A Manderley-ház asszonya

Bakancslistához adom
Rebecca
amerikai thriller, 100 perc, 1940

Értékelés:

84 szavazatból
Szerinted?

Hitchcock első Hollywoodban forgatott filmjében a néhány hónapja megözvegyült Max de Winter, angol földbirtokos valamelyik útja során egy szállodában megismerkedik egy vonzó hölggyel, akit azonnal feleségül vesz. Az új asszonynak azonban nem csak azzal kell szembenéznie, hogy a férfi még nem dolgozta fel imádott első felesége halálát, hanem azzal is, hogy új otthonának, a Manderley-kastélynak személyzete meg van győződve róla: Max de Winter ölte meg első feleségét, hogy új szerelmét a kastélyba hozhassa.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Maximillian "Maxim" de Winter
Mrs. de Winter
Jack Favell
Mrs. Danvers
Beatrice Lacy

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Dani... 2019 szept. 10. - 05:17:01 10/10
miért nincs 11 csillag?
10/10
gladiolus 2019 jún. 20. - 14:16:53 10/10 Előzmény csabaga
Kicsit olyan a hozzászólásod, mintha nem hallgattad volna meg az előzményeket.
SPOILER....................
A nő, aki balesetben meghalt, mindent elkövetett, hogy minden tekintetben boldogtalanná tegye, és megalázza a férjét. Egy másik pasitól születendő gyerekkel simán el akarta volna venni a férfi pénzét, amiért nem ő dolgozott meg. Ezen kívül fűvel fával megcsalta, és megalázta.
Te a férfi helyében nem kaptad volna fel a vizet? Egy idő után nem mondták volna fel az idegeid a szolgálatot, ha egy ilyen ocsmány fertőben kellett volna élned? Igaz, kiléphetett volna, de mint mondták, a nő nem akart elválni tőle, hanem rabságban akarta tartani és gyötörni. És aztán már a saját házában kellett volna eltűrnie a szeretőket, úgyhogy ennél a pontnál aztán a férjnél elszakadt a cérna, és mikor a nő tovább csesztette szándékosan és arrogáns módon, akkor a pasi jogos felindulásból fellökte. A nő meg rosszul esett, beverte a fejét, és meghalt. Nem lehetséges, hogy még a sors is a pasi mellé állt?
Miért kellett volna börtönbe mennie ennek az embernek? Neki börtönbe kellett volna mennie, a másik meg alattomosan bánthatja kényére kedvére? És őt nem bünteti meg senki? Pedig tudta, hogy olyat mond, amivel felbőszíti a férjét, de pont ezt akarta, szándékosan csinálta. Nem tűnt fel neked? Még el is magyarázták pedig.
SPOILER vége......................
Ez egy igazságos húzás volt a sorstól, és akinek van szíve, az megérti a férfi indokait, és nem kívánja neki, hogy ezért kerüljön börtönbe. Maximum olyan emberek érezhetik ezt igazságtalannak, akik indokolatlanul irigyek rá.
6/10
Bodellger 2018 márc. 25. - 16:08:53 6/10
Staloneval ertek egyet 100%ban. Szamomra egsebkent nagyon nagy csalodas ez a film. Ez a 8. Hitchcock alkotas, amit latok, es messze a leggyengebb. Sot, talan az egyetlen gyenge filmje eddig.
SPOILERes!!!

Nyilvan a "csavar" miatt, de ugy volt felepitve a film, hogy a ferj kb le se szarta az uj feleseget, majd jon a fordulat es kiderul, hogy tulajdonkeppen marhara szereti, pont, hogy Rebeccat utalta. Jah, de vagy 70-80 percig ebbol semmit nem kapunk, csak azert, hogy azt erezzuk a lany nem birja potolni az exfeleseget, mindezt azert hogy elsuthessek a varatlant. Azt se ertettem a lany mi a turoert is szeret bele a fasziba, aki vegig egy arrogans, kivagyi szarkupac benne, es rendre leugatja, megalazza a lanyt? A sarm meg a penz mar eleg is volt, vagy mi? Aztan meg a vege is mennyire osszecsapott, jellegtelen valami. A ferj attol meg bunos, hogy Rebecca balesetet szenvedve halt meg, s egyebkent mar rakos volt, hiszen elsullyesztette a holttestet. Ehelyett mi tortenik? Semmi sem.... A hazvezeto beteg rajongasa az elhunyt noert meg egy kicsit mar sok volt. Oke, biztos vannak ilyen emberek, de valahogy untam a karaktert. Az egyetlen pozitivum, vagy ertekelheto az szamomra az volt, hogy adott egy ember, akirol mindenki beszel, akit mindenki ajnaroz, aki vegig jelen van valahol, kozben meg se latunk rola meg csak egy kepet sem. Ez valahol misztikus, sejtelmes volt, es nemileg tetszett, mert megtertemtette a feszultseget. Ugyanakkor maga a cselekmeny, a forgatokonyv, es a karkaterek nagyon irritaloak voltak. Nem beszelve az ertekelhetetlen szinkronrol. Mar banom, hogy nem angolul neztem. Ez nalam egy joindulatu 6os. Gyorsan elakarom felejteni, hiszen a mestertol eddig csak jo filmet lattam.
8/10
Viharsziget 2017 jún. 07. - 23:41:46 8/10
\"Manderley-kastélynak személyzete meg van gyõzõdve róla: Max de Winter ölte meg elsõ feleségét, hogy új szerelmét a kastélyba hozhassa. \"

spoiler: Ekkora részlet spoilert meg, hogy lehet íri??? Ráadásul ez nem is igaz, nem vádolták ezzel, nem is tudták. spoiler vége
8/10
Viharsziget 2017 jún. 07. - 23:28:25 8/10
Miután kiderült mi lett a nõvel a végén számítottam egy szokásos Hitchock csavarra, de nem jött, és sajnos ehelyett elment a vége egy bûnügyi nyomozásba.
frenchbullie 2015 febr. 26. - 10:33:57
Üdv! A héten láttam egy olasz színekben versenyzõ Manderley-ház verziót, utána kedvet kaptam, hogy újra nézzem a Hitchcock-féle változatot. Hiába "porosabb", mint az újabb próbálkozások, mégis verhetetlen, a ködös, "félelmes" hangulatával. Nem azért, mert Fontaine esetleg bájosabb, mint Fox, vagy az olasz színésznõ. Melato sem ijesztõbb a rideg, rezzenetlen "halszemével", mint Judith Anderson a "feketeségével". Hanem, mert Hitchcock tudja ráhozni az emberre a "suspence"-t:-), a hatásos fény-árnyék játékokkal, a hatásos zenei aláfestéssel.

Off Ha nem tudtam volna, akkor is feltûnt volna, hogy Joan Fontaine és Olivia de Havilland testvérek. A rémült tekintet, a riadalom okán kissé nyílt ajkak, a felhúzott szemöldök magáért beszél...
csabaga 2014 júl. 24. - 18:21:30
Olvasom,a szinkron mellé itt is új filmzenét raktunk fel.
Jó lenne megnézni eredetiben.

Vagyis láttam,de nagyon régen moziban és kicsi is voltam még hozzá.
csabaga 2014 júl. 24. - 18:18:24 Előzmény breeder
SPOILER!

Ennek az embernek nem börtönben lenne a helye?

A felsége balesetben meghal,ere nem orvost hív,hanem kiviszi hajóval és elsüllyeszti...Hazudik is rendesen.
10/10
breeder 2014 máj. 07. - 15:12:30 10/10
Igaz még csak egyszer láttam ezt a filmet, de szerintem a legjobb Hitchcock alkotások között a helye. A képi világa és a sztori engem abszolút lenyûgözött. És bár Sir Laurence Olivier elég különös, visszafogott karaktert alakít, de pont ez teszi a történetet kiszámíthatatlanná, izgalmassá!

10/10
orgyen 2014 jan. 12. - 21:12:13 Előzmény 1ED
Sokan egyetértenek veled!
Akik igényesek a jó szinkronra!
Persze ehhez kellett az gondos fordítás, rendezés és a jó színészek. Gogy ne futószalagon készüljenek a hangsávok és persze kellettek kiváló színházi színészek is. (kb. 8-10 éve rendszeres volt az a hirdetés hogy: "2 hónap alatt bárkit kiképzünk szinkron színésznek"
Katalin Anna 2013 dec. 24. - 21:33:01 Előzmény nofrit
Én tökéletesen egyetértek!
10/10
gladiolus 2013 jan. 10. - 18:38:23 10/10
Én úgy gondolom, hogy szeretem ezt a filmet, nem is gondoltam, hogy itt ennyi kifogás lesz ellene. Szerettem Laurence Olivier-t ebben a szerepben, nagyon vonzó férfi volt, és a dölyfösségen kívül nagyon sok meleg érzést is kimutatott a felesége iránt.Nem is dölyfnek nevezném a viselkedését, hanem inkább úgy hiszem, ez egy általános viselkedésforma a nagyvonalú életet élõ milliomos férfiaknál. Judith Anderson volt számomra a legjobb ebben a filmben, keresve sem lehetett volna alkalmasabb megjelenésû embert találni erre a szerepre, nem csodálom, hogy jelölést kapott. Szerintem aki egyszer látja az õ rendkívül egyéni, enyhén hátborzongató arcát, az sosem felejti el, annyira egyedi.Nagyon alkalmas negatív szerepek tökéletes megjelenítésére.
Joan Fontaine pedig alapból olyan kedves volt ebben a szerepben, és megjegyezném, hogy 95 éves, ami önmagában is nagy teljesítmény.

Azt gondolom, hogy a történetnek van sodrása, és nekem nagyon tetszik a benne rejlõ végsõ csavar. Ebben a filmben annyi minden van, ami szórakoztató a cselekmény kibontakozásán kívül is, a díszletek, a környezet, az érzelmek lassú beteljesedése,hogy én egy pillanatra sem találom unalmasnak.
Szóval: minimum 8/10.
stalone 2012 dec. 27. - 19:19:30
Nekem csalódás volt ez a film.Engem idegesített végig a férj lekezelõ viselkedése, az új feleség túláradó gyermeteg rajongása a hideg,gõgös férj iránt. De vártam hogy mi az amitõl e film olyan híres , és miért tartják mások olyan nagyra. Nekem a csoda elmaradt.A férj tessék lássék udvarlása, érzelmekzõl mentes lánykérése, irritáló jelenléte , viselkedése, a rejtély lassú kibontása nem tetszett.A vége már nem is érdekelt, közönnyel fogadtam a történet végét, legalább már normális párbeszédeket hallgathattam. Szóval vessenek rám követ, sajnos a végkifejletet sem tudtam értékelni, mert már beleuntam, azt vártam, hogy legyen már végre vége.Valaki tudna ajánlani igazán jó Hitchcock filmeket?
10/10
Pünkösdi Kató 2011 júl. 11. - 10:56:26 10/10 Előzmény nofrit
Én is megértem Maximot, mit talált szépben a második feleségében, az elõzõ hsz-nak szinte minden sorával egyetértek, a felesége tényleg nem felnõtt, nagyon találóan írja le.
Cordelia 2011 júl. 05. - 15:34:12
kérek egy dedikált példányt, amint elkészült :)
és gratulálok az ötlethez :)
offtopic
marslakólajos 2011 júl. 05. - 14:12:55
Jó ötlet a folytatás megírása valamely irodalmi mû után. Én pl. Marx: A tõke címû bestsellerét írom tovább.
"Kutyaszalonna " címmel megírom, hogy Magyarországon hogyan lettek a kommunistákból milliárdos kapitalisták.
Cordelia 2011 júl. 05. - 14:07:35 Előzmény fredi60
ez valami mánia, hogy mindennek tovább gondolják a történetét és megírják a folytatás folytatását. Kivéve a Fandorin-féle Akunyin regényeket, azok mind önálló történetek is lehetnek akár. Jól emlékszem, hogy láttad az Államtanácsos-t?
fredi60 2011 júl. 02. - 21:38:01 Előzmény Cordelia
Én sem szeretem, ha valaki más megírja egy korábbi regény "folytatását". Nem csak itt, hanem pl. az "Elfújta a szél" esetében is. Az is minek/kinek kellett?
offtopic
lilahagyma 2011 júl. 01. - 18:27:39
Fanyalgást? Egy ilyen szirupos hozzászólás után? :D
Édesem, elképesztõ, hogy milyen gyorsan reagálsz, ugyanakkor az is bámulatos, hogy mennyire semmitmondóan.
Ezt mind a filmmel és sztorival kapcsolatban találtad ki? :D
Cordelia 2011 júl. 01. - 16:52:39
örülök, hogy ennyi minden felvetõdött benned, további jó fanyalgást kívánok :)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu