A medvementő

Bakancslistához adom
Spirit Bear: The Simon Jackson Story
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-kanadai családi film, 91 perc, 2005

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

A 15 éves Simon Jackson nehezen találja helyét a világban - egészen addig, amíg a Brit Kolumbia-i vadonban meg nem menti az életét egy Kermode-baribál. A fekete medve egy rendkívül ritkának számító, fehér bundájú alfajából csupán 400 egyed él Brit Kolumbia északi részén. A megrázkódtató élmény hatására a szégyenlős kamaszból lelkes környezetvédelmi aktivista válik. Simon bátran szembeszáll az erdőgazdaság és a tartományi vezetés bürokratáival, és még William herceget is megnyeri ügyének.

Stáblista:

Szereplők

Simon Jackson
Frank Perdue
Lloyd Blackburn
Mr. Hall
Marcus Perdue

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
napraforgó 2013 nov. 10. - 17:13:34 8/10
Pár éve én is láttam a dokumentumfilmet és ezt a játékfilmet is. Tényleg érdekes ez a fehér feketemedve. Jó, hogy békén hagyják õket.
eynrg 2011 dec. 28. - 14:11:01
Eddig a filmig én sem ismertem a medve ezen alfaját
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kermode-barib%C3%A1l
és a filmnek tényleg valóságalapja van.
Ghanima 2011 febr. 17. - 19:46:20
Ha jól hozom össze a medvéket...(volt egy dokufilm régebben tán a NatGeón a szellemmedvékrõl, és abban említették, hogy valaki sokat harcolt értük), akkor ez igazi történetre alapozott film.
A filmet még nem láttam - és megint lemaradtam az elejérõl... :-) - van, amikor az elején írják ki, hogy megtörtént események alapján, de talán ez esetben a végén lesz, akkor kiderül... :-))