A mágus

Bakancslistához adom
The Illusionist
cseh-amerikai filmdráma, 110 perc, 2006

Értékelés:

491 szavazatból
Szerinted?

Eisenheim, az ünnepelt mágus (Edward Norton) nem csak egész Bécset kápráztatja el mutatványaival, hanem az ambiciózus Leopold herceget (Rufus Sewell), Ferenc József fiát is. Ám amikor Leopold menyasszonya, Sophie (Jessica Biel) megpillantja gyerekkori szerelmét, Eisenheimet, és újra fellobban iránta a tűz, a herceg érdeklődése megszállottsággá válik. Uhl, a város főfelügyelője (Paul Giamatti) hirtelen egy sokkoló bűncselekmény kellős közepén találja magát, és miközben Leopold megbízásából egyre közelebbről figyeli a mágust, Eisenheim élete legnagyobb és legmesteribb trükkjét készül végrehajtani.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    2007
    Legjobb operatőr jelölés: Dick Pope

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Démétér456 okt. 12. 19:16:26 7/10
Kellemes, könnyen fogyasztható, szórakoztató. A történetet nem szabad túlságosan elemezni, mert széthullik szerte az egész, de aranyos. A háttér, a díszletek és kosztümök viszont remekek, és a fényképezést is szerettem. Rufus Sewellt és Jessica Bielt kedvelem, jók is voltak, Edward Norton viszont nem erőltette meg magát - az unalom és a ripacskodás között kóválygott, kár pedig, mert remek színész. Oké, ez nem volt túl nagy projekt neki.
10/10
DUNAWÖLD 2021 dec. 09. - 13:24:28 10/10
Nem 1x és nem utoljàra néztem meg.
9/10
Pál Ferencné 2021 aug. 05. - 08:17:25 9/10
Jó film, jó főszereplő és a történet is tetszett!
6/10
Dörflinger 2020 ápr. 20. - 16:20:12 6/10
Kosztümös mesefilm. 6/10
Janos Radics 2018 okt. 06. - 15:51:04
Nagyon jó film...de az azért érdekes, hogy egy koronaherceg hogy lehet egyáltalán kettesben a menyasszonyával a hazassag előtt
10/10
Dani... 2018 okt. 05. - 22:59:09 10/10
Abszolút ajánlom mindenkinek!
Nincsenek unalmas percek. Nagyon adta!
10/10
konyhafönök 2018 ápr. 14. - 22:48:46 10/10
Most láttam, nagyon jó kis film, ajánlom mindenkinek!
sexykex 2018 márc. 02. - 10:24:59
Egy könnyûvérû grófnõ. Ejnye-bejnye!
Azt hittem már kinõttem ezeket a romantikus drámákat és kalandregényeket. Úgy tûnik nem teljesen, mert ez például tetszett.
drtibi 2018 márc. 01. - 20:22:12 Előzmény umatto
Éppen azért nem Rudolfnak hívják a "királyi herceget", mert a néveltéréssel is jelezni akarták, hogy nem törekszenek a történeti hûségre. Rudolf életérõl éppen rejtélyes halála okán számtalan történelmi jellegû film készült, ez nem akart az lenni. Valóban egyedülállóan élvezhetõ produkció, ma nézem meg 3.x. Inkább ezt választottam, mint bármi, még nem látott gagyit.
9/10
doktormacko1 2017 aug. 06. - 22:12:21 9/10
9 /10 Az utóbbi idõszak legjobb filmje. Végig érdekfeszitõ és izgalmas.
Edmond Dantes 2017 aug. 01. - 09:57:33
A film mûfaji meghatározása: romantikus-misztikus filmdráma. Ennek megfelelõen kell nézni és akkor jó film.
Aki Rudolf fõherceg, osztrák-magyar trónörökös életére és halálára kíváncsi, ne ebben a filmben keresse a hiteles információkat. Hiteles információkat máshol sem fog találni, Rudolf rejtélyes halála máig megoldatlan talány, az egyik konteó szt pl. saját apja, Ferenc József osztrák császár és magyar király tétette el láb alól szabad szelleme, zavaros szerelmi és szexügyei, eltérõ külpolitikai orientáltsága és (mai szóval) "másként gondolkodása" miatt. Ehhez képest a film végsõ csavarja sem annyira váratlan.
umatto 2017 júl. 26. - 07:28:11
Szép film, de a történelmet meghamisítja. Ferenc Józsefnek nem volt Leopold nevû leszármazottja. A császár fia valóban öngyilkos lett, de egész más miatt. Egyébként Rudolfnak hívták.
Liam Brady 2017 júl. 21. - 23:58:22 Előzmény -greghouse-
Jobb kézzel könnyebb a mellkasod bal oldalába lõni. Ha nem hiszed, próbáld ki!
8/10
Liberum 2016 jan. 07. - 11:07:48 8/10 Előzmény stupek2
Nem tudom melyik filmet nézted, de hatalmas ostobaságokat állítasz. A filmben nem egy trükk látható, hanem legalább 8, a gróf és a mágus igenis kommunikál, nem is értem, hogy mit csináltál a film megnézése közben.
Egyébként remek alkotás, nem szabad hasonlítgatni. Egyszerû,sablonos történetbe ágyazott remek látvány világ és frappáns csavarok emelik ki az átlagos színtérbõl. A karakterek is rendben vannak. A színészekkel már azért akadnak gondok. Jessica Biel az egész film alatt az ostobaságot vetíti arcára, kb. jelenetei felében bambul , semmi több. Norton nagyon sokat dob a filmen, márcsak karakterével is. Rufus Sewell egy irritáló karaktert játszik, kifejezetten irritálóan, szóval rendben van. Eddie Marsan játéka teljességgel semmilyen , mintha unta volna . Az operatõri munka kiváló, a trükkök látványosak. Sokan mondták, hogy nem mondják meg az utolsó trükk lényegét. Szerintem nem is kell, a film hû maradt ahhoz , hogy egy igazi bûvész sosem fedi fel titkát. Aki Tökéletes trükkre vár az csalódni fog. Összességében nem tudtam nem nézni a filmet , kifejezetten tetszett.
10/8
7/10
stupek2 2015 szept. 29. - 13:22:12 7/10
Nem annyira a bûvészkedésrõl szól, kizárólag 1 trükköt látunk. Nem is tudom milyen bûvész az aki 1 trükkre alapozza a mutatványát. Szerelmesfilmnek sem mondhatnám mert ez nem jött le nekem. Viszont a trónörökös és a bûvész ellenségeskedését az láttam, méghozzá úgy, hogy nem is szóltak egymáshoz. Szegény rendõr meg nem tud mit tenni. Azét egy ültõ helyemben végignéztem, bár nem volt benne akció, de folyamatosan lekötött a cselekmény.
TheGreatDanton 2014 dec. 15. - 20:43:50
spoileres lehet

