A mi kis falunk

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, 2017

Értékelés:

732 szavazatból
Szerinted?

A sorozat egy kis falu mulatságos hétköznapjait mutatja be olyan karakterek segítségével, akikkel csak és kizárólag itt találkozhatunk: egy ügyeskedő polgármester és kultúrharcos asszisztense, egy testépítő pap, egy szexi kocsmáros, egy féleszű rendőr, egy rezignált körzeti orvos és egy playboy foci edző. A vidéki környezet és a számtalan külső felvétel olyan keretbe helyezi a sorozatot, mely garantálja a felhőtlen szórakozást és a tökéletes kikapcsolódást.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 szept. 21. 00:28:58
Szerintem nagyon egyszerű a megoldás, semmiféle nyakatekert magyarázatra nincs szükség.
Az utóbb hetekben az RTL látványosan, egy csomó műsorával lemaradt a TV2-vel szemben, és most kétségbeesetten próbálnak visszakapaszkodni a nézettséget illetően, mert "ezeknél" csak ez számít...:)
Sajnos...
Miután A mi kis falunk egy nagyon népszerű sorozat, azt hihették, hogy ha elkezdik megismételni a legelső résztől kezdve, akkor felvehetik a versenyt a TV 2-vel.
Nem jött be.
Mondjuk, az is igaz, hogy a "Kőgazdag fiatalok" a magyar televíziózás eddigi mélypontja, de A mi kis falunk akkor sem tud konkurálni vele.
Lehet, hogy előbb-utóbb valamelyiket le fogják venni a műsorról.
offtopic
guess.who szept. 20. 09:18:13 Előzmény janderka
Hát ezzel csak egyetérteni tudok. :)
És (lehet, hogy erről is beszéltünk korábban) nem tudom, mi lenne a megoldás. Az látszik, hogy a készítők is érzik a fáradást, ezért próbálnak újítani, új szereplőket behozni és felfuttatni, de csak részleges a siker: Répáék szerintem is halálosan idegesítőek, de Döbrösi Laura Anikóját például nagyon szeretem. Ahogy Sacit is - akit viszont szintén sokan utálnak. Ez van, nem lehet mindenkinek mindig kedvezni. :) Erdélyi Timi Ildikója is érezhetően elfáradt, már közel sem tudja ugyanazt a dögös csajt hozni, ami korábban volt, pláne hogy -ahogy írod is- erősen helybenjárós a figura: mintha most látnánk huszonhetedszer, hogy pont ugyanolyan mozdulatokkal beviharzik, megpróbál elcsábítani valakiket, hülyeségeket beszél, majd eltűnik néhány rész múlva, különbség legfeljebb csak annyi, hogy ki az aktuális célpontja.
Pali bácsi -bár tudom, hogy itt sokan nem szeretik- szerintem még éppen elviselhető: nem viszik túlzásba (ahogy például Répáékat), néha libázik és annyi. De Bazsón (a sittes beszédén) például rengeteget finomítottak (pedig ő sem ősszereplő!): ma már azért jobbára érthető, amit mond, nem is hadar annyira, csak a szipogása maradt meg. Csujust szintén bírom (bár írtad, hogy eleged van belőle), ő pont az a figura szerintem, aki alapjaiban ugyanaz, mint a kezdetekben, mégsem unalmasak a szópárbajai az aktuális titkárnőjével, Lacikával vagy éppen a közmunkásokkal.

Bár lehet, hogy egyszerűen csak elfogult vagyok, mert túl sok hasonló polgit ismerek. ;)


Lengyel Tamás a végén már erősen túljátszotta (túljátszatták vele) az útszéli suttyót Gyuri karakterében: korábban azért jóval értelmesebb volt. Ahogy Erika is az egzaltált, kielégítetlen démont - bár nála végső soron érthető is lehet, hogy ahogy teltek az évek és csak nem lett belőle feleség, egyre frusztráltabbá lett.
janderka szept. 19. 22:33:18 Előzmény guess.who
Akkor igazából annyi van csak, hogy ez ennyi éven át ugyanazoknak a nézőknek már dögunalom. És a készítők tán azt gondolják, hogy a 2017-es start óta beérett időközben egy újabb adagnyi potenciális ifjúi nézőréteg, akiknek még minden vicc új... Végülis igaz, és magam is szoktam mondani, hogy nem minden filmet/sorozatot kell ám mindenáron mindenkinek néznie csak mert adják, vagy mert hirdetik.
Ha lenne alternatíva tuti én se ezen rugóznék. De sajna nincs.
offtopic
guess.who szept. 19. 20:50:17 Előzmény janderka
Pár hónapja már (sokadszor) kitárgyaltuk, hogy ezeknek a sorozatoknak éppen az a lényegük, hogy nem fejlődhetnek a karakterek (vagy csak minimálisan, egy epizód erejéig), nemigen változhatnak az alapvetések, nem csak a miliő, de figurák egymáshoz való viszonyában sem: azaz pl. Janó nem veheti feleségül Tecát (hiszen akkor borulna a papsága és minden ebből következő sztoriszál, az edzőtermes templomtól az öreg Janó állandó beszólogatásáig) és Erika sem mehet férjhez és szülhet gyereket, mert az ő figurájának az alapja az, hogy mindig vágyakozik rá, hogy Gyuri elvegye végre. Nem is véletlen, hogy a valós életben a színésznő várandóssága, a sorozatból való kiírása és a sztori szerinti terhessége/szülése egybeesett, hiszen ezzel megszűntek a karaktereik. Oké: Lengyel Tamás egy-egy epizódban még visszajött hülyéskedni, meg fenyegetőzött, hogy villanyt fog szerelni újra a faluban, de látszik, hogy nem akarják/tudják az írók már visszaírni...
offtopic
guess.who szept. 19. 20:43:11 Előzmény napraforgó
Az epizódvégi előzetesből úgy tűnik, hogy Saci már menyasszonya lett Lacikának. Vagy csak azt állítja magáról valami újabb félreértés folytán. Mindenesetre ez legalább egy rész erejéig okoz majd némi konfliktust közte és Pokorny Lia postásnője között.

Amúgy korábban beszéltünk már róla, hogy a készítők szándékosan alakítják úgy a részeket, hogy 3-4 csoportra vannak bontva a szereplők, azaz egy epizódban csak harmaduk-negyedük szerepel, két-három három történetszállal. Szóval a következő részben jön a Saci-Laci-Zsuzsa konfliktus, illetve Bazsó, valószínűleg a harmadik epizódban következnek Zsoltiék Nellivel.
5/10
offtopic
luci87 szept. 19. 12:39:09 5/10 Előzmény napraforgó
Az csak felreertes volt, hogy terhes...
Bonitó szept. 18. 18:34:28
Sokszor elszórakoztam ezen a sorozaton. Ezért mindenféle bántás nélkül, de el kell ismerni, hogy nagyon gyenge volt a nyitórész.
Sok lett már az új karakter, más lett velük "még a sorozat levegője is." De gyengültek a régi karakterek. Csuja Imre sem tetszett már a végén, és egyre többen nem tetszettek. ( Csuja, mint főszereplő, mint polgármester, azért adhatott volna magára! De legalább a jeleneteiben lett volna normálisan felöltözve/felöltöztetve, mert a hasa már "dobálta le az ingek gombjait!" És nem igazán volt fess, a felsőtestével, sőt........
Egyébként, egyetlen mondat járt csak a fejemben végig, hogy a kevesebb, néha több! És! A csúcson kell/ett volna abbahagyni.
olahmiki1959 szept. 18. 15:55:06 Előzmény ferjoe63
Az éjszakás nővéreknek, vagy az éjjeli őröknek.
Bár az utóbbiak inkább szunyókálni szoktak, ahelyett, hogy a rájuk bízott építőanyagokra, vagy tüzelőre vigyáznának...:)
9/10
ferjoe63 szept. 18. 12:27:14 9/10 Előzmény napraforgó
Az éjszakás portásoknak
8/10
offtopic
napraforgó szept. 18. 08:55:17 8/10
Ahogy a Luxusfeleségeket sem néztem, a Kőgazdag fiatalokat sem fogom. Egyáltalán semmit, ami 21 óra után kezdődik. Én nem vagyok éjszakai bagoly.
Kikre számítanak a szerkesztők? Azokra, akik nem mennek kora reggel dolgozni? Vagy az álmatlanságban szenvedőkre? Esetleg azokra, akik nappal alszanak és éjszaka "élnek"?
8/10
napraforgó szept. 18. 08:48:34 8/10
Én nem várom, hogy az egyes, nagyon is jellegzetes karakterek valahová fejlődni fognak. Azok olyanok, amilyenek és úgy jók, amilyenek.
A gond inkább az, hogy nincs újabb ötlet, hogy mi is történjék velük.
Ahogy az első epizódból nekem hiányoztak a kocsmajelenetek, úgy Zsolt és Nelli is. Na és mi van Sacival? terhes, vagy nem terhes? Lacika újra megnősül? Katinak úgy hiányzik egy unoka , mint hátára egy púp. Hisz a 40 körüli Lacika sem volt igazi felnőtt. Az anyja meg.... Ha az unoka is olyan ütődött lesz, mint a szülei, hát nem irígylem a nagymamát. Pali bácsi meg hát, ugye....
janderka szept. 18. 08:04:22
Gyenge volt ez a nyitóepizód - és lasan a sorozat is kifúj. A behozott új karakterek kevés kivételtől eltekintve érdektelenek vagy egyszerűen gyenge bennük az adott színész (Répa brádersz, Anikó) A legtöbben évek óta egyhelyben járnak (pap, Janó, Berkicsné, Lacika, Pali bácsi). Egyes színészektől meg már konkrétan herótot lehet kapni (Csuja, Debreceny, Kerekes).
A magam részéről egy huszárvágással a legtöbbjüket háttérbe küldeném és a Stoki-Tivadar duóval, Mokrival, a Saci-Lacika párossa és városból leköltözött házasokkal vinném tovább a falu sztoriját.
Ja és kimozdulnék végre ebből a zárványból. (Amire persze még van esély - hiszen mint magam is láttam, tavasszal forgatott a stáb végre a Pilisnen kívül a pesti belvárosban is. Háta nem hiába tették...)
olahmiki1959 szept. 18. 07:38:19
Most olvastam a neten, hogy az RTL a másik csatornán ma kezdődő "Kőgazdag fiatalok"-kal konkurálva, teljesen elölről kezdi el vetíteni "A mi kis falunk"-at.
Nem vagyok biztos benne, hogy ez jó ötlet.
Szerintem a kíváncsiság miatt mindenki a másik sorozatot fogja nézni, nem pedig ennek az ismétlését.
offtopic
guess.who szept. 17. 21:29:58 Előzmény napraforgó
Az előző évadban Erika anyjáék "megzsarolták" Zsoltékat, hogy vagy eltűrik, hogy az újra hajléktalan és férjtelen Ildikó beköltözzön hozzájuk, vagy mehetnek a bérleményből. Akkoriban volt is erről polémia, hogy mennyire marhaság ez a zsarolósdi.

Az oreganoból nem akarnak szerintem semmit kihozni, csak az volt a lényeg, hogy legyen valami zöld, zacskózva és dobozolva, amit titokban pakoltak le a teherautóról, és így milyen remekül félreérthető az egész, lehet rá viccesnek szánt jeleneteket írni kábszizni akaró, pletykás öregasszonyokkal, meg kendert szippantgató rendőrökkel.
10/10
Rojita szept. 17. 19:55:08 10/10
Két hónap után az első műsor, amire bekapcsoltam a tévém. Változatlanul tetszik a történet. Örülök, h Reviczky vállalta a forgatást, - és sztem jól oldották meg az adott helyzetet. A nézők mindig örülnek a happy endnek, vagy az arra felé vezető útnak. Végülis, ha két ember évtizedeken keresztül szimpatizált egymással, miért ne mondhatnák meg egymásnak akár öregkorukban?

Tetszenek az öregasszonyok is. Itt mindenki egy karaktertípust játszik. Teljesen hihetőnek tartom, h az egyedül maradt, megöregedett, magányos nők szeme is megakad egy fiatal férfin, ahogy az idős ffiak szeme is követi a csinos fiatal lányt. Nincs ebben semmi gusztustalan.
Az azonban, h megkívánnának vmi kábítószert, az már necces gondolat. Először is, ilyen korban már mindenfajta eü-i problémái vannak az embernek. Sztem, az első gondolata egy idős embernek, h "megengedhetem ezt én? Hogy reagálna a vérnyomásom? A szívem? ..." De ha korábban, valamikor fogyasztott vmi hallucigén cuccot és bírta? - (Volt itt évekkel korábban, a kocsmában az a szülinapi buli, a török kamionról lepottyant fűszerrel készült tortával. Az minden falusinak ízlett, annak híre ment, arról évekig beszélhettek.) Így elképzelhetőnek tartom az érdeklődő öreglányokat.
Zömbikné és Piroska nekem is nagy kedvencek. Teljesen életszagú a két karakter. A két művésznő pedig tökéletes ebben a szerepben is.

A polgi pedig most is hozta a formáját. Visszaver mindenfajta követelést, kérést és rögtön ellentámadásba megy át. Igazi dörzsölt róka. Tökéletes hivatalnok, sőt, politikus.

Anikó valóban eddig halványabb, mint "nagyszájú" elődei voltak. Még kifejlődhet a továbbiakban. A színésznő tényleg gyereksúly-csoportban lehet. 42 kg-nál nem nézem többnek. Ez valóban ritka. Remélhetőleg, nincsenek evésproblémái a háttérben.
(Még egy ilyen alkatú színésznő neve ugrik be).

A napokban, a yt-on előjött Reviczkynek egy mostani beszélgetése Rónai Egonnal. Ajánlom, nézzétek meg. Sziporkázik ott is.
offtopic
janderka szept. 17. 14:05:45
Gazsó, Znamenák. Undorító varangyok.
filoszemitabélus szept. 17. 13:27:22 Előzmény Rojita
Én sem értem, hogy sokan miért nem szabadulnak meg a gusztustalan bibircsókjuktól? Pikali Gerda, Dobó Kata stb. Annyi felesleges plasztikai műtétet végeztetnek el emberek, ez meg hasznos és fontos lenne
8/10
napraforgó szept. 17. 10:50:51 8/10
Osztom az előttem szólók véleményét, legalábbis többnyire.
A doktornő hányós jelenetét én is kihagytam volna, pont elég lett volna, ha kicsit spicces, vicces.
Manyó és Joli néni "rosszalkodós" jelenete is túlzás, nem hiszem, hogy vidéki öregasszonyok mindenáron marihuánát akarnának szívni.
Zömbikné és Piroska kettősét bírom, ők jobbak a szerepükben.

Nekem Anikó kicsit sem tetszik, olyan nyiszlett, mint egy 12 éves kislány, a hülye magasított frizurájával meg hatalmas lett a feje. Aránytalan a testéhez képest. A szerepe meg nincs igazán kidolgozva.
Erika nagyon tetszett, ténylegesen ő irányította a falut. Viki is remek volt, sokkal intelligensebb a polginál és remek beszólásai voltak. Imádtam a riposztjaikat. Hozzájuk képest Anikó nagyon halovány.

Baki brunyálós jelenetétől is el tudtam volna tekinteni, valóban, mintha már elfogyott volna a puskapor.
Amúgy hogyan lesekedhettek volna ők Ildikó után, hisz Erikáék házában már Zsolt és Nelli lakik. Viki meg elment Londonba egy évre (vagy ki tudja, mennyi időre). Mit keresne ott Ildikó? Nehogy már Zsolték megörökölték Erikáéktól....
Bazsó oregánója is elég fura... Mit akarnak ebből kihozni?
Ja, és egy kocsmázós jelenet sem volt, holott korábban szinte minden ott játszódott.
Na, szóval ez az évadkezdő elég haloványra sikerült.
offtopic
guess.who szept. 17. 09:38:51 Előzmény Kuttyánszki
Gyöngyi és Piroska karaktere szerintem az elejétől ilyen volt... Egyrészt Tóth Enikő hitelesen tudja saját életéből hozni a megöregedett bombanőt, aki még mindig fiatalnak és csinosnak látja magát, ráadásul részben joggal, másrészt Zsurzs Katira szeretnek ilyen "tramplis" szerepeket osztani, és ő is láthatóan élvezi ezt - ettől függetlenül mindketten csodálatos színésznők (és szinkronhangok, ne felejtsük!). Abban igazad van, hogy mindenki kicsit debilebb lett, de ez sajnos általános betegség a hasonló, hosszú ideig készített műveknél, amikor elkezdik a figurák egy-egy hülye tulajdonságát túlkarikírozni. És ez nagyon nem jó.

Peller Anna doktornő-figurája szerintem remek, jól hozza a csábító nőstényördögöt Janó ellenpontjaként, bár ettől még tény, hogy azt a berúgós-hányós jelenetet fölösleges volt összehozniuk. Ráadásul ha jól emlékszem, évadzáróként adták elő, tehát nem valami évadközépi elfelejtősként...

Döbrösi Laura Anikóját szintén nagyon bírom: ugyan nem írták meg annyira jól, mint Törőcsik Franciska eleinte zavaróan idegbeteg, aztán pont jól kiegyensúlyozott fricskázós-beszólogatós-flegma Vikijét, de szerintem ha kicsit foglalkoznak vele, simán be tudja Viki helyét tölteni. Azaz az Erika helyét betöltő Viki helyét.
Ettől függetlenül tény, hogy kár TF-ért: amióta Viki bekerült a hivatalba, a részek fénypontjai lettek a polgival vívott szócsatái. :)
offtopic
guess.who szept. 17. 09:25:23
Nem is tudom, szerintem ökölszabály, hogy az altesti "poénkodás" akkor következik egy műben, ha már nincsenek épkézláb ötletek. És ilyenből akadt most néhány... Ennél már csak a részegen hányós jelenetek erőltetése rosszabb (ami korábban szintén volt pár). De hogy ezeket ráadásul egy új évad nyitányaként mutatják be, arra már jelzőt sem akarok találni. És hát eddig azért viszonylag jól sikerült ellavírozgatni a humorkodással úgy, hogy ne nagyon sértegessenek másokat és ne legyenek túlzottan bunkók.

Ugyanakkor viszont az, hogy Kati és az öreg Janó mindent bevall egymásnak, összességében nekem nagyon Reviczky búcsúztatásának tűnt (főleg a zárójelenet a háttérben a keresztekkel a falon, a kiterítve fekvő Janóval), ami egyáltalán nem valami vicces vígjátéki elem, és hát ismerve Reviczky állapotát, valahogy nem igazán tudtam felhőtlenül kacagni rajta...
És hát korábban ugyanígy írták ki Tecát is: az utolsó jelenetek arról szóltak, hogy a Kisjanóval romantikáznak, elmondják egymásnak, amit éreznek a másik iránt - majd Teca huss, el is tűnt.
Összes hozzászólás