A mi kis falunk

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, 2017

Értékelés:

621 szavazatból
Szerinted?

A sorozat egy kis falu mulatságos hétköznapjait mutatja be olyan karakterek segítségével, akikkel csak és kizárólag itt találkozhatunk: egy ügyeskedő polgármester és kultúrharcos asszisztense, egy testépítő pap, egy szexi kocsmáros, egy féleszű rendőr, egy rezignált körzeti orvos és egy playboy foci edző. A vidéki környezet és a számtalan külső felvétel olyan keretbe helyezi a sorozatot, mely garantálja a felhőtlen szórakozást és a tökéletes kikapcsolódást.
FEA2 FEA2

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
guess.who ápr. 19. 20:02:17 Előzmény napraforgó
Néha szokták mutatni, pl. Szifon rakosgatja a pultra az aprót és nincs nála elég a sörre, ezért kérne hitelbe; lényegében ugyanez, mikor Gyuri vásárolt Nellinél múltkor és nem volt nála elég pénz stb. De valóban: a Mintaapákban, a DÖ-ben és a Balatonban is igyekeztek kerülni a konkrét pénzösszegeket. Ha mégis kellett volna valamit mondani, akkor megmutatták telefonon vagy papíron (úgy, hogy a néző ne lássa)...
Szóval fura volt most ez a Vikis jelenet minden szempontból.
9/10
napraforgó ápr. 19. 14:50:51 9/10 Előzmény guess.who
Igaz, megfigyeltem, hogy a legtöbbször úgy vásárolnak, hogy nem is fizetnek (nem mutatják), csak, ha valami okból jelentősége van. Mint amikor Bazsó és Gyuri átvágott egy pénztárosnőt egy boltban (2000-selfizettek és 20 ezresből kértek vissza)

Szifonék is csak rendelik a söröket, de sohasem perkálnak Tecának. A nő is csak mondja, hogy nincs hitel, de nem látni, hogy fizetnének neki.
offtopic
guess.who ápr. 19. 12:38:05 Előzmény janderka
Azaz egy más műfaj. Vannak az alapvetések (a polgi egy önző horgász, Lacika egy bamba Teca-fan, Erika várja, hogy Gyuri elvegye, Dóri illegeti magát Janó előtt stb.), azaz a keret - a többi meg időtlen történés: még az sem lenne túlzottan zavaró, ha az egyes epizódokat véletlenszerűen összekeverve adnák le.
(Leszámítva 2-3 olyan szálat, ami egynél több részen át húzódott, pl. Lacika féltestvére, az apja megjelenése, Tecáék csókjelenete stb.)
janderka ápr. 19. 12:26:08 Előzmény guess.who
Tulképp ez is egyfajta resetelés. Csak itt nem zavaró, mert nincs hónapokon átívelő történetvezetés. Így minden fordulat végül apró kilengéssé szelidül.
guess.who ápr. 19. 12:22:11 Előzmény janderka
Értem a célzást, de ilyen alapon akkor lehetne falusi Terminátor is. Csak azt nem tudom, hogy Janó pap vagy Lacika játszaná-e a T-800-ast? Mert hogy a T-1000 Szifon lenne, az tuti. ;)
offtopic
guess.who ápr. 19. 12:19:00 Előzmény napraforgó
Mondom: szerintem nem tudjuk, hogy így van-e vagy máshogy, mert ügyesen kerülik a témát. :)
janderka ápr. 19. 12:06:13 Előzmény guess.who
Falusi "Idétlen időkig"
9/10
napraforgó ápr. 19. 11:46:25 9/10 Előzmény guess.who
Szerintem Gyuri nem kap fizetést a fociedzősködésért, csak a gyerekek (szüleik) fizetnek valamennyit a sportfoglalkozásért, amolyan különóraként.
Korábban volt valami olyan jelenet, hogy Gyuriék menni akartak valahová, talán épp a nászútra, de neki nem volt pénze és előre ki akarta volna fizettetni a kölkökkel a taksát. És mindenki elhajtotta, hogy nyaralni mennek, meg valami táborba megy a gyerek, vagyis nem is jönnek fociedzésre.

A lényeg, hogy az önkormányzattól ő nem kap fizetést, és nyilván máshonnan sem.
offtopic
guess.who ápr. 19. 08:26:35 Előzmény napraforgó
Szerintem igazából nem tudjuk, hogy Gyuri a fociedzősködésért kap-e fizetést. Nem is baj, hogy nem tudjuk, mert nem erről kellene szólnia - meg is lepődtem, hogy HisztiViki konkrét pénzösszeget említett...

"hisz ott van Zsolt, aki sokkal csinosabb nála. Jóképű, képzett, diplomás informatikus, "
Viszont bárhogy forgatjuk, ő csak egy GYÜTTMENT, vele nem számolhat senki komolyan a faluban (némi hétvégi szórakozáson kívül), hiszen ugyanúgy le is léphet bármikor, ellentétben az évszázadok óta a faluban élőkkel.

"Nem lepődnék meg, ha Erika kirúgná"
Én meglepődnék. Méghozzá azért, mert ennek a sorozatnak éppen az a lényege, hogy bármikor meg tudod bármelyik epizódot nézni, nem kell hozzá öt évadnyi előtörténet, hogy érthető legyen. Azaz: a falu ismert lakói pont ugyanabban az állapotban vannak, ugyanazokkal a konfliktusokkal küzdenek, mint az első évad elején. Pl. a Teca-pap viszonyból sem lett semmi (EGY-KÉT rész alatt lement a liezonjuk!), a közmunkások ugyanúgy támasztják a kocsmapultot, mint az elején, a polgi ugyanúgy horgászni jár munkaidőben, Lacika ugyanolyan hülye (irtó gyorsan eltűnt az apja és a féltestvére is!) stb.
Erika és Gyuri a sorozat alapszereplői, a fenti status quo miatt ők NEM házasodhatnak össze és NEM is válhatnak el/meg egymástól...
offtopic
guess.who ápr. 19. 08:18:33 Előzmény Blindmouse
"NINCSENEK problémáik, az ő életük szuper, és így boldogok.."
A külvilág felé mindenképpen. De Erika úgy képzeli, hogy néha ráripakodik, hogy "Gyuríííí" - és azzal megoldódik minden. Gyuri meg úgy, hogy elég néha szépen mosolyogni Erikára, és van új sportkormány. :)

Különben mindketten csak kifelé, a külvilágnak játsszák a keménykedőt: Gyuri az edzésen a gyengébbekkel, Erika meg a hivatalba betévedő ügyfelekkel - miközben otthon mindketten bizonytalanok és gyengék a másikkal szemben. Erika ugyan próbálkozik kemény lenni Gyurival lényegtelen apróságokban (követelőzik sárkányizét és csokit például), de a lényegben(ti. a házasság kérdésében) a világon semmit nem haladtak előrébb 5 évad alatt.
9/10
napraforgó ápr. 19. 05:19:00 9/10 Előzmény guess.who
Ne felejtsd el, hogy kettejük közül Erika a kereső fél, Igy hasonló a felállás, mint amikor a férj orditja a feleségének, hogy én tartalak el, azt csinálod, amit mondok. Mert ugye ez az általános, a hagyományos felállás.
De itt Erika a kereső fél, Gyuri nem tesz hozzá semmit. Az edzői tiszteletdija a zsebpénze.
Erika ehhez képest még nagyon is szoft, ő csak néha a kanapéra, vagy az autójába száműzi Gyurit.
És Gyurinak ez csak némi kényelmetlenséget okoz - 10 évi együttélés után a szex már nem annyira hiányzik neki, sőt néha kötelező "kűr"-ként éli meg.
És a gyerekek születése után nyilván méginkább háttérbe is szorul majd, hisz Erikának a gyerekei lesznek a legfontosabbak.
És bizony már nem ő a legjobb pasi a faluban, a falu "bikája", hisz ott van Zsolt, aki sokkal csinosabb nála. Jóképű, képzett, diplomás informatikus, na és épp két nő is veszkődik érte. (a kukkoló öregasszonyokról nem is beszélve) Hol van ehhez Gyuri?
Sehol. Ő egy nagy nulla. Nem kell már sok, hogy erre ő is rádöbbenjen.
Gyuri már most is kb. Mokri és a Sváb szinvonalán van, még Bazsó is értelmesebb nála. Sőt, talán még a Sváb is élelmesebb nála, lásd a szarvas esetét.
Nem lepődnék meg, ha Erika kirúgná, hisz semmi haszna belőle.
9/10
napraforgó ápr. 19. 04:12:31 9/10
Na és miből élne Gyuri, ha elhagyná Erikát? Neki ő a megélhetési forrása, hisz ha elhagyná, kénytelen lenne elmenni valahová, mondjuk egy gyárba dolgozni. Mert nem ért ő semmihez, jó, kicsit megbütyköli az autóját, de nincs szakmája, végzettsége, semmi. Nem is dolgozott soha semmit. Erika kinézte magának, ő innentől Erika örökös vőlegénye, semmi más.
Igy meg pont elég, ha rábólint Erika ötleteire és jól megél. Sőt, ahhoz képest, hogy lusta, mint a lajhár, még az anyósa is túl kedves vele.
Blindmouse ápr. 18. 21:50:59 Előzmény guess.who
Nos igen, ilyen értelemben zseniálisan és valós alapokon felépített karakterek mindketten. :)
Hány ilyen van a való életben.. rengeteg.
Megbeszélni a problémáikat? NINCSENEK problémáik, az ő életük szuper, és így boldogok.. PONT.
Gyurikában persze hogy nincs hajlandóság, viszont játssza a keménygyereket, viszont zéró önálló akarata van. Ahhoz is hogy elhagyja a süllyedő hajót, vagy akár arra hogy a sarkára álljon annyira hogy nemet mondjon. :) Hogy mi lesz a puják után? Hááát kérdés hogy kitart-e addig a sorozat, de ha igen akkor egy tuti: Gyurikához képest még valszeg Kenny Powers is volt inkább szuper apafigura, az Eastbound and Down 3. évadában amikor rálőcsölték a saját kölykét. :D
offtopic
guess.who ápr. 18. 21:28:28 Előzmény Blindmouse
Erikával csak az az egy a baj, hogy nincs, aki kordában tartsa: Gyuri -a házasságtól való félelmében- papucsba bújik és egy hangos szót sem mer visszaszólni neki. Ennél azonban nagyobb baj, hogy értelmesen nem tudják megbeszélni a problémáikat, de főként a kapcsolatukat sem. Gyerekük is úgy lesz, hogy valójában nem is beszéltek róla, Gyuriban semmi apasági hajlandóság nincs - és még kevesebb lesz, ha rájön, hogy a gyerkőcök születése után már nem ő lesz Erika szerelme, és az új sportkormányra sem fog pénzt kapni tőle...
offtopic
guess.who ápr. 18. 21:25:07 Előzmény napraforgó
Viszont ha megveszik itt is a DÖ-ben már megismert gumimadonnát, akkor nem lehetett volna erre a csodálatos faragványra építeni egy részt, nem jön ki Sanyíííísanyííííakirálysanyíííííí és nem vizezik össze a hívek sem. :)
offtopic
guess.who ápr. 18. 21:23:38 Előzmény zazee
Tökmindegy, milyen összeget neveztek volna meg: egy polgármesteri hivatal egyik köztisztviselő dolgozója SEM döntheti el saját maga, hogy mennyi fizetést szeretne kapni. Annyit kap, amennyi jár a bértábla alapján, egy fillérrel sem többet.
Értem a jelenet célját, csak ezt így hülyeség volt erőltetni. Nagyjából annyira reális, mintha Szifonék bemennének a polgihoz, hogy akkor holnaptól ők is napi 1 órát dolgoznak, heti 200-ért... :)
Blindmouse ápr. 18. 21:07:29 Előzmény Rojita
Hát, túl jól hozza a terrorizáló, elnyomó hisztérika tipusát. Én menekülök az ilyen tipusnak még az enyhébbik változatától is. :D :D :D
Gyurin, meg a főpolgin kívül SENKI nem viseli el. :D :D
10/10
Rojita ápr. 18. 19:53:58 10/10 Előzmény Blindmouse
Most is nehezen viseli el a kórtermi társa.
Humorosak a kórházi jelenetei is.
Blindmouse ápr. 18. 18:28:48 Előzmény zazee
Erika karaktere sohasem volt kevésbé irritáló. :D :D
Mindig ilyen volt. :D Csak gondolj arra a részre amikor stoppolt, és 3 kocsiból lett kirakva.. :D :D
9/10
napraforgó ápr. 18. 18:16:14 9/10
A DÖ-ben már utánanéztem, hogy milyen olcsón lehet Mária szobrokat kapni a kegytárgyboltban.
Mérettől függ az ára, de még egy ilyen pici gyülekezet is meg tudná vásárolni egy akkora szobrot, mint ez a fafaragvány.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu