A mi kis falunk

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, 2017

Értékelés:

735 szavazatból
Szerinted?

A sorozat egy kis falu mulatságos hétköznapjait mutatja be olyan karakterek segítségével, akikkel csak és kizárólag itt találkozhatunk: egy ügyeskedő polgármester és kultúrharcos asszisztense, egy testépítő pap, egy szexi kocsmáros, egy féleszű rendőr, egy rezignált körzeti orvos és egy playboy foci edző. A vidéki környezet és a számtalan külső felvétel olyan keretbe helyezi a sorozatot, mely garantálja a felhőtlen szórakozást és a tökéletes kikapcsolódást.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
amiraa_daaa okt. 22. 13:15:24 Előzmény napraforgó
köszi az összefoglalást, de ezek mind voltak kb az előző részekben, a Gyuri karaktere nélkül nem megy a sorozat ( eredeti sem, amúgy ott visszajött gyerekestül az Erika karaktere) de ezt a párnak nézik dolgot már az Áronos kamu nászutas résznél lelőtték ami mondjuk viccesebb volt.

szerintem az igazi varázsát elvesztette a sorozat, igaz nem lehetett hogy Teca örökre ott ragadjon a faluban de élhetett volna a szakács-séf habijával vidéken is, és rendezgette volna az ügyeket, Teca nagyon hiányzik, Erika is, az örült dolgaival, ez hiányzik Anikóbol hogy valami felé menne itt is a karakter.

A régi részekben volt egy probléma, pl jött a püspök és kellett valamit csinálni, volt valami mozgatórugója a részeknek, most mi van

- szeretne széket
- elmegy játszani ( miért nem lopják el amig a többiek játszanak az viccesebb lett volna Stoki is munkára lett volna fogva,

- Saci Laci kiherélt, Laci az a karakter akinek a szingliség jobb volt- pedig bírom mindkét színészt de karakterileg még jobban kiherélték Lacit,

- Györgyi Annás részek jok de pl a jósnősnél többet is megtudhattunk volna miért ment oda, de maga a karakter ott van. Teca más energia volt volt egy gonosz beszólása bármi.

- néha egy-két részben a közmunkások a főszereplők de mivel velük semmi nem történik egy nehéz rájuk részt írni.
- végre a sorozat Répátlanitott, ( oké mert focis filmet forgat :) ugye a husibb Répa fiu) de a helyette több Bazsó, hát nem tudom én bírom nagyon a Rusznyákot de néha lehetne alászövegezve hogy mit mond mert nem érthető.

- de annyi reményteli esemény lehetne ( tippeket adok mit néznek ) : ujra választás, átadni az utat, nincsen pl áram és jönnek áramszerelők bármi, amig a régi sorozatra támaszkodtak viccesebb volt a dolog amikor meg átírták a szereplők távozása miatt a sorozatot az nem volt túl nyerő ( szerintem) Bazsora egy részt ráírni hogy. ő a főszereplő szerintem nem lehet ő mellékszereplő, kár hogy Károlyt ( mint polgit nem mozgatják ide oda, ) mehetne csajozni, mehetne szomszéd városba, mehetne ide oda, ő azért mindig kavarja a szart, horgászni se volt még, Erikáék gyereke sem lett megkeresztelve, az mikor lesz? Kondigépek is hiányoznak.

ráadásul a karakterek még Esztergomig sem értek oda, vagy Szentendréig kis külsőset forgatni. Pedig mehetnének, idő is engedi.

szóval szerintem jól kilugozták a sorozatot, és kár hogy a Györgyi Anna nem Tecásabb, Aniko nem fondorlatosabb, ( múltkor még Lacit akarta megfogni aztán semmi? ) esetleg Erika jöjjön vissza home office mellett melozi és ő kérjen segítséget János anyától :D gyereknevelés stb ez is izgibe lenne, alapszereplők nélkül tényleg sajnos csak háttérzaj, én ebből az évadbol két részt láttam, nem tudnám felidézni hogy mit vagyis de egyik a kerítések rész volt de csak azért maradt meg mert a Bazsó szomszéd nője a Piroska által megformált csajszi miatt visszavonta az egészet, illetve az maradt meg hogy Gyuri elment Bazsoval és nem értettem hogy Bazsó mit mond, meg hogy hazatértek a székkel. Ennyi. Meg a doktornő elment jósnőhöz. kb három jelenet. ( utóbbi a Straub maradaras jelenete miatt maradt meg mert abszurd volt )

Arra emlékeztem viszont hogy megfogadtam hogy leállok a sori nézésével mert annyira kínos volt a Peller féle dokinő, aki csak vedel, ahelyett hogyha okos nő máshogy is kiszúrhatna az ezével ( egyébként) minthogy üvöltözik vele egy étteremben, sokat nem ér el vele amúgy max égette magát. Illetve hogy Bazsoék valami szülenapot ültek meg és nagyon unalmas volt. Peller Marcsinak írjanak egy kis gerincet és tartást már, és fondorlatot és az még viccesebb lenne. Meg valami pasit aki nem a Janoka mert na mert ja. Ez Tecánál is megbukott.

Tanárnő és az állatorvos nyugodtan öszecuccolhatnának amúgy ( a sors fura fintora hogy az eredeti sorozatban covidban ez a karakter halt meg. ) remélem hogy Reviczky még jo sokáig alakítja a karaktert, de lehetne a karaktere boldog is, megérdemelné szerintem és valami happy end lenne.amiraa_daaa okt. 22. 12:53:55 Előzmény nikato
privátba tőlünk nem lakik messze és életben nagyon jo fej amúgy a két Peller lány:) , Igazad van abban, hogy dokinő karakteréért tényleg kár, ha egy orvos kivan pszichológushoz megy, nem papokkal beszéli meg a dolgát, meg könyörgöm van más is mint szex és az hogy hiánya van, vagy nincsen. Szerintem ez már kínos, az is jobb lett volna ha tinderen lő egy hapsit a dokinő és vele kalandozik ( fickó eltéved stb ) és tinder kalandjai kavarják a falu életét.

Anikó karaktere az idegesítő buzgomocsing, de Laura jobb színésznő mint a butuska Anikocska, Nelli sminkese öszszeveszhetett a stábbal, mert a Györgyi Anna Karaktere is eléggé öregedett két évtizedet hipp hopp.
amiraa_daaa okt. 22. 12:49:36 Előzmény guess.who
Nekem fura hogy minden nemzőképes nőt Janoval akarnak összehozni ha ő összebútorozott a jóistennel nem fog összejönni vele, esetleg beirtatnának egy karaktert aki falusi csokkal megy le lakni valamiért mondjuk két gyerekkel és asszony otthagyja és akkor mehetne a dolog tovább. Orvosként amúgy pappal amúgy is fura verzió lenne, meg János ha nem pap lenne mit is dolgozna?

a sok piálást én is unom, máshogy is megoldhatnák a problémákat- szerintem.
amiraa_daaa okt. 22. 12:47:27 Előzmény Pünkösdi Kató
hát úgy néz ki hogy három rész és utána szünet :(
janderka okt. 21. 23:28:15 Előzmény Pünkösdi Kató
Ja, hatalmas lehet a nézettsége... Se!
9/10
Pünkösdi Kató okt. 21. 20:05:17 9/10
Most megint szünet a sorozatban? A rész végén mutattak előzetest.
offtopic
guess.who okt. 15. 18:16:47 Előzmény nikato
Akkor most biztos nem örülsz, mert a tegnapi részben MEGINT sikerült eljátszania az íróknak a két orvossal, hogy mindenre megoldást jelenthet a közös piálás. Ez már hanyadik is volt? Negyedik-ötödik? Tényleg ennyire nincs már ötletük az íróknak, hogy mindig ezt a jokert kell bedobniuk?

Amúgy Peller Anna szerintem jó csaj, ráadásul szinkronhangként is kitűnő (pl. Lake Bellt és Kate McKinnont rendszeresen szinkronizálja), nem gondolnám, hogy azért szerepelne, mert "tolják".
Azt viszont nem értem, hogy mit akarnak kihozni a KisJanóval való "kapcsolatából"?! Főleg úgy, hogy a gyóntatófülkés beszélgetés során még mindig magázta a papot. Annak ellenére, hogy együtt laknak hónapok (évek?) óta. Ezt még egy Udvaros-Csujus-Reviczky viszonylatban talán megérteném a koruk miatt, de hát ők is keresztbe-kasul tegeződnek, akkor az évtizedekkel fiatalabb Peller-Schmied párosnál feltűnően hülyén néz ki, még akkor is, ha a dokinő pösti úriasszony, Janó meg egy félhivatalos személy.
8/10
nikato okt. 11. 11:51:41 8/10
Nagyon nehéz már nézni ezt a sorozatot (csak, ha már ugye elejétől nézi az ember...), az előző évad végén a dokinő lerészegedése, a jelenetei az étteremben, rettentő felesleges és kínos volt, mostani évadban a veszekedése a húgával... áhhhh... nagyon futtatják a Pellereket, arra emlékszem Mariannt mikor először behozták a Retek klubra annak is nagy feneket kerítettek, már akkor is azon gondolkodtam, ki Ő, hogy ennyire tolják??!! Amúgy a dokinőnek nincs más ruhája csak a zöld selyem blúz? Anikótól is megőrülök, idegesítőek az irodai jelenetek is. Nelly meg egyre rondább, ahogy Zsolt frizurája is.
8/10
napraforgó okt. 08. 13:57:45 8/10 Előzmény janderka
Nekem tetszett a tegnapi rész.
Itt a részletesebb verzió:

Reggel a hivatalban Károly nyavajog, hogy nincs pénz a kasszában, valamit tenni kéne. Utasítja Lacikát, hogy találjon ki valamit. Hát Lacika ki is találja - az egyetlen adófizetőt kéne még jobban megsarcolni. A kocsma padlását és WC-jét annó nem adták bérbe, azt ingyen használják. Károly erre kiveti a hátralékos adót ezekre a területekre. Erre Levente bezárja a boltot és a kocsmát, így neki nem éri meg. Kati mérges a bátyjára, mert nem kapta meg a boltban a rendelését.
Sümegi jön közvetíteni és a megoldást már alább leírtam.

Bazsó beront a doktornőhöz és egy hatásos bogyót követel, mivel az öregje háta még mindig fáj. A doktornő rájön, hogy az a "hatásos bogyó" inkább Bazsónak kellene és csak kenőcsöt ír fel, valamint napi masszázst javasol Mokrinak.
Bazsó közli, hogy ő nem nyúl az apja testéhez és a kocsmában próbál találni valakit, aki hajlandó lenne megmasszírozni Mokrit. Előbb Zömbiknét fűzi, aki csak egy fiatalabb, jóképű férfit lenne hajlandó. Piroska vacillál, talán lenne az a pénz, na de Bazsónak nincs. Az épp ott tartózkodó Gyuri sem hajlandó. Ekkor Éva asszonynak ötlete támad, olvasott egy hirdetést egy kalandparktól, ahol a fődíj egy hiper-szuper masszázsfotel, azt kéne megnyerni. Rábeszéli a fiúkat, induljanak a versenyen.

A két pasi elindul a kalandparkba. Útközben Gyurinak isteni ötlete támad, azt javasolja Bazsónak, hogy ha a fotel meggyógyította az apját, akkor a falu sok derékfájos öregasszonyának adják ki bérbe.
Az ötlet tetszik Bazsónak és némi huzavona után megegyeznek a fifty-fifty elosztásban a nyereséget illetően.
A kalandparkban az első meglepetés a nevezési díj, ezt még kicsengetik. Aztán különböző feladatokat kell végrehajtani és aki nyer, annak van esélye a fődíjra. Itt van némi idétlenkedés, hisz a verseny pároknak van meghirdetve és bizony sem Gyuri, sem Bazsó nem akarja vállalni a lány szerepét. A versenyt megnyerik, hála Bazsó hatásos közreműködésének, aki seggbe rúgta Gyurit, így ő csúszott le leggyorsabban a pályán.

Az újabb meglepetés: licitálhatnak a fődíjra. De Bazsónak nincs kedve licitálni, előveszi a bicskáját. Ennek köszönhetően megnyerik a "licitet" és vihetik a fotelt. Otthon beleültetik Mokrit a fotelbe és Bazsó úgy rendelkezik, hogy a fotelt Gyuri a legerősebb fokozatra állítsa, hogy minél előbb meggyógyuljon a faterja. A fotel rázkódni kezd, Mokri tiltakozik, állítsák le, de Bazsó nem akarja engedni. Gyuri megszánja, kihúzza a konnektorból, mire Mokri kipattan a fotelból és elszalad. Bazsó elégedetten nyugtázza: látod, milyen gyorsan meggyógyult

Mindeközben Zsolt reggel aggódik, mert Ildikó nem jött ki reggelizni és nem is zajong a szobájában. Félnapi aggódás után bemegy a szobájába és egy cédulát talált gyanús szöveggel: Ugrani kell, stb. Ebből arra következtet, hogy Ildikó öngyilkos akar lenni, le akar ugrani valahonnan.

Értesíti Stokit, aki az eltűnési ügybe bevonja Tivadart is. Kikérdezik az egész falut, majd kutyás keresést rendelnek el. Így meg is találják Ildikót a barátnője társaságában egy presszó teraszán.- Magukkal hurcolják és a végén átadják a főbérlőinek.

A kocsma ügye rendeződött, Ildikó megkerült és Bazsó ki akarta próbálni a fotelt. Aztán már csak az ordítását halljuk.
offtopic
guess.who okt. 08. 09:17:33 Előzmény napraforgó
Ez a rész a mostanában állami szinten szokásos visszamenőleges törvénykezés kifigurázása volt...

Egyébként zűrzavaros az egész, hiszen szerintem eleve a kocsma sem a kocsmáros tulajdona, hanem az önkormányzaté, a kocsmáros csak bérli, és nemigen hiszem, hogy olyan bérleti szerződést lehetne kötni, hogy EGY ingatlannak az egyik helyiségét x összegért bérli valaki, de a vécére és a padlásra (vagy éppen az udvarra) "haszonélvezeti joga" van.

Az Ildikós keresésből szerintem éppen Stoki végső beszólása (ti. az, hogy jól zárják be, nehogy megint megszökjön) volt az egyetlen vicces momentum, a többi inkább olyan semmilyen, amire csak legyintünk, hogy időkitöltésnek jó lesz.

És hát ezen a masszázsfoteles kalandtúrás izén is ott ült az immár állandósult átok: ha külső (a falutól eltérő) helyszínen forog valami, az tutira nézhetetlen baromság. Szerencsére nem ezzel töltötték ki az egész részt, és nem is erőltették túl a Gyuri-Bazsó házaspáros próbálkozást.
janderka okt. 08. 09:08:20 Előzmény napraforgó
Köszi az összefoglalót. Ezért kár is lett volna megnéznem.
8/10
napraforgó okt. 08. 07:53:26 8/10
A polgármester hangosan olvassa a kocsmával kötött szerződést, amely szerint a kocsmának INGYENES haszonélvezeti joga van a padlás és a WC használatára (mondjuk inkább csak ingyenes használati joga, de hát a szerzők nem biztos, hogy jogi végzettséggel is rendelkeznek).
Ezek után a polgi - visszamenőleges hatállyal - bérleti díjat akar felszámítani nekik! Vicces.
Mindenesetre az ötletet kihasználja Sümegi is, aki így a pajkaréti kocsma udvarának használatára vet ki bérleti díjat. Igaz, csak a jövőre nézve, nem visszamenőlegesen. Éva asszony "hálás" is Leventének, hogy ezt kiharcolta....

A két lüke rendőr meg, akik keresik Ildikót (aki egyébként nagykorú állampolgár és oda megy, ahová akar) beszél össze-vissza hülyeségeket. Amikor "megtalálják" és hazaviszik Ildikót Stoki meg közli Zsoltékkal, hogy jól zárják be, nehogy megint megszökjön. Aztán elégedetten távoznak.

Mokri meg hirtelen meggyógyult a masszázsfoteltől... Aztán Bazsó is kipróbálta és végszóra zengett a falu a segélykiáltásától.
Kuttyánszki okt. 07. 19:29:17 Előzmény janderka
Jó ötlet, ha meg tudod oldani .
Én elég hagyományokhoz ragaszkodó vagyok.. :D
janderka okt. 01. 20:34:40 Előzmény Kuttyánszki
Ez az egy adag nekem tetszett - a másik kettőt (vagy hármat?) a gyorsnézés okán ugyanis eleve kihagytam. És ezt az egyet sem négy külön részre szaggatva néztem meg ahogy adták volna, hanem egymáshoz illesztve, egy "jelenetként". (Ezért jó a netes verzió!)

Juteszembe, egyre inkább érlelődik bennem - őstévézős középkorúban - a gondolat, hogy visszamondom lassan a tévés előfizetésem és csak a gyors netet hagyom meg (már amíg az még olcsóbb). Azt veszem ugyanis magamon észre, hogy alig nézem már a lineáris adásokat (hába van hozzá vagy 150 csatorna), inkább a netes vagy streaming kínálatot fogyasztom. Ráadásul a legtöbb tévés dolog amúgy is felkerül a netre. (Kivéve a friss #Bochkor adásokat.) És még a fizetős tv-sorozatok epizódjai is - Király, Mellékhatás.
Kuttyánszki okt. 01. 18:58:52 Előzmény janderka
Jó volt az éktelen üvöltözés? Miért hiszik a filmkészítők minden területen, hogy EZ kell, erre van igény..Talán ezért,mert a többség tényleg igényli? De miért? Fel nem érem ésszel! Az ember ha csak, teheti, kerüli az agrsszivitást, az idegtépő helyzeteket...
Éva is csak üvötözve tud beszélni és érvelni? Mi ez a vakvágány, amire futott újabban ez a sorozat? :(
10/10
Rojita okt. 01. 13:06:22 10/10
Megszoktam, megszerettem a doktornőt. A húga egyenlőre nagyon nyűzsűge, - ebbe belejátszhat, h néha láttam idegesítő műsor-vezetőnek az RTL-en. Hát remélem, - itt a fk és a rendező nem engedi őket elszabadulni. Igazatok lehet, h a húgot is beköltöztetik Janó dr házába, - ebben nem lesz akadály, h korábban már említették, h nincs ott nagyon sok szoba. Aztán sok jó ember kis helyen is elfér, - pláne, ha két ffi-éhes nőt összezárnak egy gyenge pappal.
Mihályfi Balázzsal nincs bajom, mindig humoros karaktereket kap a sorozatokban és élethűen eljátssza azokat. Az jó, hogy erősen artikulál, így lehet érteni, - ami Szabó Győzőre nem mindig jellemző.
Tetszett a múltkori epizódban Straub Dezső jelenete a madárfeleségével. Jó poén volt.
Érdekes volt a jósnő és a szkeptikus doktornő - téma. Úgy érzem, még lesz folytatása a témának.

