A leskelődő

Bakancslistához adom
The Watcher
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 97 perc, 2000

Értékelés:

75 szavazatból
Szerinted?

Campbell felügyelő egy roncs. Élőhalott, aki képtelen kiheverni a munkája közben átélt borzalmakat. Los Angelesből Chicagóba menekül, egyedül él, nem dolgozik. Csupán pszichológusával találkozik. Felejteni akar. Ám múltja nem engedi el, ide is követi őt. Egy őrült sorozatgyilkos csupán az ő kedvéért öl. A rejtélyes Griffin játszik vele: sokkal jobban érdeklik a rendőr reakciói, mint áldozataié. A lányok, akiket kegyetlenül megfojt, csupán eszközei annak a szertartásnak, melynek központi figurája maga az FBI ügynök. Griffin nyomokat hagy maga mögött. Segíti az őt üldözőket, látszólag hibákat követ el. De mindig egy lépéssel előbbre jár, és egyre közelebb kerül legfőbb ellenségéhez, legjobb barátjához: Campbell felügyelőhöz.
Bemutató dátuma: 2001. július 26. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Ildikó Nóra 2021 jan. 16. - 17:33:59 6/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, a története egyszerű, semmi extra. Furcsa volt Keanu R-t ilyen szerepben látni. Marisa T-nek jól állt a szerep.
6/10
Midnight67 2020 márc. 12. - 00:45:53 6/10
Lehetett volna ebből egy jó film, de nem nagyon sikerült. Gyengécske a rendezés, az operatőri munka, de kimondottan rossznak nem mondanám a filmet, mert legalább végig lehetett nézni. Egyszer.
5/10
ResidentEvil 2018 máj. 24. - 01:32:34 5/10
Szánalmas film klisés dolgokkal,hiteltelen alakitásokkal,tv film feelinggel.
5/10
jozsi86 2018 febr. 13. - 19:58:51 5/10
Unalom a köbön...
2/10
Owl 2016 szept. 11. - 20:04:22 2/10
Egyszer nézhetõ TV-film, B kategóriás, sajnos a szereplõkkel komoly gond van. A pszichopata nem eléggé az, feszültség csak nyomokban felfedezhetõ. A cselekmény mozgatórugója gyermeteg. Túl sok a videós rész és "bevillanás", a diavetítés szerû betét. Nem hasonlítható olyan filmekhez, mint a Hetedik, nagyságrendi eltérés van a színvonalban.
tortura 2015 aug. 10. - 19:04:00
Az volt, nálunk is nézhetetlen. Nekem Digim van, nem tudom, hogy õk-e a hibásak vagy ki, de katasztrófa volt, széthullott a kép, a hang.
frenchbullie 2015 aug. 10. - 05:51:59
Üdv! Tegnap, oda-odapillantva, háttértévézésként néztem a filmet, úgy jó volt, meg izgalmas:-) Talán egy fordított szereposztást, miszerint Reeves a jó, Spader a rosszfiú, inkább el tudtam volna képzelni. Talán azért, mert Spader a Próbababában olyan kelekótya figurát alakított (nem, nem keverem McCarthy-val), Reeves pedig olyan nagyon tökös fickó volt a Féktelenülben. Kicsit - mobiltelefonok, hasonlók ellenére - VHS korszakbeli hangulata volt a filmnek, számomra legalábbis, így meglepõdtem, hogy 2000-ben készült. S itt még milyen dús hajacskája volt Spader-nek:-)
southwind 2015 aug. 09. - 21:13:33
ha ez technikailag nézhetetlen, mint annyiszor a film +
Nagy1A 2015 júl. 24. - 13:24:45 Előzmény suneyes
Nem csodálom, hogy el sem akarta vállalni! Na nem a B kategóriás Marisa Tomei miatt aki valaha nagyon szép kis csaj volt, vagy a Spader miatt, akinek egyébként nem állt jól a szerep, hanem leginkább a gyenge forgatókönyv és az iszonyúan gyenge rendezõ miatt!! Már az elsõ képsoroknál szakadtam a röhögéstõl
-spoiler- amikor a jó negyvenötéves, tornából felmentett, ballonkabátos nyomozó, rövid két kilóméteres futás után, miközben ballal telefonál, felülrõl ráugrik a rosszfiúra........pontosan úgy mint a Rex felügyelõ szokott, a rendezõ kedvenc sorozata az 100%, mert így ugrani csak a Rex felügyelõ szokott, majd amikor a srác elterül a földön, a nyominger lazán elsétál a telefonjáért, amit a tigrisugrás során kiejtett a kezébõl, és folytatja a beszélgetést, miközben visszasétál és mint nagyjaink, gróf Szécheny Zsigmond és Kittenberger Kálmán szokták, rálép a földön fekvõ rosszfiú vállára, mint egy kiterített vadra, majd pózol egy kicsit!!
Egyébként ezt a rettenetet a további üldözéses jelenetek során még fokozni is sikerült, különösen a benzinkútnál, amikor a több sugárból szökõkútszerûen fröcskölõ benzinzuhatagban a kocsiban ülve, amelyre közben fröcsög a benzin, elõveszi az öngyújtóját a szerencsétlen Keanu! Akkor azt hittem, hogy itt a vége! Feladja! Nem bírja tovább ezt a baromságot és inkább öngyilkos lesz , mint hogy folytassa ezt a filmet! De nem ez történt! Meggyújtja az öngyújtóját és egy elgáns mozdulattal rádobja.......na hova???? a saját kocsija motorháztetejére!!! Nem akartam hinni a szememnek!! Ennyire barom egy rendezõ nem lehet!! De lehetett!!Egész Detroit felrobbant, rendõröstõl, benzinkutastól, helikopterestõl, mindenestõl........de õ.......az égõ kocsival lassan kigurul a képbõl és eltûnik !! Dilettáns rendezõ, rendkívül rossz filmje!
7/10
v_laszlo 2014 szept. 13. - 19:16:26 7/10 Előzmény sixpack1989
csatlakozom.nem volt ez rossz fim.a zenéje nekem meg kûlõn bejõtt.marco beltrami.meg rob zombie.szerintem is egy erõs -7-est megérdemel.
tortura 2014 máj. 24. - 14:51:47 Előzmény suneyes
Bocs, tényleg nem kötekednek akarok, de Te ezeket honnan tudod? Mondhatnád, hogy olvastál vele egy interjút. Még el is hiszem. De magáról biztos nem állítana ilyet, hogy hisztizett, meg hogy B kat. színészekkel nem játszik. Azért ez elég nagy arcoskodásra vallana. Egyébként meg M. Tomei Oscar-díjas színész, Keanu meg nem. Én imádom, jó színész, a filmjeit is szeretem. De másokat letenni nincs joga.
Sokan írják, hogy nem igazán ismerik James Spadert. Én a Farkas-ban láttam elõször, nagyon jól játssza a szemét kollégát. Aztán a Susan Sarandonos film (A gyönyör rabjai), az is jó volt. Aztán A végzet asszonyában is jó volt, meg valami Halálos barátság vagy valami hasonló c. filmben is jó volt, az is thriller volt, jól felültették. Negatív szerepben még csak a Farkasban láttam eddig.
10/10
sixpack1989 2013 aug. 21. - 10:26:04 10/10
Nem értem mit okoskodtok,nem olyan rossz film ez,egy erõs 7-es.
suneyes 2013 jan. 23. - 18:19:44
El sem akarta vállalni a szerepet.
Az egyik producer egy egykori hokis haverja volt, aki megkérte, hogy a nevével húzza fel a filmet és egy két perces jelenetrõl volt szó számára.
Aztán amikor aláírta a szerzõdést, jött a fekete leves...egy jó hosszú szerepet írtak neki, és egyre hosszabb lett a szerepe és õ elkezdett hisztizni, hogy errõl nem volt szó, és hogy nem vállalja, hogy gyûlöli a forgatókönyvet és hogy B kategóriás színészekkel õ az életben nem játszott- utalva Spaderre és Marisa Tomei-re.
De a menedzsmentje rábeszélte hogy játsza el, mert szétszednék az ügyvédek, rámenne egy csomó pénze.
Akkoriban csinálta a Mátrixot, is és a húga is akkoriban lett beteg, a nõje meghalt, és azt nyilatkozta, hogy az egykori barátjában is hatalmasat csalódott, hogy õt ebbe a kínos helyzetbe belerángatta.
begamary 2012 jún. 24. - 23:36:32
Mondjuk inkább azt h nem merték bemutatni mien egy igazi sorozatgyilkos, me a vásznon inkább láttam egy pojácát a munkájukat végzõ rendõrökkel karöltve + egy meglehetõsen furcsán dolgozó detektívvel a fõszerepben mintsem egy színvonalas viselkedésû és gondolkodású, tervezésû pszichopatát. Hannibal Lecter, illetve a Fogtündér elmehet erre a szerepre, de a LESKELÕDÕ karaktere egy bohóc. Ne arról szóljon már egy film, hogy óvodás módszerekkel egy detektív nyomában vagyunk, hagyjuk már :) Semmi feszültség nem volt ebben a filmben. Egyetértek.
Próbálkozások voltak a filmben. 16 karikás elbénázott akciófilmnek elmehetne. Semmi több. Ebbõl egy faja, 18 karikás thriller-t lehetett volna csinálni. Hasonló mûfajban, mint ami a kedvencem volt, a Gyûjtõt láttam volna szívesen viszont a vásznon. Annak megvolt az a felépítése, ami ehhez a filmhez passzolt volna. Cary Elwes kiválóan élte bele magát a pszichopata antihõs szerepébe a kamerák elõtt és ott a történet lezárásával, a végkifejlettel is elégedett voltam.
6/10
motoreger1 2011 febr. 26. - 17:29:20 6/10
Jó story, gyenge rendezés.
offtopic
Anditos 2010 szept. 09. - 11:24:25
Hát, ez igen felejtõs.... Csak Spader miatt néztem végig.
brygee 2009 márc. 19. - 12:31:44
Én szeretem Spadert, meg Keanu Reeves-t is, de ez a film tényleg gyenge. Egyetértek veled, nem a vérengzés hiányzott, hanem a thrillerekre jellemzõ feszültség, és tényleg nem passzoltak ide a mutatósnak szánt akció jelenetek. Meg hiányzott belõle valami csavar, valami csattanó.
Anditos 2008 jún. 13. - 14:30:47
Miért, miben nyilvánul meg, ha valaki "bevált ígéret"? Oscar-díjat kapott? Napi szinten olvasni róla, hogy éppen kivel jár, milyen fûnyírót vett, stb? Az a helyzet, hogy amerikában ha valaki szép és jól mutat a vásznon, akkor már automatikusan tehetséges is, és elõbb utóbb oscar díjat kap, amit ma már, valljuk be, elég fura indokok alapján osztanak ki. Aki meg se nem szépfiú, se nem bombázó, annak bizonyítani kell, ha esetleg tehetséges. Spader szerintem már bizonyított, és ahogy olvasom az interjúkat vele, nem is vágyik többre, mint amilye momentán van, és saját bevallása szerint is munkának tartja a filmezést, amiért jól megfizetik.
bridzs 2008 ápr. 19. - 01:23:34
Szerintem nem errõl szól az Élet. Azt csak meglátni kell. meg pont
marie1 2007 máj. 03. - 21:57:46
Kinek nem inge, ne vegye magára. Én azért magamra kapnám. :-D Most viccen kívül, én szeretem Spader játékát, finom vonásait. Szerintem rendben van Õ. Ízlések és pofonok.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu