A legszebb dolog

Bakancslistához adom
Un heureux évenement
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia filmdráma, 107 perc, 2011

Értékelés:

161 szavazatból
Szerinted?

Barbara (Louise Bourgoin) és Nicolas (Pio Marmai) egy csendes téli estén találkoznak először, a fiú munkahelyén egy párizsi videotékában. Kapcsolatuk nagyon hamar szárba szökken olyannyira, hogy megfékezhetetlen szerelmük, összeköltözésük után rövid idővel meghozza gyümölcsét, a legszebb dolgot egy pár életében.
A kilenc hónap alatt Nicolas új munkát keres, babaszobát fest, és gyerekbútorokat szerel. Ugyanakkor Barbara minden erejével készül az anyaságra és régi álmához hűen elkezdi írni élete első könyvét. Gyermekük megérkezése után mindkettejükben komoly kérdések vetődnek fel: Vajon lehet e, ugyanolyan hévvel folytatni egy kapcsolatot, miközben gyereket nevelnek? Vajon várnak e minket még a barátok a péntek esti buliban? Vajon lehet e, az álmaink után menni, miközben egy csecsemő várja, hogy tisztába tegyék? Vagy egy egészen új életet kell kezdeni?
Bemutató dátuma: 2012. március 8. Forgalmazó: Odeon

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Gulyás Katalin 2021 máj. 06. - 22:57:12 Előzmény Éduah
Ez egy buta hozzászólás....mar bocs. Tökjó film ez.
2/10
offtopic
Xxy92 2021 máj. 01. - 17:01:45 2/10
Május 2. - Vasárnap
23:30 DUNA Televízió

Túlságosan sokadszorra erőlteti már az MTVA ezt a semmitmondó filmet, valódi értékektől fosztva meg ily módon a műsorsávot és a nézőket. Persze inkább legyen százszor egy ilyen a vásznon, mint 60 éves angol akciófilmek...
vargama 2020 dec. 11. - 09:35:39
Film arról, hogyan változtatja meg a nő személyiségét az anyaság. Milyen nehézségekkel kell megküzdeni (párkapcsolati, beszűkült társasági lét, a napi rutin egyhangúsága). És hogy ezeket érdemes kezelni, mert a gyerek "alakít az anyán", sok jó dolgot kihoz belőle. 7/10
4/10
gregga 2018 okt. 09. - 21:24:00 4/10
Nem tetszett. A gyermekkel járó nehézségek bemutatása nagyrészt hiteles; a tanács, hogy ne hallgassunk senkire, remek; de a film drámát és humort is csak nyomokban tartalmaz számomra. A szereplők suttyók. Szülés közben trágár ordítozás, pihenésként berúgás, partner kérése ellenére ismerős beengedése az ingatlanba, stb. El nem tudom képzelni, hogy ilyet megtegyen a párom, vagy én vele.
sexykex 2018 aug. 20. - 11:55:57
- „Flippereztem baszd ki!
- Mi vagy te? Stasi ügynök?”
Remek film. Aki már átélte úgy is tudja, aki még nem, azt kár vele ijesztgetni. Attól persze ez egy remek film optimálisan adagolt szexszel, humorral és komolysággal.
wannabeflo 2018 máj. 08. - 15:13:21 Előzmény Fausta
Vagy:

Mindez botrányos helyett jó helyesírással, nyelvhelyességgel és helyes ékezethasználattal:

