A mi kis falunk

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, 2017

Értékelés:

695 szavazatból
Szerinted?

A sorozat egy kis falu mulatságos hétköznapjait mutatja be olyan karakterek segítségével, akikkel csak és kizárólag itt találkozhatunk: egy ügyeskedő polgármester és kultúrharcos asszisztense, egy testépítő pap, egy szexi kocsmáros, egy féleszű rendőr, egy rezignált körzeti orvos és egy playboy foci edző. A vidéki környezet és a számtalan külső felvétel olyan keretbe helyezi a sorozatot, mely garantálja a felhőtlen szórakozást és a tökéletes kikapcsolódást.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
anonemde nov. 28. 19:24:13 Előzmény P.Frusciante
Hová, hogyan kellene ezeknek a karaktereknek fejlődniük? Oktasson kérem, mert ez a konklúzió számomra értehetetlen!
10/10
Rainwalker nov. 26. 21:02:59 10/10
Bizony, ellaposodott rendesen! Az új szereplők is csapnivalóak /Peller Anna kivételével/ és a huhuhuddehülye sm. is undi...
10/10
Rojita nov. 26. 17:36:35 10/10
2/10
P.Frusciante nov. 08. 14:34:56 2/10
De magasra van értékelve, uhh! Az első évad még oké volt, friss, szórakoztató, ígéretes.Lehetett várni, hogy mit hoznak még ki belőle az évadok előrehaladtával, hogyan fejlődnek majd a karakterek, milyen történetszálak lesznek, stb...A második évadnál már úgy éreztem nincs szükségem erre a sorozatra. A sztori nem tart sehova, a karakterek nem fejlődnek sehova, egy fárasztó, gyermeteg valami az egész. Még mindig a Szeszélyes évszakok meg a Sas kabaré szintjén tartanak ezek a magyar sorozatok..Nemrég meg kellett néznem egy sokadik évados részt, kín szenvedés volt. Sehova sem tartó kínos nyűglődés volt, igazi sztori helyett..Arról szólt az egész rész, hogy valahonnan büdös szag jön a faluban, nem tudni honnan.. Gratulálok hozzá!
10/10
Rojita aug. 24. 22:52:44 10/10
A mai VI./ 4. Papírcsákó c. epizódban volt egy rész, amikor a háttérben egy ffi létrán állva antennát, vagy villanyt szerelt. Ez volt az a helyi lakos, aki véletlenül keveredett bele a forgatásba, vagy egy statiszta a fk szerint ügyködött ?
9/10
Pünkösdi Kató jún. 22. 21:04:55 9/10 Előzmény Bonitó
A szájharmónikás jelenet nekem is sok(k) volt, remélem, előtte gyakorolták a jelenetet, orvos is volt.
9/10
Pünkösdi Kató jún. 22. 21:01:05 9/10 Előzmény Éva László
Ne általánosíts! Az, hogy tetszik a karakterük, az nem jelenti azt, hogy a fogyatékosokon nevetek, kinevetem őket, sőt, a többiekhez is így viszonyulnék. Mindenhol vannak egyszerű emberek, a sorozat lakóinak nagy része ilyen. Az, hogy van köztük ilyen-olyan egészségügyi problémával rendelkező, ez azt jelenti, hogy ők is köztünk élnek. Sőt azok is, akiknek a karaktere nem jelent meg a sorozatban. Többször olvastam, mondták riportban, hogy a fogyatékuktól eltekintve igénylik, hogy egészségesként tekintsenek rájuk. Ebben pedig az is benne van, hogy mosolyt csalnak az arcomra a szövegükkel.
8/10
offtopic
napraforgó jún. 22. 18:48:37 8/10
Jajj, ne vegyél komolyan, én is csak vicceltem és a te megjegyzéseden is jót derültem, dehogy sértődtem meg. Röhögtem egy jót, azért is válaszoltam rá rögtön.
Igen, Udvaros is kiváló valóban, és még jó páran. Sodró Eliza üditő jelenség, Bánki Gergővel jó párost alkotnak.
Én Mikecz Estillát is jó szinésznőnek tartom, jobb, mint Döbrösi. És a harmadik, Töröcsik Franciska a legjobb hármójuk közül.
De úgy alapjában mindenki nagyon szórakoztatóan alakitja a karakterét.
Sajnálnám, ha nem folytatnák, de akkor remélem, hogy valahol megint elkezdik ismételni. Csak könyörgöm, ne reggeltől-estig, inkább minden délután egy, max. két részt.
offtopic
guess.who jún. 22. 18:34:26 Előzmény napraforgó
Semmilyen rossz szándék nem volt a megemlítésedben részemről, elnézést, ha félreérthető voltam! :) Csak arra szerettem volna utalni, hogy teljesen természetes, hogy a női nézők a férfi szereplőket nézik meg jobban, a női szereplők meg nem tetszenek nekik. :)

Én mondjuk Dórit nem szeretem: szerintem R. Zsuzsa nem színésznő, még mindig nem tud természetesen hangsúlyozni kamera előtt, és lényegében semmi komolyabb szerepet nem tudtak neki az évek alatt megírni a vetkőzésen, lenge öltözeten és magakelletésen túl, csak a helyszínt variálgatták (nem túlzottan, hiszen párszor láttuk az utcán, azon kívül meg csak a fitneszben riszálgat). Ez a legelején még érdekes is lehetett volna, de mondjuk a második évadtól már inkább unalmas.
Reviczky és Csuja két istenáldotta zseni (ne hagyjuk ki Udvarost sem a felsorolásból!), de szerintem mindannyian tudnánk rajtuk kívül legalább 10-15 olyan színészt ebben a sorozatban mondani, akik rendszeresen remekelnek. És nem biztos, hogy átfedés lenne a véleményeink között. :)

És ha már Bonitó külön megemlítette: Sodró Eliza nem egy olyan jellegű szépség, mint Lovas Rozi (vagy a deimádom Döbrösi Laura), de tényleg van a megjelenésében, a mimikájában valami olyan különleges báj, hogy nem lehet nem felfigyelni rá. És sokadszor is csak megköszönni tudom annak, aki kitalálta Saci karakterét és kiválasztotta rá Elizát: szerintem tökéletesen összeillik a színész és a szerep, akár ilyen Eliza valójában, akár nem. :)
8/10
napraforgó jún. 22. 16:02:59 8/10
Megkerestem a Sempachi csata szócikket:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Sempachi_csata
Ez volt Nelli utolsó, 40 milliós kérdése. Bizony a Sempachi csatát MA IS Sempachi csatának hivják, hiába volt az a kérdés, hogy hivják ma.
És igaza volt Bazsónak, Sempach akkor is, most is Svájcban volt/van.
8/10
napraforgó jún. 22. 02:56:21 8/10 Előzmény Bonitó
Tartok tőle, hogy megugrik a kisméretű szájharmonikák vásárlása, és a kajlább kiskamaszok el fogják próbálgatni Répa Sanyi jelenetét a szájba szorult harmonikával.
Amikor ezelőtt vagy 60 évvel a Tell Vilmos sorozat volt műsoron, akkor a fiúgyerekek a fejről az alma lelövősdit próbálgatták lelkesen, volt is belőle baleset szép számmal.
8/10
offtopic
napraforgó jún. 22. 02:51:22 8/10 Előzmény guess.who
Na puff, most megkaptam! Kit emlegetek én mindannyiszor? talán egyszer megdicsértem a jóképű fiatal Fehér Tibort (Zsolti), aki egy szál alsógatyában volt kénytelen menekülni a kisboltból Nelli apja miatt.
Oké, én is megnéztem, akácsak Manyó és a másik idős hölgy, Joli néni, akik direkt leskelődtek utána. És igaz, hogy Stokit is láthattuk már kétszer is, kukához bilicselve alsógatyában, de azért neki nincs olyan teste, mint Zsoltinak.
A fiúk viszont nemcsak Erikát, Tecát, Nellit nézegethették alsóneműben, hanem Dórit gyakorlatilag meztelenül. Szóval nekik kedveztek az alkotók.
Mindennek ellenére nekem Csuja Imre a kedvencem, a termetes pocakjával, isteni szinész. A másik a szintén nem férfiszépség Reviczky Gábor, akire szintén lehet egész epizódokat épiteni.
Bonitó jún. 21. 21:44:33
Az olvasó üzemmódból kidugva fejem, ismét elmondom a gondolataimat:
A szájharmonikás jelenet nem volt semmi! Répának!
Meg sem fordult a fejébe, hogy nagy baj is lehet belőle, mindjárt?! Node, a  Répákat már ismerjük.
Viszont, egyáltalán nem volt vicces a doktornő sem! Aki mindent csinált a beteggel, csak éppen nem segítette ki a szájharmonikát, amár inkább agonizáló ember szájából. 
(Csak remélni tudom, hogy senki fogja kipróbálni amit látott?! ) És, hogy mindez nevetséges volt?!  Azért mert néha még  "szólt is a hangszer??!!" Sajnos van akinek igen. (És tudom, hogy azt játszották, ami elő volt írva a szerepük, szerint, node mégis, nah. :)

A másik szál ami nagyon nem tetszett és számomra ez sem volt nevetséges, ahogy a pap és a doktornő részegségig iszogatott?! Hogy ez mire volt jó, csak a forgik és a kreatív csapat tudja! Nem vagyok meglepve, mert anno a Barátok közt, és most az Éjjel nappal Budapest sorozatban is feltűnően sok az ivászat. Nyakra főre, ha kell, ha nem, ha van apró, ha nincs, de mindig kitalálnak valamit, hogy legyen! . Olybá tűnik, mintha az ivászat " töltelék lenne "  a műsoridő kellemes eltöltéséhez?! Jobb ötlet híján?! És ebben a sorozatban is iszik mindenki!  Szóval, a doktornő beitta magát a falusiak szívébe és igazi falusi doktornővé avanzsált. De annyira jól sikerült neki, hogy a fal mellett hányt az agyontanult mindenségit "nekije"!
Egyébként most volt a Fókuszban a " Mi kis falunk " baki parádéja. (Bizonyára más is látta?!)
És pont azt mutatták, ahogy a doktornő hányt a falnál, majd nevető görcsöt kapott! A pap pedig megjegyezte, hogy "hogy a fenébe  lehet röhögve hányni?! Fúúú!

Node mindegy is, Peller Anna elvállalta a szerepet és punktum! A doktornő karaktere, nem sokat tesz a sorozathoz, nem igazán emeli az est fényét, szerintem.( Peller Anna  pedig eleget röhög a csatorna Reggeli műsorában is. De hála az Univerzumnak, Miklós a férj, már nincs a műsorban, aki  olyan fertelmesen furcsán vette a levegőt nevetés közben, szinte már-már hörgött, horkantott a röhögéstől, rossz volt hallgatni! )

Répáék, vagyis jobban mondva, akik furcsán veszik a levegőt, azokat nem kedvelem. Bazsóval kapcsolatban viszont,  nem tudom eldönteni még most sem, hogy hányadán állok?! Miért?! Azért mert volt egy ominózus jelenete amikor hirtelen megjelent ellenőrzésre a "felügyelője" és az apját használta fel páncélnak, az apját tolta maga előtt jelképesen, hááát, szóval remekelt a karakter! Az akkor nekem ott a képernyő előtt legalább olyan jó volt, mint a kedvenceim, akik már nincsenek a sorozatban.

Ja, és Erika szülei, a Szabó házaspár Gáspár Tibor és  a Náray Erika bohóckodása no comment!
(Talán még az is jobb lett volna, ha ők is ittak volna! :))
És a végére megkedveltem Pali bácsi lányát Sacit, akit Sodró Eliza nagyszerűen alakít. Sokszor meg sem kell szólalnia, mert van benne egy olyan naiv báj, hogy elhiszem neki szavak nélkül is amit gondol. Kedvelem a jeleneteit Lacival is. :)
offtopic
guess.who jún. 21. 19:10:11 Előzmény Éva László
Van/lehet ennek egy másik olvasata is: szó nincs megalázásról (már ha jól értem, amire gondolsz), ez egyfajta érzékenyítés, azaz hogy bemutatják, hogy egy fogyatékkal élőtől nem kell félni, ő nem valamiféle iszonytató szörnyeteg, hanem csak simán ugyanolyan ember, mint a többi. Hiszen a polgin, Lacikán, Bazsón, Zsoltékon is nevetünk, mert nem tudnak számolni, nem értik kapásból a jogszabályok szövegét, nem ismerik a különbséget rétesliszt és kenyérliszt (búzadara :) ) között stb., mégsem jut senkinek eszébe, hogy ezzel megaláznánk minden polgármestert, közmunkást, hivatali dolgozót, kocsmárost, kisboltost, tanárnőt, akárkit...
Nézd csak meg, a kommenttársak közül mennyien szeretik Répáékat (én nem, de ez más tészta, nekem ott van Saci és Pali bácsi), ez egyáltalán nem azt mutatja szerintem, hogy megalázó lenne a bemutatásuk. :)
offtopic
guess.who jún. 21. 19:03:46 Előzmény Pünkösdi Kató
Napraforgó is írta, de szerintem nyugodtan elfogadhatjuk alaptételnek, hogy a nőnemű szereplőket nekünk szánják, a hímneműeket meg a női nézőknek. Én Döbrösi Laurát így, ahogy van, imádom, és van olyan férfi szereplő, akitől borsódzik a hátam - és akit például Napraforgó lelkesen említ meg mindannyiszor.
És látod: Alga is van, akinek tetszik, ráadásul nőneműnek. :)

Abban egyébként igazatok van Napraforgóval, hogy Bazsóhoz valami hasonló nagydumás, dörzsölt karakter illene/illik, mert egy ilyen figura ad lehetőséget mindenféle jó közös jelenetekre. De hogy nincs ebben a magyar színiszcénában egyetlen színésznő, csak pont Alga?! Áh! :)
Éva László jún. 21. 12:26:17 Előzmény Pünkösdi Kató
Szerintem a fogyatékkal élők megalázása, hogy ilyen szereplők vannak szinte mindegyik sorozatban. És még nevetünk is rajtuk.
8/10
napraforgó jún. 21. 03:36:41 8/10 Előzmény Pünkösdi Kató
Boglárka/Alga nálam elment, én nem háborodtam fel rajta, sőt. Szerintem nagyon is illik Bazsóhoz. Pont olyan lökött, pont olyan dörzsölt, mint ő. Őt Bazsó nem könnyen takarithatná el az útból, mit egy szimpla átlagnőt. Sőt, tetszene, ha Bazsó félne az asszonytól....

A doktornő italozása tényleg nem volt szép, bár előtte elhangzott, hogy ő nem szokott inni. Igy aztán nem csoda, ha megártott neki, amikor úgymond "megpróbált beilleszkedni " a faluba. Mert ebben a faluban mindenki iszik valamilyen szinten, nemcsak a közmunkások, de a doki, a pap, a polgármester, de még az asszonyok is. Zömbikné, Piroska, stb. stikában. Sőt a rendőr is, aki - nem lehet tudni, hogy magától olyan hülye, vagy a piától.
9/10
Pünkösdi Kató jún. 20. 21:23:28 9/10 Előzmény guess.who
borzalmas volt, az ilyen nő egy taszítvány, az ilyen nem is nő, de férfi sem, egy taszítvány. Rossz volt nézni azokat a jeleneteket, Bazsót is, mint hősszerelmes. Nem is lenne baj, ha találkozna egy hozzávalóval, de ne ilyen taszítvánnyal, fel voltam háborodva. Fújjj!
9/10
offtopic
Pünkösdi Kató jún. 20. 21:21:56 9/10 Előzmény guess.who
Én nem igazán kedvelem Döbrösi Laurát, elég volt belőle az Egynyári kalandból. Láttam az Unokában, vhogy túléltem, nem úgy, mint a mozifilmet, mert az végig izgalomban tartott
9/10
Pünkösdi Kató jún. 20. 21:20:24 9/10 Előzmény Rojita
nevetséges. Tudta, hogy van forgatás és kész. Tetszik, nem tetszik, engedély van, pont. Csak kiröhögtette magát.
Összes hozzászólás