A Moszkító-part

Bakancslistához adom
The Mosquito Coast
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai kalandfilm, 114 perc, 1986

Értékelés:

47 szavazatból
Szerinted?

Allie Fox, a különc és öntörvényű feltaláló elhatározza, hogy megvalósítja álmait: elhagyja családjával az Egyesült Államokat, hogy felépítsen egy jéggyárat, és ezzel létrehozzon egy új civilizációt a közép-amerikai dzsungel közepén. Családja ellenkezése, nézeteltérése a helyi prédikátorral és az állandó küzdelem a természet erőivel felőrlik idegeit. Megszállottsága komoly veszélybe sodorja családját.

Stáblista:

Szereplők

Allie Fox
Spellgood tiszteletes
Emily Spellgood

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
k11zoltan 2016 aug. 09. - 22:44:58
Közelebb van a jóhoz, mint a rosszhoz.

Érdekes film.
Novemberman 2015 aug. 21. - 15:53:15 Előzmény AvatáR Gil Maerth
Avatar ! Te valami szociológus vagy ?
Amiket leírtál javarészt egyetértek. De azért ez egy játékfilm,
nem pedig szociológiai, és ökonómiai tanulmány. Azt nem látom,
hogy tetszett-e, érdemes-e megnézni. Hacsak nem a húsbavágás tényét
nem tekintem véleményezésnek. :) (ne vedd kritikának)
csabaga 2014 jún. 05. - 17:30:48
Igen,ez az ember egy zavaros agyú,veszélyes mániákus.A feleségét nem értetem,miért hagyta ezt.Igaz,ha a férje egyedül lelép,akkor ott marad a gyerekekkel,pénz nélkül.

Manapság a tényleg komoly tudósok,feltalálók viszik valamire,ennek az embernek meg csak egy rozoga háza van...
AvatáR Gil Maerth 2014 jún. 05. - 15:09:39
Valamiért szíven ütött ez a film. majdnem székhez szegezett. De mégsem.
Torokszorító mû az Ideák és a Walóság mint olyan összecsapásáról.
A film valódi címe az: Árral szemben is lehetne.

Sajnos az emberiség a Nagy Kísérletek többségét ellõtte.
Tömegtámogatás is kell, talán ez a legnehezebb.
A Nagy Kísérletezõkrõl többségében kiderült: naiv szobatudósok, vagy õrültek. esetleg rosszabb: demagógok.

asszem aki végignézi nagyon erõs ember, lelkiekben mindenképp.
mert még látszódik, hogy Allie is megrökönyödik a Walóság láttán.

Sajnos õ maga több ponton tévedett:
- elõször is családot vinni nem szabad. Mások a prioritások:ház, autó, legyen bolt a közelben,iható ivóvíz, gyógyszer stb
- ez elkötelezettség, tehát fiatalon kell menni.
- az eszmék többsége nem számol a Valósággal. (banditák, betegségek, környezet-szennyezés)

Kábé ezek jutottak eszembe.

10/7. igazi, elgondolkoztató film. mintha kötél vágna a húsunkba.
vistvan62 2014 jún. 03. - 12:34:10 Előzmény jani-wan
Az a gond az említett mûvész Úrral, hogy egyfajta tájszólásban beszél, kevés a neki való szinkron szerintem, legalábbis nekem is borsódzik a hátam a beszédétõl.
jani-wan 2012 szept. 10. - 15:41:53 Előzmény far vik
szerintem meg mindkettõ jó színész, és nem passzol.
far vik 2012 szept. 09. - 17:19:58
mindkettõ elég tenyérbemászó, szerintem passzol...
jani-wan 2012 szept. 09. - 17:04:43
Te jó ég!
Melyik barom találta ki ahogy Hegedûs D. legyen Harrison Ford hangja?
Ugek 2012 szept. 09. - 11:36:30 Előzmény Vadpörkölt
Csodálkozással olvastam eszmefuttatásait! Mivel a filmméltatástól messze elrugaszkodtak a kommentelõk, néhány mondandóm lenne az Ön számára. D.D. (divatos Dakota) és E.J. (elharapódzó Jobbik) vélemény-nyilvánításokat a helyükön kellene kezelni! Nem kell beállani egy olyan eszmesor vallói, követõi, zászlóvivõi közé, akik -finoman szólva- nem a haladást szolgálják! Talán nem ártana tisztázni: mit jelent a sémita, anti-sémita, Cion stb. kifejezés, lényegében, valamint átvitt értelemben!
A FED-del kapcsolatban: az FDIC (Szövetségi Betétbiztosítási Alap) az USA pénzügyi csúcsszerve (bonyolult jogállásába és mûködésébe most nem óhajtok belemenni), amely lényegében meghozza a szükséges döntéseket és irányítja a bank és pénzpolitikát. Ajánlom szíves figyelmébe a 2012. augusztus végi FDIC tanulmányt (magyar nyelven elérhetõ a portfolio.hu 2012.08.28. számában).
Ugek 2012 szept. 09. - 11:07:02
Sajnos, egyre jobban terjed!
5/10
Vademecum 2012 szept. 09. - 10:07:05 5/10 Előzmény Vadpörkölt
WTF? Gondoltam elolvasom, érdemes-e megnézni a filmet, de EZ nem derült ki ezekbõl a zseniális hozzászólásokból. Már itt is demagógia folyik??!!
Vadpörkölt 2011 aug. 07. - 19:58:48 Előzmény aggodalmas
"Az önmagát elõbb-utóbb bajba sodró, korlátot nem ismerõ exponenciális növekedés vírusa munkál a fenntarthatatlanná vált pénzügyi struktúrák mélyén is, melyek állandóan gyorsuló, extenzív növekedés híján összeomlanak. Abszurd helyzetek és egymást lavinaként indukáló, kezelhetetlen válságok sorozatát látjuk kibontakozni, ahol a károkat különféle trükkökkel igyekeznek áthárítani az adófizetõkre. A nyereség privatizálása, a veszteség társadalmasítása – ez az oligarchikus rendszerek jellegzetes viselkedése."
Ács József :KLÍMA, KÉTELY, PROPAGANDA címû írásánek egy részlete.

Amit már alul írtam az egész arra megy ki,hogy bankárok,brókerek,üzletemberek áthárítsák a veszteségeiket az átlagemberekre és csak a pénzes emberek tudjanak érvényesülni és õk megint csak tudjuk kik(igaz,hogy most már mások is oroszok,kínaiak,arabok,stb)akik már sok 100 éve tõkével rendelkeznek(az Ivanhoe címû könyvben az eladósodott herceg uzsorára kapott kölcsönt a kiközösített zsidótól,mert a keresztényeknek istenkáromlás volt a pénzzel kereskedni + ha utánaolvasol a RODOSZI KOLOSSZUS-t is egy zsidó vette meg pedig bronzból volt és 35 méter magas a szíriai zsidó kereskedõnek 900 tevére volt szüksége az elhordásához[ezt csak azért írom,mert már akkor tele voltak pénzzel amit mások nyomorából szedtek össze]) és bevett szokásuk,hogy kifacsrják a gyanútlanokat legálisan teszik tönkre az embereket.
UI:Nekem vannak zsidó ismerõseim akik normális emberek tehát én most a cionista pénzéhes ashkenazi zsidókról beszélek akik nem fegyverrel támadnak mégis veszedelmesebbek bárminél most is malmoznak a svájci frankal és a japán jennel és rohadtul nem zavarja õket,hogy milliókat tesznek tönkre!!!!
UFF most én beszéltem és ha ez szerinzed antiszemita akkor gondolkozz el rajta,hogy mit tehetttek a szemiták,hogy kialakultak az antiszemiták:)
offtopic
Ford Mustang 2011 aug. 03. - 19:26:48
Ja, március óta le van zárva. :))
offtopic
aggodalmas 2011 aug. 03. - 18:47:56 Előzmény Vadpörkölt
Ott a pont. ;-) A tények valóban makacs dolgok, ugye...
De legalább ezzel a pár mondattal elébe mentünk annak, hogy ehelyt is kikapjunk egy olyan vélemény-nyilvánítót, aki a tények talajától elrugaszkodva olyan eszmefuttatásba kezd, ami miatt túlórázni kell a modoknak... ;-D
(Vö. Hetihetes topic... ;-)
Vadpörkölt 2011 aug. 02. - 09:28:39 Előzmény aggodalmas
Szinte mindenben igazad van,de két dolgot hozzáfûznék!
1.Én nem mondtan,hogy rossz film volt SÕT tetszett ez a film nálam 8/10.
2.Abban igazad van,hogy minél több a nulla annál inkább nem érdekel senkit a bõrszín vagy a származás,de ha a pramis csúcsára
pillantasz ahol Bill Gates is csak egy "csöves" és ahol egy gazdasági világválság is csettintésre megy(példának okáért az amerikai központi bank röviden a FED http://hu.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve_System,amely bank az USÁ-nak nyomtat hitelre pénzt)ott láthatod,hogy nem Jevgenyíj,Chan,Jonathan vagy Abdul a keresztnév hanem igen erõsen BENJAMIN SHALOM!
Ha ezek a tények a te szemedben ízléstelenek arról ugye nem tudunk vitázni,mert szerintem nem és ízlésrõl nem is lehet és az hogy közhelyesek valóban azok lehetnek és lehet,hogy azok is,de visszatérnék a mondat elejére ezek tények és a tények makacs dolgok.
offtopic
aggodalmas 2011 aug. 01. - 22:19:33
Nem volt ez rossz film, csak hangulat kell hozzá, és némi empátia... ;-)

...bár oly' sok forrásból ismerõsnek tetszik a story, amikor a naív (esetünkben kissé bipolárisnak tûnõ beállítottságú ;-) zseni utópiát épít, de szembesül a cudar való világgal, mégis tudtak új színt vinni a kiindulási alapba. Ráadásul a nyolcvanas évek derekán még volt némi realitása a civilizációból történõ kivonulásnak is...

(Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha mégoly virágnyelven is, de a tõkésezés-bankározás-zsidózás még a globalizáció árnyékában is... hmmm... egyszerre ízléstelen és közhelyes... Fõleg annak fényében, hogy lassan a nagy számok törvénye alapján több lesz az ázsiai származású multi-milliárdos pénzember, és kijelenthetjük, hogy a pénz beszél, a származás pedig egyre kevésbé számít – fõleg a bankszámlákon halmozódó nullákhoz viszonyítva! OFF én beszéltem ;-)
Ford Mustang 2011 aug. 01. - 12:52:13
'86-os a film. ;)
Vadpörkölt 2011 aug. 01. - 12:23:38
Igen ez a film 1986-ban készült és az USÁ-ban már akkor érezték a globalizáció hatrányait mikor nálunk már az utolsókat rúgta a szocializmus.
SPOILER ON
Az amerikai mérnök-feltaláló(Harrison Ford) azért hagyja el a civilizációt a családjával,mert csömöre van az égész globalizált sz@rtól és nagy lelkesedéssel veti bele magát abba,hogy a dzsungel közepén a találmányával és az emberi összefogással egy kis gondtalan közösséget hozzon létre ahol két igen fontos dolog kimradjon az egész életébõl a VALLÁS és a PÉNZ,ugyanis emiatt hagyta ott az USÁ-t és nem véletlen,hogy annyira viszolygott a prédikátortól és az sem,hogy ingyen adta a jeget a folyó menti lakosságnak csak beütött egy hiba és az álom végeszakadt ami után már görcsösen ragaszkodott az elveihez és nem vette észre,hogy ez már átment õrületbe és a családja rovására volt.
SPOILER OFF

Ha az emberek rájönnének,hogy az emberiség gátja a gazdaság,mert nem fejlõdik hanem tönkretesz és érdemben csak káros akkor arra is rájöhetnének,hogy leegyszerüsítve ha Horowitz Kaifásnak van 100 milliárd dollárja és 48 bankja,de közben koszos a levegõ,génkezelt ehetetlen az étel és retkes a víz és mindez azért,mert neki 200 milliárdos profit kell a jövõ 2-3 évre akkor talán már Õ is rájön,hogy 10 kilós aranyrudat nem lehet felzabálni és a banki profitot nem lehet meginni és a 70 méteres yacht-ját nem tudja belélegezni!!!!!
9/10
Temptress 2011 aug. 01. - 02:26:17 9/10
Ez a film nagyon tetszett! Elõször is meglepett, hogy még mindig tudnak elõkaparni valahonnan olyan régi filmet amit még nem láttam:) De komolyan. Volt ez valaha leadva magyar TV adón? Ráadásul Ford a fõszereplõ ugye. És most is bebizonyosodott, hogy régen még tudtak jó filmeket csinálni. 1983-as film, de a mondanivalója nagyon is érvényes ma is. Már aki érti is a filmet, és nem csak egy õrült családot lát aki nyaralni megy a dzsungelbe, annak átjön. Most nagyon kikivánkozna belõlem, hogy leírjam a gondolataimat és a film tanulságait, de az már félek spoiler lenne. Úgyhogy csak annyit mondok, nézze meg mindenki aki teheti!!!
10/10
SÜNDÖG 2011 aug. 01. - 01:38:35 10/10
Nálam is 10... :-)
Összes hozzászólás