A Morgue utcai gyilkosságok

Bakancslistához adom
Murders in the Rue Morgue
amerikai krimi, 95 perc, 1971

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Párizs a századfordulón. Esténként, a Morgue utca egyik színházában zsúfolt nézőtér előtt játsszák a társulat színészei rémtörténetüket. Ám egy este a színpadi játék valósággá válik. Az egyik szereplőt holtan találják, arcát a támadója vitriollal eltorzította... Ki lehet az a baltás férfi, aki Madeleine-t, a színház tulajdonosának feleségét álmában kísérti? És vajon ki az a titokzatos törpe, aki mindenhol a szép fiatalasszony nyomában van?
Vidocq felügyelő, aki nyomozni kezd az ügyben, számtalan sötét titok nyomára bukkan, de még messze van az igazság felderítésétől. A halottak száma pedig egyre nő...

Stáblista:

Szereplők

Cesar Charron
Rene Marot
Madeleine Charron
Vidocq felügyelő
Mrs. Charron

Hozzászólások

Szerinted?
bubu73 2009 márc. 28. - 22:44:07
Kevés film tudja visszaadni egy jól megírt könyv hangulatát...
Kivétel pl. Kubrick, A. Parker, Lynch s még páran.
Ez köszönõ viszonyban sincs elõbbiekkel...
Sz23 2008 szept. 06. - 21:38:12 Előzmény feketevipera
Most olvastam csak el a tartalmát... Még véletlen egyezés sincs a Poe-krimivel, mégis képesek odaírni, hogy "Írta: E.A.Poe" Azért ez durva!
offtopic
Sz23 2008 szept. 03. - 13:21:50 Előzmény feketevipera
Mondjuk én egy filmes átdolgozását sem láttam:D, de a Poe-novella nagyon ott van!!! És enyhén szólva meglepõ a vége! És nem csak ez a mûve nagyon élvezhetõ, úgyhogy fiatalok, könyvet a kezetekbe!:D
Nem mellesleg nagyon "látványosan ír" -egy kis képzavar:D, jellegzetes hangulata van a mûveinek, amit olvasás közben nagyon könnyû átvenni.
feketevipera 2008 febr. 09. - 15:39:01
Nem láttam a filmet, de a tartalmát elolvasva úgy látom, hogy semmi köze sincs az eredeti elbeszéléshez. (Nem mintha a másik két feldolgozásnak lenne.) Sajnálom, hogy ennyi becsület sincs az emberekben, de úgy látom, ez a szabados feldolgozásmód nem csak a mai filmekre jellemzõ... Amúgy a Poe-mûvet ajánlom elolvasásra, meglepõ lesz.