A nagy dinóvándorlás

Bakancslistához adom
March of the Dinosaurs
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol dokumentumfilm, 87 perc, 2011

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Ütemes trappolás vegyül az Északi-sark trópusi dzsungeleinek zajába. A dobogást hatalmas lábak okozzák: több ezer dinoszaurusz menekül a négy hónapos sötét tél elől. Hősünk - egy fiatal Edmontosaurus - most teljesíti először a több mint 1000 kilométeres távot. Kegyetlen ragadozók, földcsuszamlás és más veszedelmek leselkednek rá. Az izgalmas utazást végigkísérve mi is sokat megtudhatunk a dinók életének mindennapjairól.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Vrahno 2011 jún. 16. - 14:25:13 6/10
Én is leírom a véleményem:

Még angolul láttam, amikor eredetileg kiadták, sajnos nem a legjobb minõségben, de azért ki tudtam venni, hogy mi van a képen.

Aranyos kis természetfilm, és az alapötlete is érdekes, mivel bemutatja az embereknek, hogy mekkora ostobaság is azt hinni, hogy ezek az állatok nem bírták a hideget.

De eléggé zavart, hogy úgy félúton átment természetfilmbõl valami mesébe. A fõhõs kalandjai akár egy Disney filmbe is beillettek volna, fõleg azzal a röhejesen kitartó Albertosaurusszal a nyomában. De gondolom, egy sima, élethûen elõadott film talán túl unalmas lett volna.

Az állatábrázolások is több sebbõl véreztek. Az Edmontosaurus ugyan tökéletes volt (már amennyire én láttam), és a tollas tyrannosauridák is a legújabb tudományos felfedezéseket használják. Ám a sarki Gorgosauruson nem volt elég toll, hogy hihetõ legyen, és a Troodonok is alul-tollazottak lettek (fõként a szárnyuk hiányzott). Az ankylosauria és a Pachyrhinosaurus elavult elefántlábakat kapott, a mosasaurusról hiányzott a felálló farokuszony-kinövés (no meg lehetett volna zsírosabb is ebben a fagyos környezetben), és a Quetzalcoatlus rossz volt úgy, ahogy volt. Régóta tudjuk, hogy négy lábon járó ragadozó volt, nem pedig két lábon járó, óriásira nõtt keselyû. Ráadásul a kézujjait meg a szõrzetét is lehagyták valamiért.

A hóban kotló, lassított felvételben látó Troodonok meg a gigászit ugró, tûz- és árhullámálló Albertosaurus pedig egyszerûen nevetségesnek tûntek.

Ám mindent összevetve a jobb dínós filmek közül való. Fõleg mivel az utóbbi években annyi iszonyatosan szörnyû dokumentumfilm jött ki róluk. Én 6-ost vagy 7-est adnék rá a 10-bõl.
6/10
Vrahno 2011 jún. 15. - 19:19:19 6/10
Mert az egy korai ankyloszaurusz fajta, aminek még nem volt bunkója. Az igazi hiba az állaton az, hogy négy karmos lábujja volt (a ceratopszidáknál is látszott ez). Az igazi állatnak öt ujja volt, de csak hármon volt karom.

Egyébként váó, nem is tudtam, hogy már magyarul is leadták.
Béciman 2 2011 jún. 13. - 12:58:46
Ez nagyon jónak ígérkezik!
Gyakrabban adhatnák le a filmeket egyben, legalább egyszer-kétszer.
Így könnyebb rögzíteni.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu