Film

A miskolci boniésklájd

magyar filmdráma, 93 perc, 2004 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
  • eny

Értékelés:

75 szavazatból
Szerinted?

  Lili (Ráckevy Ildikó) és Pali (Karalyos Gábor) "véletlen bankrablók". Megismerkedésükkor mindketten Nyíregyházán élnek. Lili tizenhét éves, szinte még gyereknek tűnő lány, azonban már dolgozó, önmagát eltartó felnőttként él. Pali biztonsági őr egy épülő modern banknál. A nyitás előtti estén Pali van szolgálatban és behívja Lilit a bankba. Csodás módon rábukkannak a bankszéf kulcsaira. Bár először csak megnézni akarják a pénzt, nem tudnak ellenállni a kísértésnek. Hátizsákjaikba gyömöszölik a pénzkötegeket és elmenekülnek. A bankrablás után Lili és Pali először a hegyekben, majd Miskolcon bujkál. Az újságokból tudják meg, hogy ők a magyar Bonnie és Clyde. Fogy a pénzük, és Pali előhozakodik egy pénzszállító autó kirablásának ötletével. Bár a tervet tökéletesen kidolgozzák, a kitűzött pillanatban megijednek és hagyják, hogy a kiszemelt autó elhaladjon előttük. Egy járőrkocsi azonban kiszúrja, majd üldözőbe veszi őket. A lövöldözésben sikerül elmenekülniük, ám Pali megsebesít egy rendőrt. Az egész város őket keresi, mígnem csapdába kerülnek.

  A film megtörtént eseményen alapszik.

  Bemutató dátuma: 2004. december 30. (Forgalmazó: Budapest Film)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Alkotók

  • 2016. április 29.: Gyilkos párosok A héten kerül a mozikba a mindig remek Sam Rockwell és napjaink üdvöskéje, Anna...
  • PORT.hu 2004. december 23.: Tini krimi Jól esik látni, hogy szinte minden héten kerül egy-egy magyar film a mozikba: a...

  Díjak és jelölések:


  Vélemény:


  2013. június 30. 19:23
  Ez ritka egy értelmetlen, fapados film volt. Voltak benne olyan dolgok, hogy az agyam dobtam el tőle. Olyan szinten nem volt egy rakatnyi dolognak értelme, olyan mértékig mellőzött mindenféle logikát, hogy arra már szavak nincsenek.

  2011. április 26. 00:20
  mikor adják megint:((

  2011. január 19. 13:30
  Nem rossz film csak kicsit túldimenzionált.

  Összes hozzászólás