Lacika és Saci -párosban végtelen humorforrás van. Bármilyen helyzetben biztos kalamajkát tudnak okozni. (Megérdemlik a színészek, h megjegyezzük a nevüket: Sodró Eliza, Bánki Gergely).
Ötletes volt a két " amerikai zsarut" utánzó, magyar, vidéki rendőr - jelenete.
Jó ötlet volt, h Stoki pár éve kapott egy kollégát, - hozzá hasonló kaliberűt, - sőt, kicsit jobbat, - hiszen, Nagy Sándor remek ének-betétekkel színesít.
Reviczki állatorvosa és Udvaros Dorottya tanárnője gránit-szilárd karakterek. Ha csak kétmondatos jelenetük van, - az mindent lehengerel.
Pali bácsi /Dióssi Gábor és a libája mindig biztos humor. Szeretem Piroskát és Zömbiknét, Svábot, Bazsót, az apját.
A két közmunkás (Szifon és Baki) nekem már kicsit unalmasak, - de csak akkor, ha nem kapnak vmi rendkívüli "kalandot". (Korábban volt medve-, vaddisznó- kergetés, szoborlopás,...) Ezért is tetszenek a Répa- testvérek. Új ötletek, a két pár rivalizálása, vagy összefogása pld Bazsó ellen).
Csuja polgármesterének szintén mindig kell vmi esemény. Mert, h lusta, pénzsóvár, csak enni-inni, horgászni szeret, - az unalmas. Azonban, ha kap vmi feladatot a karaktere (vendégfogadás, meccsszervezés, pályázatírás...) beindul.

Ahogy már korábban kifejtettük, - a karakterek tulajdonságaikban nem változhatnak, tipikus mai falusi alakok. Csak vmi rendkívüli napi újdonsággal, vagy kalanddal tudnak "érdekes" lenni.
Minden a fk-írók kezében van. Persze, a találó színészválasztás és a jószemű rendező is kell.


offtopic
guess.who okt. 01. 09:32:35
Mihályfi Balázst nagyon nem szeretem, ha jól rémlik, eddig kizárólag irritáló és idegesítő figurákat sikerült eljátszania, ráadásul mindig ugyanebben a bosszantóan modoroskodó, erősen artikuláló stílusban beszél (szinte már olyan, mint Koltai illetékes elvtársa: sok más szerepében is ugyanazokat a manírokat hozza, még akkor is, ha az eljátszott figurának semmi köze ahhoz)... Brrrr! Felírtam a nevét a kéménybe korommal, a színészként szintén beszélni nem tudó Sárközi-Nagy Ilona mellé.

Esküszöm, azt vártam a hálószobai dulakodásos jelenetnél, hogy egy következő vágás után Peller Mariann és Schmied Zoltán bőszen csókdosni fognak, úgy egymásra találtak a félhomályban. De semmi, pedig ha valami, hát EZ igazán poén lett volna azok után, ahogy Kalmár Rita a belépő után azonnal beindult a kisJanóra.

Különben eléggé elbaltázták ezt a "legjobb női munkahelyes" marhaságot, hiszen pont az előző részben ment azon a műbalhé, hogy Anikó mennyire elégedetlen a hivatali munkájával: rövidebb munkaidőt, hosszabb ebédszünetet és több fizetést akartak Lacikával... Legalább vagy 2-3 részt tehettek volna e két epizód közé, hogy ne legyen ennyire feltűnő.
8/10
napraforgó okt. 01. 08:49:32 8/10
Viszont a Peller lányok balhéja arra jó volt, hogy mindketten rájöttek, hogy van egy harmadik nő is a kapcsolatukban.
Anikó, meg a polgi a félreérthető szituban...
A két hülye rendőr, hááát.

igazából nem is volt más.
janderka szept. 30. 23:00:08
Érdektelen sz@r az egész, de Peller lányok vircsaftja jó volt - főleg áttekeréssel egybefűzve.
Kempesbaba szept. 30. 22:58:16
Ebből a legutóbbi epizódból annyi maradt meg bennem, hogy nők ordítoznak..
Összes hozzászólás