A másik orcádat

Bakancslistához adom
Sur ta joue ennemi
francia filmdráma, 111 perc, 2008

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Julien, miután 13 év börtönbüntetés után feltételesen szabadlábra helyezik, visszatér szülővárosába. Egy fiatal nő megszállottjává válik: követi a lányt, figyeli minden lépését, nyomoz utána. Egy nap úgy dönt, kapcsolatba lép vele. Elé áll, és mindössze ennyit mond: "én vagyok az" - amire a lány csak egy sikollyal válaszol. Sötét titkok derülnek ki kettejükről, ahogy történetük lassanként kibontakozik.

Jean-Xavier de Lestrade rendező elsősorban bűn és bűnhődés mibenlétét feltáró dokumentumfilmjeiről ismert (ilyen például a hírhedt Michael Peterson-bűnügyről mesélő Soupçons vagy az Oscar-díjas Un coupable idéal, ami egy ártatlanul gyilkossággal vádolt 15 éves afroamerikai fiú története). De Lestrade kameráját most első alkalommal fordította fikciós történet felé, de így is szilárdan ragaszkodott a témához, melyet a legjobban ismer.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
erroris 2009 ápr. 06. - 11:10:48
Elég jó téma de a megvalósítás nem tetszett!A francia filmeket nagyon szeretem de ez szégyenletesen mellésikerült!Talán nekem vannak nagy "igényeim" a franciákkal szemben!Nyilván egy hálivudi megvalósítása a történetnek nagyobb visszhangot kavart volna...de akkor már inkább ez;)
7/10
tündemamusz 2009 ápr. 06. - 11:02:25 7/10
Megdöbbentõ egy film az biztos, és a színészek is nagyon jók - a srác jéghideg, gyilkosan õrült szemét még jó ideig nem felejtjük el. Azonban a katarzis elmaradt, és csak úgy simán, kifutott a film vége. Jobb befejezést vártunk volna!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu