A Lenin-vonat

Bakancslistához adom
Lenin: The Train / Il treno di Lenin
olasz-francia-spanyol-osztrák-NSZK történelmi dráma, háborús filmdráma, 198 perc, 1988

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

1917-re az I. világháború frontvonalai megmerevedtek, és már látszik, hogy a központi hatalmak tartalékai fogyóban. A német felső vezetés új taktikát dolgoz ki, melynek célja, hogy Oroszországot kivonják a háborúból. A cár bukása után a Kerenszkij vezette ideiglenes kormány is folytatja a háborút, ezért a német kormány költségén és védelmében Lenin és emigráns barátai elindulnak Svájcból Oroszországba, hogy megdöntsék az ideiglenes kormány hatalmát... Egy titkos paktum története, melynek következményei évtizedekig befolyásolták a világpolitikát. Lenin szerepében az Oscar-díjas brit színész, Ben Kingsley.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
kintornas 2022 márc. 10. - 21:07:26 1/10
Bereményi Eldorádójával egyidős kreálmány. Úgy tűnik, hogy a szovjet atomtudósok, levéltári dolgozók és a magyar csúcsértelmiség után a nyugati filmkészítők is úgy érezték, hogy produkálniuk kell valami "történelmit".Nem sokat láttam belőle. De még ez a kevés idő is elégségesnek bizonyult ahhoz, hogy a Lenint alakító színész eljátssza a szifilisz összes általam ismert szimptómáját.

Nem valószínű hogy valaha is végig fogom nézni.

Jim Hacker 2018 aug. 04. - 13:14:04
Érdekes téma, figyelemreméltó film. A főhős személye ritkán kerül elfogulatlan írók művébe. A színészi alakítások élvezetesek voltak, a kor atmoszférája jól átjött, a vonaton töltött hosszú idő, különösen a második fele, nagyon izgalmas.

A valódi Leninről, vagyis hogy mi lett ennek az utazásnak a hozadéka, itt is lehet olvasni: http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201711/lenin_konyortelen_remuralma_oroszorszagban