A másik Irina

Bakancslistához adom
Cealaltă Irina / The Other Irene
román filmdráma, 95 perc, 2009

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Egy fiatal pár, Aurel és Irina Jianu a jobb élet reményében vidékről Bukarestbe költözik. Nagyvárosi pályafutásuk nem indul könnyen.

Aurel biztonsági őrként dolgozik egy bevásárlóközpontban, Irina pedig egy illatszerekkel foglalkozó egyiptomi cég könyvelője. Rátermettségével és megbízhatóságával a lány eléri, hogy főnökei szakmai továbbképzésre Kairóba küldik. Igent mond az ajánlatra, hisz a remélt magasabb fizetéssel elérhetővé válhatnának álmaik: saját otthon, gyerek. Aurel türelmetlenül várja Irinát, aki nagy lelkesedéssel tér haza. Nem sokkal később újra Kairóba kell utaznia. Várt hazatértének napján Aurel telefonhívást kap a kairói román konzultól: Irina öngyilkossságot követett el. Mivel a kapott információk hézagosak, és az öngyilkosságot nem tudja Irináról elképzelni, Aurel megpróbálja kideríteni, mi történt a párjával.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Layale 2009 okt. 11. - 23:16:03
Megnyerte a legjobb film díját a Moveast-en (CinePécs). Tegnap és ma is láttam. A rendezõ nagyon szimpatikus, kedves fazon. Igaz történet alapján készült...a rendezõ egy ismerõsével történt meg és azért készítette el a filmet, mert be akarta mutatni a hivatali emberek nemtörõdömségét...hogy mennyira sza..a veszik az embert. Érdemes ezen elgondolkodni. (tisztelet a kivételnek.) Természetesen nem csupán ez a film lényege...de ez volt az elsõdleges szempontja a rendezõnek. (ezt õ maga mondta) :)