Nagy elvárásaim voltak a filmmel kapcsolatba, mert nekem úgy harangozták be, hogy legalább olyan jó, mint a Tökéletes Trükk. Hát messze nem olyan jó, de bûvészkedésen kívül igazából nem sok közös volt a két filmben. Az alaptörténet elég sablonos, amit már számtalanszor láthattuk, olvashattunk. A történetvezetés alapvetõen nem rossz, de a végén azért hagyott kérdéseket a film. Azért ha a trónörökös feleségét megölik, az elég nagy téma lehet a nép körébe, a temetésére biztos sokan elmentek, de nekem úgy jött le, hogy már a temetése elõtt beadták neki azt a gyógyszert amitõl felébredt állítólagos halálából. Meg egy ilyen hercegnõ halálához valószínûleg egy megbízható orvost vettek volna fel, nem az illúzionista emberét. Sajnos a végsõ trükk se derült ki. Nem volt rossz film egyébként 10/7-et megéri.
10/10
breeder 2014 júl. 13. - 03:52:35 10/10
Ez egy nagyon nagyon jó film! Ritka az olyan történet, ami ennyire letud kötni, mint ez. De ez végig a monitorra szegezte a tekintetemet. Egyébként úgy terveztem, hogy két részletben fogom végig nézni, mivel elég késõi idõpontban kezdtem neki. De nem, nem tudtam kikapcsolni, és megálljt parancsolni önmagamnak, pedig a felénél már nagyon álmos voltam. Most háromnegyed négy van, és mintegy negyed órája fejeztem be, mégis a hatása alatt vagyok.
Szóval ez egy szuper film. Trükkös, jó hangulatú, varázslatos, valódi felnõtteknek szóló mese! A rendezés és a színészi játék is csillagos ötös. Bátran ajánlom megtekintésre.:)

10/10
10/10
-NOMAD- 2014 jún. 24. - 00:59:25 10/10
Hogy miért nem értékeltem eddig ezt a felejthetetlenül tökéletes mûvet ... szégyen.
Fordulatokban, drámai pillanatokban no meg izgalmakban gazdag, elmés történetû romantikus-dráma, de nem a csöpögõs fajtából. Megmarad végtelenül igényesnek, egy pillanatra sem rugaszkodik el a korrekt cselekménymenettõl.
A narrálás és a különféle titokzatos trükkök kiválóak. Egyszerûen megunhatatlan egy mû. Tökéletes mind téma, mind színészi játék terén.

10/10 pontot adok rá és egy hatalmas dicséretet az apróbb részletekre fordított figyelmesség és a csodálatos narrálás okán. Minden témakedvelõnek ajánlom, akár többszöri megtekintésre is (eddig 4x láttam, és garantáltan megnézem még legalább ennyiszer).
6/10
trudy 2014 jan. 08. - 18:01:11 6/10
Nem annyira kötött le, de sejtettem, hogy a végén valami ütõs befejezés lesz, ezért csak végignéztem. A várakozásaim nem maradtak el, ami miatt igazából azt kell mondjam, a történet valahol ötletes, de a kivitelezésével nem vagyok elégedett. Jessica Biel borzasztóan jellegtelen és szólhattak volna neki, hogy legalább a száját csukja be a jeleneteinél... valami elbûvölõbb, karakteresebb nõi szereplõ kellett volna. Továbbá Edward Norton nem egy szépfiú, viszont sokkal jobb színész annál, hogy ilyen szerepekben bohóckodjon. Vagy normálisabban meg kellett volna írni a karakterének a jeleneteit, vagy egy kevésbé komolyan vehetõ szépfiút kellett volna választani a szerepre. A szerelmi szál nem nagyon van kidolgozva, a történelmi vonatkozások homályosak, a bûvész jelenetek egyszerû animációs trukkök. Ezek miatt nincsenek igazán emlékezetes, hangulatos jelenetek a filmben, ami miatt menet közben is élvezhetõ lenne a sztori és esetleg újra kívánná nézni az ember. 6/10
jooasszony 2013 okt. 31. - 16:30:49
Sorra vettem a klasszikus ki nem hagyható "bûvészes" filmeket (Tökéletes trükk, Szemfényvesztõk, Mágus). Újranéztem a Mágus is, ami abban különbözik a másik kettõtõl, hogy ez egy szép mese a szegény fiúról és az aranyhajú herceglányról. Minden más részlet csak ezen mainstream erõsítése. A részletek jópofák és üdék, nagyon ott volt a kardos jelenet.

Szóval... nem érdemes összehasonlítgatni ezeket a filmeket, mert mindegyik máshogyan ütõs... mindenki kiválaszthatja a maga kedvencét.
Összes hozzászólás