató dátuma: 2016. május 26. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Vendetta666 2016 dec. 27. - 15:22:09
Mivel irtam kritikát a hasonlo ( váratlan szépség cimû alkotáshoz ) is az "elõdjéhez is " szerettem volna.

Mivel érintettként én úgy látom, hogy ez is egy kemény film.
Kemény film a második esélyrõl, hogy kapsz-e hogy visszakaphatod a lányod, vagy visszakaphatod az életed, vagy megéri e kimászni és egy-két élvezetes napért jó kérdés.

Egy biztos, orvosi szempontból a film nem volt alátámasztva mert Andi tüdõbeteg karaktere gyógyszerek nélkül nem igy lett volna. Sajnos megtapasztaltuk idén.
De végülis megbocsátható ez a tévedés szép afrikai tájakért, mindenért. Remélem, hogy soha nem kell megtudnia, hogy mennyire más az élet és az amit leirt a forgatokönyvbe a tüdõbetegségrõl, hogy rájöjjön.

Az én olvasatomban a film arról szól a film, hogy a film szereplõje fel probálja dolgozni az élete tragédiáját. Nekem az egész afrikai dolog a kislány ahogy játszik a homokban olyan mint a menyország, ahol már játszik örökre, és a nõ aki nem nõ fel és mást választ. Õk maradnak ott.

Nekem nem segitett feldolgozni, amin átmentem/tünk pedig láttam régebben és mostanában is. Kiráz a hideg a magyar hangjátol Florian David Fitznek ( nem értem miért nem lehetett Dányi Krisztiánt adni neki ) sokkal de sokkal jobb, bár tisztelem az új hangot. De a Dányi Fitz sokkal jobb páros ( a Doktors Diaryban is igy volt )

Volt egy dijátadó, ahol nem nyert dijat a film, és az ott dijat nyerõ ( ezt a filmet megelezõ film ) szinész közölte is hogy inkább follalkozna a saját életének a rendbetételével. (mindez egy élõ adásban. )

Egy dolgot elért a film Matthias ( Andi karaktere) ennél népszerûbb sosem volt és nem is lesz Németországban. Meg persze Matthias magyar hangja Szabó Máté már nem lehet kedvencebb mint volt. :D
k11zoltan 2016 okt. 23. - 22:48:45
Az egyetlen pozitívum a filmben Dél-Afrika szép tájai.
8/10
pihes 2016 szept. 30. - 16:12:42 8/10
Tetszett, én ezt egy jó filmnek mondhatom. Nem kerestem, és, nem is találtam, semmi kivetnivalót benne.
Talán, ha ilyennel szórakoztatnák a betegeket a kórházakban, kicsit kényelmesebben, felszabadultabban, érezhetnék magukat.
5/10
kinguci18k 2016 szept. 29. - 20:09:22 5/10
Egy gyenge közepes.Az elõzetes alapján jobbnak tûnt a film.Mint ahogy megnézi az ember az egészet.Nevetni abszolút nem tudtam,még mosolyogni sem nagyon.Ez egy unalmas gyenge dráma.De idõben is túl hosszúra sikeredett.5/10
10/10
Jakobicz Imre 2016 máj. 28. - 21:11:20 10/10
Nekem tetszett a film abszolút.

Volt mondanivalója, de kellõképpen humoros köntösbe bújtatva, hogy elgondolkoztasson, de ne elszomorítson. Ez a másik oldalról is igaz, nincsenek benne "idióta poénok", mindig ott rejlik a poénok mögött, hogy azért van egy komolyabb vetülete a dolognak.

Maga a történet nem annyira egyedi, ahogy írták itt elõttem is, mert vannak hasonló témájú filmek. Mindenesetre szerintem jól eltalált film, érdemes megnézni.
Edmond Dantes 2016 máj. 25. - 14:14:56
Kösz, már kezdtem volna keresni, mikor is láttam hasonlót és igen: http://forum.port.hu/viewtopic.php?topic_id=11688
Mennyországot nem láttam, Bakancslista egy másik korosztályról szól és inkább két híres gombhoz :) varrnak benne kabátot.
Szocske74 2016 máj. 25. - 06:16:53
Irány Mombasa, vagy épp A Mennyország kapujában c. filmek koppintása.
Kár, hogy már az európai filmesek is hollywoodi módon próbálnak sok bõrt lehúzni ugyanarról a filmtémáról.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu