Film

A ménesgazda

magyar filmdráma, 96 perc, 1978 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Értékelés:

42 szavazatból
Szerinted?

  Az ötvenes évek elején, egy határmenti ménestelepen az iskolázatlan, de megbízható, szegényparaszti származású Busó Janit nevezik ki ménesgazdának. A szakmailag képzett méneskari tisztek folyton megalázzák Busót, aki pedig rájön, hogy a ménes érdekében össze kellene fogniuk. Nehéz helyzetbe kerül: a tisztek elutasítják a vele való együttműködést, ugyanakkor felettesei sem fogadják el felmentési kérelmét. A politikai helyzet kiéleződésekor a tisztek menekülni akarnak a végső leszámolás elől. Mivel Busó Janiban nem bíznak, az altisztjük leszúrja.

  Forgalmazó: Mokép

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Kristóf Máté, párttitkár
  Muran Mihály, altiszt
  Busó Mátyás
  Kati, kocsmárosnő
  Braun, agronómus

  Alkotók

  Díjak és jelölések:

  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (1979) - Arany Medve jelölés: Kovács András

  Vélemény:


  2011. szeptember 20. 20:21
  "Magyarországon a vasfüggöny megépítését a minisztertanács 1948 májusában rendelte el. Abban az évben még csak magas figyelőket létesítettek, de 1949-ben megkezdődött a drótakadály kiépítése. 1950 végére az osztrák és a JUGOSZLÁV HATÁR mentén 1000 km hosszan egy- és kétsoros drótakadályt feszítettek ki." (Kiemelés tőlem. Forrás: az általam amúgy nem különösebben kedvelt Terror Háza honlapja) Szóval: tévedtél.

  2011. szeptember 20. 08:30
  A könyv az könyv, a film az film. Lásd alább.

  2011. szeptember 20. 08:29
  Hát, ahogy csak a magadét hajtogatod, akkor azt gondolom. A déli határon NEM VOLT vasfüggöny, "csak" homoksáv. (A filmről beszélek.)

  Összes hozzászólás