A nagy hajótörés

Bakancslistához adom
Haakon Haakonsen
norvég-svéd-amerikai kalandfilm, 92 perc, 1990

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Dánia nemzeti irodalmának egyik legfontosabb hőse Hákon Hákonsen. Negyven éven át akarták méltóan megfilmesíteni kalandos történetét. Walt Disney műhelye sietett a dánok segítségére és elkészíthették a nagyívű és látványos produkciót.

A tizennégy éves Hákon családja farmját szeretné megmenteni az elkobzástól, ezért tengerésznek áll pénzszerzés reményében. Amikor Hákon hajóra száll, sejtelme sincs arról, hogy mi vár rá. Ha tudná, inkább a parton maradna. Merrick, az álruhában velük utazó rettegett kalózkapitány birtokba veszi a hajót és legénységét.
Déli vizekre hajóznak, ahol sosem találhatnak rájuk. Útközben iszonyatos hurrikánba kerülnek és a tomboló vihar elsüllyeszti a hajót. Hákonnak nagy nehezen sikerül kijutnia a partra és egy trópusi szigeten találja magát. Kiderül, hogy a kalózvezér kincses szigetére jutott. Hamarosan rájön, hogy társai a kalózok fogságában sínylődnek. Minden bátorságát és ügyességét össze kell szednie, ha életben akar maradni, mivel a kalózkapitány is túlélte a vihart. Hákon tervet eszel ki, hogy társait kiszabadítsa a kalózok karmai közül: a lakatlan kincses szigeten folytatódik a hajsza az életben maradásért

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
nikato 2016 aug. 15. - 17:16:34 6/10
Nézhetõ!! :)