A menyét meséje

Bakancslistához adom
El Cuento de las Comadrejas
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott argentin vígjáték, filmdráma, 124 perc, 2019

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A régi idők sztárja volt Mara Ordaz, aki a rokkant férjével Pedro de Córdovával, valamint a barátaival él az egykor szebb napokat látott vidéki kastélyban. Velük van legnagyobb sikereinek forgatókönyvírója, Norberto Imbert, valamint Martín Saraviak rendező, akivel sokat dolgozott együtt. Nyugalmas életük megváltozik, amikor hívatlanul feltűnik a fiatal pár, azt állítva, hogy eltévedtek az autós kiránduláson. Valójában ingatlanügynökök, akik meg akarják győzni Marát, hogy adja el a házat.
Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Eszter.Sz 2020 jún. 08. - 22:00:27 8/10
Ez a film egy szatíra - nem pedig a klasszikus értelemben vett vígjáték -, de annak zseniális. Maga a cselekmény nem túl összetett, de a 2 órás játékidő így is elrepül. A szellemes párbeszédek és a múltidézések során lassan kibontakozó történetek a szereplők életéről jó arányban van adagolva, folyamatosan fenntartja a figyelmet. A karakterek és a színészi játék is kifogástalan!
A tragikus pillanatok annyira bizarr körítést kapnak, hogy nemigen van lehetőségünk elszomorodni, az egész filmet viszont finoman áthatja az öregedés és elmúlás melankóliája.
7/10
itsme1 2020 jún. 02. - 14:41:46 7/10
Jó a film, de csak érett korúaknak ajánlom.