Barbara (Louise Bourgoin) és Nicolas (Pio Marmai) egy csendes téli estén találkoznak először, a fiú munkahelyén, egy párizsi videotékában. Kapcsolatuk nagyon hamar szárba szökken, olyannyira, hogy megfékezhetetlen szerelmük összeköltözésük után rövid idővel meghozza gyümölcsét: a legszebb dolgot egy pár életében.
A kilenc hónap alatt Nicolas új munkát keres, babaszobát fest, és gyerekbútorokat szerel. Ugyanakkor Barbara minden erejével készül az anyaságra, és régi álmához hűen elkezdi írni élete első könyvét. Gyermekük megérkezése után mindkettejükben komoly kérdések vetődnek fel: Vajon lehet-e ugyanolyan hévvel folytatni egy kapcsolatot, miközben gyereket nevelnek? Vajon várnak-e minket még a barátok a péntek esti buliba? Vajon lehet-e az álmaink után menni, miközben egy csecsemő várja, hogy tisztába tegyék? Vagy egy egészen új életet kell kezdeni?
Fausta 2017 febr. 04. - 22:55:35
Mindez botrányos helyett jó helyesírással és nyelvhelyességgel: Barbara (Louise Bourgoin) és Nicolas (Pio Marmai) egy csendes téli estén találkozik elõször, a fiú munkahelyén, egy párizsi videotékában. Kapcsolatuk nagyon hamar szárba szökken, olyannyira, hogy megfékezhetetlen szerelmük összeköltözésük után rövid idõvel meghozza gyümölcsét: a legszebb dolgot egy pár életében.
A kilenc hónap alatt Nicolas új munkát keres, babaszobát fest, és gyerekbútorokat szerel. Ugyanakkor Barbara minden erejével készül az anyaságra, és régi álmához hûen elkezdi írni élete elsõ könyvét. Gyermekük megérkezése után mindkettejükben komoly kérdések vetõdnek fel. Vajon lehet-e ugyanolyan hévvel folytatni egy kapcsolatot, miközben gyereket nevelnek? Vajon várnak-e minket még a barátok a péntek esti buliba? Vajon lehet-e az álmaink után menni, miközben egy csecsemõ várja, hogy tisztába tegyék? Vagy egy egészen új életet kell kezdeni?
10/10
Nikol. 2015 nov. 22. - 15:59:33 10/10
Az egyik legtökéletesebb film amit valaha láttam! Bûbájos, vicces, drámai.
Rengetegszer megnéztem már, természetesen eredeti nyelven a legjobb.
Tökéletesen eltalált színészek nagyszerû alakítása, a rendezés is szuper, folyamatosan jelen van az egyedi francia hangulat.
Mélyen megérintette, számomra a legkedvesebb film, és talán életem végéig az is marad.

Nem ijesztette el a gyermekvállalástól, sõt, megerõsített abban amit hittem róla.
Így, hogy láttam ezt az alkotást könnyebb lesz a nehéz is...

Nálam 10/10 csillaggal!

Más is észrevette, hogy a legvégén a kávézóban ismét egy terhességi tesztet ad át a hölgy? :)
10/10
Meridiana 2015 nov. 16. - 08:53:29 10/10
Végre egy film, ami nem habos-babos rózsaszín álomnak állítja be a gyerekvállalást, hanem kõkeménen megmutatja a realitást.
Minden gyerekvállalás elõtt állónak meg kellene néznie.
9/10
bogárnyúl 2013 dec. 21. - 19:01:05 9/10
Naggyon jó film, vicces és találó! Gyerekvállalás elõtt valóban kicsit ijesztõ lehet, de igaz minden mozzanata. 1,5 év korkülönbség van a két kisfiam között, imádom õket, a világ legcsodálatosabb, DE egyben legnehezebb feladata is szülõnek lenni...
Inez86 2013 szept. 28. - 10:49:59
Én egyáltalán nem ajánlanám ezt a filmet azoknak, akik még gyermekvállalás elõtt állnak. Bár én még szülés elõtt néztem meg a férjemmel, hála az égnek nem hagyott mély nyomot bennünk. :)
Véleményem szerint túlságosan negatív fényben tünteti fel a gyermekvállalással járó változásokat. Bár valós problémákat feszeget -mely leginkább a nyugati társadalomban van jelen- ezzel együtt problémamegoldásra csekély hangsúlyt fektet. Csak, hogy néhány lehetõséget említsek: Hordozókendõ, melyben én az elsõ hónapokban 10-12 órát hordoztam a babámat, együtt alvás, melyet mindhárman a mai napig nagyon élvezünk -többek között ezek miatt az alternatívák miatt én sosem voltam ennyire kimerülve mint a filmben szereplõ anyuka, mégis az összes napi feladatomat el tudtam látni. Eszembe sem jutott volna, hogy walkie talkie-n tartsam a kapcsolatot a kisbabámmal. :)
Természetesen ezek mind csupán lehetõségek, mindenki aszerint alakítsa az életét, ahogyan neki a legkényelmesebb, illetve, amelyet az adott helyzet megkíván, de semmiképp se a "társadalmi normák" alakítsák ki gyermeknevelési elveinket. Bátran ajánlom az Ölelj át c. könyvet!
6/10
kritiza 2013 szept. 15. - 17:37:00 6/10
Én érintett vagyok "az ügyben", két hónapos a kisfiam. A film eleje, valószínûleg ezért, nagyon tetszett, jókat nevettem és szinte mindent pont úgy mutat be, ahogy az nálunk is történt. Még a szavak, mondatok is ugyanazok. (Spoiler) A vége felé viszont, a kapcsolat sérülését, a férfi viselkedését, a nõ döntését, hogy ott hagyta a kicsit, már nem tudtam annyira átérezni. Talán nem elég erõs kapcsolatra építették ezt a családalapítást, nem tudom. (Spoiler vége)
Persze azért bõgtem rendesen közben és a végén is. Pont annyira, ahogy az elsõ felén mosolyogtam. De ha másnap visszagondoltam a filmre, csak arra jutottam, hogy bemutatott valamit, de nem tett hozzá semmit. Nem lettem több általa, nem adott semmi pluszt. Nem mondom, hogy rossz film, mert sokaknak ez elegendõ, de nekem kevés volt. Ezért maximum 6-osra tudom értékelni.
B.Zsófi16 2013 jún. 17. - 18:46:58 Előzmény honorata
A film szerintem nagyon jó. A színészeket is jól választották. Nincs vele semmi baj, sõt. Szerintem egy terhesség alatt igenis jöhetnek ilyen problémák. Hirtelen döntöttek így, hogy akarnak kisbabát. Szóval a legtöbb fiatalnak meg kellene ezt nézni, hogy lássák: nem csak megszülöd a gyereket és kész. Bizony lehetnek problémák. A gyerek sír ami borzasztó. Veszekedhetsz a férjeddel, ami bármilyen kapcsolatban elõfordulhat. Nincs olyan, hogy ne veszekedj a pároddal. Tanulságos! A franciák tudják a legjobb filmeket készíteni. Nem meseszerû az egész. Teljesen mindennapi. Ami pedig a legjobban tetszett, az az, hogy amikor a kislány, Lea született nem úgy volt, hogy megszületett és hopp az anya megkapta teljesen tisztán egy törölközõbe takarva mint az átlagos amerikai filmeknél. Itt pont ez volt a jó. Meg nem az a tipikus történet volt, hogy boldogan éltek amíg. Nem volt túlságosan romantikus. (Csak az eleje, de az tûrhetõ volt) Szerintem nagyon jó film. Komolyan! Ajánlani tudom mindenkinek.
4/10
Rahar 2013 márc. 31. - 22:17:19 4/10
Lehetséges, hogy azok érzik át igazán a filmet, akik már átmentek ezen a dolgon, mivel én nem vagyok érintve eme ügyben, ezért számomra nem egy jó film.
8/10
sanderb 2013 febr. 19. - 11:24:07 8/10
Ezzel a filmmel az a baj, hogy olyanok is megnéz(het)ik, akiknek e témakörrõl lövésük sincs, sõt, a film után sem lesz. Tehát, a mondanivaló nem jut el, de véleményt alkot, zsibbaszt.
A másik baj a filmmel, hogy vannak, akik véresen komolyan veszik, vehetik, pedig maga a film sem általánosít, csak elmesél egy sztorit, amibõl tanulságokat von le, gondolatot ébreszt, és a nézõt is következtetésekre sarkalja.
A film, mint film jó; élvezetes párbeszédekkel, érdekes témát boncoló történettel, színes karakterekkel ajándékoz meg, s helyszínül ott van Párizs. Szerintem a mûfaja összetett: romantikus, drámai és vígjátéki elemeket ötvözõ, sorakoztató, komoly játékfilm.
Véleményem szerint érdekesen, egy nõ szavaival (de nagyon emberien) elbeszélt, szép(?) történettel gazdagodhat a befogadásra kész nézõ, s amely történetrõl még annyit, hogy nem determinált, de bármelyik nézõ érezheti úgy, hogy részben hasonlókat élt/él át a gyermeke születése idején. 10/8
9/10
honorata 2013 jan. 03. - 15:39:45 9/10 Előzmény Maximoki
Igen, a faszi egyértelmûen azt a konzervatív álláspontot képviselte, hogy az anya egész nap otthon lustálkodik, tehát bõven lenne ideje mindenre, de csak hisztizik. Viszont a csaj se akarta megoldani a problémát, hanem inkább nekiment a férjének, ahol csak tudott, úgyhogy mind a ketten megtették a magukét, hogy a kapcsolat ne mûködjön. A csaj tökéletesen hozta a filmben az anyai mintát: az õ kapcsolata is elindult a lejtõn lefelé, ahogy az anyját is otthagyta az apjuk. Szerintem nagyon egységes és következetes volt lélektanilag a történet, meg elgondolkodtató, pedig nekem nincs gyerekem és nem is tervezem a közeljövõben. Kicsit meg is rettentem :D
6/10
stomachh 2013 jan. 01. - 13:49:09 6/10
Elõször még egészen jó romkomnak indult, aztán a film második felében kapott drámai ízre.
Sok fontos gondolat van benne a gyermekvállalás nehézségeirõl, bár azoknak érdekes, akik már tervezgetik a gyerekvállalást. Mindezt azért megfelelõ francia ritmussal és bájjal.
Ez most nem nekem szólt (amúgy nincs baj a filmmel), 6/10.
10/10
clervance 2012 júl. 31. - 01:37:28 10/10
Egyik legjobb film, amit valaha láttam. Még nem szültem, de elgondolkodtat, hogy mi minden várna rám, ha belevágnék és azért is örülök, hogy megnéztem, mert jobban megismertem magam általa, hogy miképp viszonyulok ezekhez a dolgokhoz. Egy óriási köszönet a filmnek!
10/10
Bonti2 2012 jún. 27. - 12:29:55 10/10 Előzmény Maximoki
Egyetértek! A srác nem igazán vette ki a részét, nekem is ez volt a benyomásom. Nem csodálkozom, hogy a csaj összeroppant. Egyébként eszembe juttatta elsõ lányom születését és az elsõ gyerekesek vívódását stb...
Sosem láttam még ennyire életszerû szülésjelenetet. Nagyon tuti a film és tényleg azok értik meg igazán, akik átmentek már rajta. Én többször is sírtam. Biztosan meg fogom még nézni legalább egyszer. Nagyon jó mondatai voltak a csajnak!
Ellenallien 2012 ápr. 22. - 10:44:02
Úgy gondolom, ezt a filmet csak azok fogják érteni és szeretni, megkönnyezni, akik átélték már ugyanezt illetve akik most készülnek rá... Csodás film volt, és a vége igen is tökéletesen volt kidolgozva.....A végét is csak azok érzik majd, akik az egész film alatt végig benne lubickoltak a filmben...
Összes hozzászólás