A monostor gyermekei

Bakancslistához adom
The Next Guardian
bhutáni-magyar-holland dokumentumfilm, 74 perc, 2017

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Gyembó és húga, Tashi átlagos tinédzserek Bhutánban, az utolsó buddhista királyságban. Szabadidejüket leginkább focizással töltik, vagy a Facebookon lógnak. Kis himalájai falujukban édesapjuk a felelős a helyi buddhista monostor őrzéséért. A tisztség apáról fiúra száll, így az apa reméli, hogy hamarosan ő is fiának adhatja tovább a szent feladatot, szeretné, ha Gyembó mielőbb bevonulna a szerzetes iskolába. Eközben lánya, Tashi, profi focista karrierről álmodik, és egyre nyíltabban fejezi ki fiús identitását. Életében először elhagyja szülőfaluját, hogy megmérettesse magát az első női nemzeti focicsapat válogatótáborában. Egy olyan bhutáni család élesen megrajzolt és érzékeny portréját láthatjuk a filmben, amelyben a generációk közötti szakadékhoz csak a családtagok egymás iránti szeretete mérhető. Bár a bruttó nemzeti boldogság-index magas Bhutánban, sajnos még itt sem lehet minden álomból valóság.
Forgalmazza a Soldivision. Gyártó: Éclipse Film.
Bemutató dátuma: 2018. augusztus 23.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
akosd1986 2018 szept. 10. - 14:25:33 10/10
Nagyon tetszett a film. Az apuka karaktere elképesztően érdekes, ahogy egyszerre modern és tradicionális. Mindenkinek ajánlom
10/10
totokpeter 2018 aug. 28. - 18:49:52 10/10
Nagyon intim dokumentumfilm, szimpatikus szereplőkkel és ismerős élethelyzetekkel. A film betekintést nyújt a világ egyik legzártabb országának a lakaóinak a életébe. Órákig képes lettem volna nézni ahogy a mindennapok bemutatásra kerülnek.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu