A Mann család - Egy évszázad regénye

Bakancslistához adom
Die Manns - Ein Jahrhundertroman
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-osztrák-svájci tévéfilmsorozat, 312 perc, 2001

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A manni életmű és a Mann család iránt világszerte újra megnőtt az érdeklődés. Beigazolódott Klaus Mann 1936-os naplóbejegyzése: "Milyen különös család is vagyunk mi! Egyszer majd még könyveket írnak rólunk..." Nos, a könyvek után most filmfeldolgozás is készült a család lebilincselően gazdag életéről.
Az eredeti dokumentumokkal tarkított, háromrészes dokumentum-játékfilm az 1923 és 1955 közötti időszakot eleveníti fel, eddig ismeretlen tanúk, valamint családtagok megszólaltatásával. Az emlékezések között játékfilm jelenetek bontanak ki, remekül kiválasztott színészek megformálásában, egy-egy izgalmas történetet. Megismerhetjük Thomas Mann szüleit, testvéreit, köztük a másik író, Heinrich Mann különös életútját is, valamint az író viszonyát feleségéhez, hat gyermekéhez és a korhoz, amelyben élt. Az eseménydús, szövevényes és rendhagyó családi saga azonban jóval túlmutat önmagán, a konkrét történeteken. A hatalmas költségvetéssel készült film óriási sikert aratott - eddig 54 ország vásárolta meg.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Heinrich Mann
Nelly Kröger Mann
Klaus Mann
Erika Mann

Díjak és jelölések

  • Emmy-díj

    2002
    Legjobb televíziós minisorozat vagy tévéfilm

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
doraamadeusz 2012 febr. 18. - 15:41:10 10/10
Megvan ez a film valakinek? Úgy is jó ha videokazettán,mert át tudom venni dvd-re.Köszönöm elõre is a jelentkezést.
missdev666 2009 ápr. 01. - 03:57:15
Ez egy nagyon jó film,és ötcsillagos színészek játszanak benne,a fõcímzene is nagyon szép...
Az egyik legjobb német film,csak ajánlani tudom,hogy inkább eredeti német nyelven nézzétek meg,már csak a családtagok eredeti kommentjei miatt is...
efes 2007 nov. 05. - 16:37:54 Előzmény Caline
ma lesz az elsõ rész a zone europán. de adta az m2 is már ezt a színvonalas kivitelû, komoly színészi alakításokkal tûzdelt (armin mueller-stahl pl.), a XX.század egyik legnagyobb hatású irodalmár-családjáról szóló életrajzi sorozatot.
Caline 2007 ápr. 01. - 12:56:47
Szeretnék érdeklõdni, hogy ezt a sorozatot adták már magyar adón? Ha nem, akkor hol és mikor fogják levetíteni? Állítólag nagyon jó (de én pl. nem tudom a 3Sat-ot fogni).