A művészet templomai - Botticelli: Dante pokla

Bakancslistához adom
Botticelli Inferno
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-német ismeretterjesztő film, 95 perc, 2016

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A művészet templomai című, Itália gazdag kulturális örökségét bemutató ismeretterjesztő sorozat páratlan értéket képvisel. Ez az epizód a reneszánsz kor egyik leghíresebb alkotója, Sandro Botticelli munkásságának egy kevéssé ismert részébe enged betekintést.
A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok világsikerét követően 2016 októberében került a mozikba Dan Brown könyvsorozatának harmadik filmadaptációja, az Inferno, Tom Hanksszel a főszerepben. A történet szorosan kapcsolódik azokhoz a misztikus rajzokhoz, amelyeket Botticelli pályája utolsó éveiben, Dante Isteni színjáték című művének illusztrálásához készített, csaknem egy évtizednyi munkával. Vajon mi az igazság ezeknek a rejtélyes rézkarcoknak, különösen A Pokol térképének (Inferno) a hátterében? Miért maradtak befejezetlenek ezek a művek, és miért tűntek el hosszú időre a történelem forgatagában? Hogyan találták meg újra, és milyen felfedezések kerültek napvilágra, miután a rajzok nagy részét sikerült végre összefűzni és milliméterről milliméterre átvizsgálni? Ilyen kérdésekre keresi a választ a film, amely egy izgalmas művészettörténeti nyomozás során felfedi Botticelli Isteni színjáték-illusztrációinak titkait, feltárva egy eddig rejtett és meglepően sötét oldalát a Vénusz születése és A tavasz (La Primavera) remekművek ünnepelt alkotójának.
"A nevem Botticelli. Sandro Botticelli. Firenzéből származom, a művészek és géniuszok városából. / Én örökítettem meg elsőként Vénusz születésének szépségét. Követőim évszázadokon át haladtak a nyomomban. De betekintettem a mélységekbe is, és megfestettem, amit ott láttam. A Pokol térképét. A Poklot, amelyen mindannyian átkelünk."
Bemutató dátuma: 2017. február 16. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?