Film

A mandzsúriai jelölt

/The Manchurian Candidate/
magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 129 perc, 2004 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Értékelés:

136 szavazatból
Szerinted?

  Bennett Marco kapitány és Raymond Shaw őrmester együtt szolgált az Öböl-háborúban. A kuvaiti sivatagban támadás érte a szakaszukat és csak Shaw őrmesternek köszönhetik, hogy életben maradtak, akit hőstettéért Becsületrenddel tüntettek ki. Tíz évvel később Shaw elképesztő gyorsasággal halad felfelé a politikai ranglétrán anyjának, a nagyhatalmú szenátornak a közbenjárásával. Marcót viszont rémálmok gyötrik, amelyek a kuvaiti akcióval állnak kapcsolatban. Azon töpreng, hogy Shaw talán nem is az a dicsőséges hős, akinek mindenki hiszi. Megpróbál kapcsolatba lépni vele.

  Bemutató dátuma: 2004. november 4. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Eleanor Shaw
  Raymond Shaw
  Thomas Jordan szenátor
  Robert Baker
  Eddie Ingram
  Jameson
  Jocelyne Jordan

  Linkek:

  Díjak és jelölések:

  • Golden Globe-díj (2005) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Meryl Streep
  • BAFTA-díj (2005) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Meryl Streep

  Vélemény:


  január 22. 21:13
  Szeretem D.W.-t, ez a filmje nem tetszik.
  2/10

  2017. július 21. 23:48
  Ilyen programozott \"mandzsúriai jelölt\" ölte meg Bobby Kennedyt és John Lennont is! A film jó volt, csak a legvége nem, mert az olyan \"korrekt\"(?) amerikaira csinálták ( maguk, mármint az USA szerepének tisztázása miatt), az ügyet feltárták, lezárták, az igazi gyilkost (?) nyilván és érthető okokból ki kellet venni a storyból. Jelenleg már az van, hogy efféle titkos, piszkos eszközökkel befolyásolják az egész világot, napi szinten és hosszútávon is!:(

  2017. július 21. 23:22
  Kevés ennyire rossz filmet láttam. Tudom, hogy ízlések és pofonok nagyon különbözőek, mégis, én félek azoktól az emberektől, akiknek ez a film tetszett, és azonosulni tudtak vele. Azt hiszem, veszélyt jelentenek a társadalomra.

  Összes hozzászólás