A lengyel spicli

Bakancslistához adom
The Informer
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol krimi-dráma, 113 perc, 2019

Értékelés:

54 szavazatból
Szerinted?

Pete Koslow (Joel Kinnaman) élete összeomlik, amikor a feleségét védve véletlenül megöl egy embert. Az FBI két ügynöke, Wilcox (Rosamund Pike) és Montgomery (Clive Owen) alkut ajánl neki, és négy év után kihozzák a börtönből. A feladata lebuktatni a lengyel negyed befolyásos drogbáróját, a Tábornokot (Eugene Lipinski). Az akció azonban balul sül el, amikor megölnek egy beépített zsarut. Grens (Common), a szervezett bűnözés főnyomozója hamar rájön, hogy Koslow az FBI téglája, és hiába megy vissza a férfi a börtönbe, hogy lebuktassa a Tábornokot, az FBI magára fogja hagyni. Grens alkut ajánl, de a börtönből Koslownak egyedül kell kijutnia.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Belmont 2023 júl. 08. - 15:44:33
Ottmaradt a vinyón és ide kellett jönnöm megnézni, mert már elfelejtettem a címről, mi is volt ez.

Simán meg lehet nézni, nem rossz film (a lengyel maffia miatt is egyedi), csak ne várjatok sokat a leírás alapján. „Ártatlanul börtönbe kerülős" filmből is van ennél sokkal jobb, a korrupt hatóságok körül forgó történetből meg nyilván rengeteg.

(Ui.: ha csak a napi ajánlóból talált valaki ide, és elment a kedve, akkor az itteni főgonoszt játszó Clive Owentől ajánlott a „A bűn árfolyama", vagy egy-két másik filmje.)
5/10
Dörflinger 2023 jún. 26. - 17:30:52 5/10
Elég nagy katyvasz a történet, főleg az eleje. Nevek, nevek, és újból csak nevek... Mint egy elcseszett memóriajáték. Cselekmény sok helyen szinte semmi, és emiatt néha eléggé unalomba fullad a sztori.
A film onnantól értékelhető, mikor főhősünk rájön, hogy a börtönben szószban hagyták, de addig eltelik több mint egy óra. Jobbra számítottam.
5/10
7/10
The Cortez 2023 jún. 16. - 00:12:10 7/10
Drogkartelles alvilágba beépülős, sittes akció-krimi-thriller-dráma. Eleinte ez is egy 1000-szer látott tucatterméknek tűnik, ám hamar felpörögnek az események, és hatalmas feszkó telepszik rá a filmre. A sztori érdekes, izgalmas, egyben a jól megrendezett jelenetekkel együtt rohadtul feszült.
A főhős egy kettős ügynök, aki miközben egyre nagyobb szarba keveredik, a maffiával meg az FBI-al is alaposan meggyűlik a baja. Az a mázlija, hogy egy hidegfejű profi a csávó, illetve, hogy az ügyében szaglászni kezd egy jóságos néger zsaru. A Tábornoknak nevezett főellenségről egy idő után megfeledkeznek az alkotók. A színészi alakítások kiválóak, ám Ana de Armas mellékkaraktere eléggé elsikkad, ráadásul ezúttal a csaj sem dobott sokat az összképen.
A mozi trágárkodós szövegekkel, valamint durva képsorokkal operál.
10/10
nefefe 2021 dec. 27. - 16:18:52 10/10
Remek film a sokszínű amerikai bűnözésről, a hatóságok jellemtelenségéről és töketlenkedéseiről. Középpontban egy alapjában véve tisztességes ember, akinek vakvágányra jutott az élete és kénytelen olyan dolgokat tenni - a maga és családja érdekében - amiket egyébként nem tenne. Az FBI-ról nem gondolná az ember, hogy mire képes annak érdekében, hogy céljait elérje - még annak árán is, hogy embereket tiporjon el és tegyen tönkre. És amikor a legjobban szükség lenne rájuk, akkor ködösítenek, cserben hagynak, kihátrálnak. Az áldozat - mert én csak így tekintek rá - kénytelen önmaga megoldani a dolgokat. Mindezt egy korrupt környezetben. Még az a szerencséje, hogy a katonai múltja és az ott szerzett tudása - valamint néhány segíteni akaró ember - segíti kimászni a sz*rból. Kiváló film, megnézésre ajánlott.
Edmond Dantes 2021 júl. 15. - 12:28:59
Kusza cselekmény, de ha az ember nem akar minden csavart, fordulatot és konspirációt megérteni, akkor ez egy, a maga műfajában nívós film. Egy hiányérzetem maradt:

A főgonosz kulcsfigura = a Tábornok egyszer csak eltűnt a cselekményből, mint a kámfor.
8/10
barnak 2021 jan. 21. - 18:27:01 8/10
Jó film, ajánlom.
7/10
sexykex 2020 nov. 11. - 20:19:35 7/10
Nem ismerem az Államok törvénykezési szokásait, de a film induló tézise számomra túl durvának tűnik. Azután, ha belekeveredik az ember a bűnözők és a bűnüldözők kusza életébe, bármi megtörténhet. Én szeretem ezt a fajta mozit.
7/10
pihes 2020 nov. 11. - 14:59:19 7/10
Rövid idő után, szinte már tapintható a feszültség. Végig egész izgalmas.
Amikor felhúzták a téglát a kereszt mellé, azt szinte még érezni is!
Tetszett, nem bántam meg, hogy megnéztem!

7/10