Film

A mentőcsapat

/The Rescuers/
amerikai animációs film, 78 perc, 1977

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Egy Penny nevű árva kislányt elrabol a gonosz Miss Medúza. Az emberi bűnüldözők nem bukkannak a lány nyomára, de Penny segélykérése eljut a nemzetközi egér mentőcsapat tagjaihoz, és két rettenthetetlen cincogó bűnvadász - Bernard és Miss Bianca - máris felkerekedik, hogy kiszabadítsa Medúza foglyát!
Kiderül, hogy Madame Medúza Penny segítségével szeretne rábukkanni a világ legnagyobb gyémántjára! Bernard és Bianca egy öreg macska, Rufus tippjeit követve jut el a kislányhoz, és a lánnyal együtt próbálják megtalálni a gyémántot, valamint a menekülésbe vezető utat.

Stáblista:

Szereplők

Penny hangja
Bernard hangja
Bianca hangja
Madame Medúza hangja
Snoops hangja
Ellie Mae hangja

Vélemény:

2016 ápr. 18. - 14:29:13
2016 ápr. 18. - 14:29:13
A világot átszövõ egér-illuminati ülésén kezdünk egy ocsmány bevezetõképsor után. Nem tudni miért nem juttatták el az emberkislány segélykérését az emberekhez. És nem, nem hat meg hogy a nõi fõszereplõ egy magyar kísérleti egér (ki tudja H1N1-et, vagy ebolát kísérleteztek rajta). Pláne hogy csak egy takarító szívére lesz méltó. És hogy úgy csinálták meg hogy a képviselete "csak egy nõ".

Azt amúgy egyáltalán nem értem miért választotta a kétbalkezes gondnokot társnak Bianka. Tökéletes rejtély. Logikátlan.

A rajzstílus is annyira össze-vissza, hogy az alkotóknak is megvolt a véleménye, olyannyira hogy beleraktak egy pornóplakátot. Nem vicc.

A második fele valamivel jobb, bár nem nagyon látom miért volt szükség a kislányra, pláne olyan messzirõl. És bár tökre megértem hogy menekülés, meg minden, de felgyújtani a hajót, rajta ketrecbe zárt szereplõkkel... Oké, ráfoghatjuk hogy gondatlanságból elkövetett élet veszélyeztetése "csak" a vádpont, de az is épp elég súlyos.

Az pedig nem logikus hogy a végén az aligátorok próbálják megenni a nénit.
szavazat: 10/10 2012 febr. 23. - 18:32:06
2012 febr. 23. - 18:32:06
Egyik gyerekkori mozis élményem. És hogy örültem - felnõtt fejjel - amikor megszereztem DVD-n!! Tündéri kis mese!
2009 jan. 11. - 19:56:17
2009 jan. 11. - 19:56:17
A "macskaarisztokraták" egeres változata, igaz itt nem a család a központ, hanem az "idegenek" összefogása látható...Aranyos mese, szerintem többször is nézhetõ. Krimi jellegû, ahol a szálak nem bonyolódnak... Kisgyermekek nem biztos értik a jelentését,szerintem leginkább 5-6éves korosztályt nyûgözi le. (Bianca az egyik fõhõs, magyar színeket képvisel az árva lány megmentésében, furcsa hogy a "személyzetis" Bernard-ot válassza társának....talán emiatt hasonlítható a "macskaarisztokraták"hoz..)
10bõl 9-es!