A nagy pénzrablás

Bakancslistához adom
La casa de papel / Money Heist
16 éven aluliak számára nem ajánlott spanyol akciófilm-sorozat, misztikus sorozat, 70 perc, 2017

Értékelés:

211 szavazatból
Szerinted?

Nyolc rabló túszokat ejt, és bezárkózik a Spanyol Királyi Pénzverdébe, miközben egy bűnöző lángelme a rendőrséget a tervének végrehajtására manipulálja.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Szereplők

Silene Oliveira (Tokió)
Raquel Murillo (Lisszabon)
Sergio Marquina (a Professzor / Salvador "Salva" Martín)
Andrés de Fonollosa (Berlin)
Ágata Jiménez (Nairobi)
Agustín Ramos dos Hermanas (Moszkva)

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Subinho75 febr. 22. 11:05:43 8/10
Ez egy sorozat, nem a százmilliókból készült Mission Impossible mozi. A lövöldözések B kategóriásak, bénák? Nos, egyrészről nem katonák, másrészről nagyon sok olyan sorozatot láttam, ahol a katonák, kommandósok sokkal bénábbak, sőt, sok akciófilmben vannak olyan jelenetek, amik finoman szólva is viccesek.
Ez szerintem igenis egy jó sorozat, végig leköt, érdekes, fordulatos, szívesen néztem. Abban az egyben egyetértek, hogy az első rablás jobb volt. Sokkal jobban meg volt szervezve, a másodikban néha csak úsznak az árral, illetve ott már túlságosan sok visszaemlékezés volt, ami ugyan nem felesleges, de elnyújtott.
Mindent egybevéve nekem ez 8 pont, ami szerintem elég magas sorozatok tekintetében.
10/10
nagynebk febr. 06. 21:46:03 10/10
10/10
10/10
nagynebk febr. 06. 21:45:36 10/10 Előzmény maxhell
Szerencsére a kevesekhez tartozol. Nekem nagyon bejött, itt és az imdb-n is 8 felettiek az értékelések.
6/10
Kommentátor jan. 31. 15:50:43 6/10 Előzmény Pogesz911
Nekem is ez a ZS kategóriás akció jutott róla eszembe.
6/10
Kommentátor jan. 31. 15:50:09 6/10 Előzmény maxhell
Az 1-es osztályzatot túlzásnak érzem, de amúgy szinte minden szavadat írhattam volna akár én is.
6/10
Kommentátor jan. 31. 15:01:47 6/10

Ja, meg amikor sikerül kijuttatni az aranyat, előtte nem sokkal halt meg Tokió, de úgy ünnepeltek, mintha mi sem történt volna. Még Rio is. Értem és, hogy örültek az arany kijuttatásának, de, ha meghal valaki, aki nagyon közel áll hozzád, főleg, ha szerelmes vagy belé. akkor történhet akármi, olyan lelkiállapotban vagy, hogy nem fogsz tudni így ünnepelni.


6/10
Kommentátor jan. 31. 14:58:09 6/10
Az első rablás, az elején még érdekes volt. Jól fel volt építve a sztori, elég eredeti volt. Addig csak a színészek túljátszása volt zavaró. Aztán a második évad elejétől kezdtek elharapózni benne a képtelenségek. A második rablást már teljesen felesleges volt megcsinálni. Az már a hülyeség netovábbja volt. De az ötödik évad mindenen túltett. Hihetetlennél hihetetlenebb, képtelen, erőltetett marhaságokkal volt tele. Egy ZS kategóriás akciófilm színvonalára süllyedt. Sokszor percekig nem történt semmi, csak lőtték a semmit, percenként több tárnyi lőszert elhasználva.

Azt sem értettem, hogy még azután is Tokió maradt a narrátor, miután meghalt. De végig múlt időben beszélt a rablásról, úgyhogy valószínűleg már a második rablás elején is úgy volt ő a mesélő, hogy akkor már nem élt.



A Denvert játszó színészről meg messzire süt az IQ hiány. Vagy ennyire jól játszotta :)

Az is egy teljesen hiteltelen dolog volt, hogy egy ilyen normális lány, mint Mónica alias Stockholm pont egy ilyen sutyarákba szeret bele.



9/10
Mike088 jan. 30. 23:48:45 9/10
*Spoileres lehet*

Én most értem a végére. Az első két évad valóban zseniális, lehetett volna akár lezárása is egy jó minisorozatnak. De a Netflix megnövelt költségvetéssel folytatta és még 3 jó évadot adott a nézőknek. Az egyik legizgalmasabb sorozat amit mostanában láttam. Az alapkoncepciót nem tartom túl jónak, de ahogy ezt megvalósították az előtt emelem a kalapom. Ha Hollywoodban tudnak szerethető rablót kreálni akkor a spanyoloknak ez miért ne menne? Ami már az elején csökkenti a rablókkal kapcsolatos ellenérzést, hogy a professzor egy tiszta rablást tervez, olyat amivel senkinek se okoz közvetlen anyagi kárt. Mindezt emberáldozat nélkül kívánta végrehajtani. Mint tudjuk nem egészen így sikerült. A karaktereknek nem csak a bűnös múltját hanem az emberi oldalát is megismerhetjük: ők is szeretnek, bennük is van empátia, tudnak viccesek lenni stb. Természetes, hogy megszereted őket. Sok dologgal egyetértek amit korábban írtatok. Nekem se tetszik például, hogy lmbtq karatereknek feltétlenül részt kell venniük egy sorozatban vagy, hogy a rendőrségnek és a hatóságoknak nem éppen a jó oldalát mutatták- bár megjegyzem ha ilyen helyzet állna fel a valóságban, ott sem folytatnának korrek eljárást elhiheted. Ez a "minden a tervnek a része,, és teljesen csináljunk bohocót a hatóságokból dolgot valóban túltolták egy kicsit. Mindezen hibák ellenére egy lebilincselően izgalmas, remek sorozat katarzis élménnyel, remek párbeszédekkel és szinkronmunkával valamint meggyőző színészi alakításokkal.

Nálam 9/10
1/10
Pogesz911 jan. 29. 21:53:34 1/10
Az első két évad zseniális. Aztán a netflix csinált belőle egy ZS kategóriás akció-szappanoperát. Az értékelésem a második utáni évadokra vonatkozik.
9/10
Mike088 jan. 21. 22:48:48 9/10 Előzmény maxhell
Nem igazán értem rászántad magad, hogy végignézz 5 évadot nem kevés időt áldozva rá aztán bepontozol neki 1 csillagot. Biztos én vagyok rosszul bekötve, de ha valami ennyire szar és nézhetetlen nem áldozok rá ennyi időt
10/10
Brigitta79 jan. 21. 19:57:57 10/10 Előzmény maxhell
Basszus, ez egy sorozat. Nem kell ennyire véresen komolyan venni. Nem bántásból, de ha ennyire nem tetszett nem értem miért nézted végig, és miért nem hagytad abba kb ott ahol azt érezted hogy neked ez nem jön be.
1/10
maxhell jan. 17. 18:40:02 1/10
Nagy nehezen a végére értem ennek a spanyol szappanoperának.

Kérdés:

1. Ugyan hogyan szerezték meg az aranyat az unokaöcsitől? A kis papírcetlire ráírta a prof, hogy acca ide öcsém, mert ha nem, akkor dádá lesz, és erre szépen letették a fegyvert és minden további ellenállás nélkül átadták az aranyat?
Már a 2. résztől kezdve (1. évad) eléggé zavart ez a narrátoros stílusa a sorozatnak, ugyanis ez előre vetítette azt, ami végül be is igazolódott, hogy kvázi egy visszaemlékezésről van szó, mindenképpen jó és sikeres lesz a sztori vége a mesélő szempontjából. De!!! Miután megölték a narrátor Tokyo-t, hogy a bánatba folytatta tovább, mintha mi sem történt volna a narrálást?!... :D A túlvilágról szellemként?!



Szóval. Ami alapvetőlen zavart a sztori alapkoncepciójában, hogy itt eleve arról van szó, hogy bűnözők, méghozzá nem is akármilyenek, hiszen a professzor csak a legjobbakat kereste, és vette fel, bűnt követnek el, és nekik kell "szurkolnom". De miért? Nem akarok bűnözőknek szurkolni. Ugye a sok visszaemlékezésből ki is derült, hogy pl. eleve Tokyo már a korábban lelőtt egy ártatlan őrt, egy másik rablás során, de sikerült elmenekülnie, szóval egy piti kis bankrablóról beszélünk, aki rablás közben gyilkolt is. Akkor őt kell imádni, de miért?! De nyilván, hogy a többi bandatagnak is már korábbról volt priusza.
A másik. Aki bankot rabol, az nem értem, miért csodálkozik, ha lőnek rá, és akár le is lövik? Nem kell bankot rabolni, és akkor ez nem történik meg. Tehát én nem tudom sajnálni, ha a tettei következményei okán kerül ilyen szituba, és lelövik őket. Bármennyire is úgy van ábrázolva a történtben, hogy ezek milyen jó emberek, ja bocs, de bűnöző bankrablók.
A másik, ami zavaró volt számomra, hogy a sztori kvázi fordítva ült a lovon. Most nem a részenkénti egy - két irreális, abszurd, és hihetetlen történésre utalok, hanem arra, hogy a hatóságokat abszolút bugyutának, amatőrnek, képzetlennek, inkompetensnek, legjobb esetben pedig erőszakosnak ábrázolja, míg a bűnözők tévedhetetlen szuperek, jó emberek, akiket szegényeket sajnálni és félteni kell, és egyébként is minden előre ki van találva, ha pedig úgy tűnik, hogy valamit elrontanak, hibáznának, akkor az is a terv része, és eleve úgy lett kitalálva. Sajnos a vége felé ez már egyrészt kiszámíthatóvá és egyben unalmassá is válik. Már nem tudtam meglepődni semmin, mert az is a terv része. Minden is a terv része...
Elmondom, hogy ez a két dolog miért zavaró, persze, tudom, hogy csak nekem. Azért, mert éppen hogy a sorozat azt próbálja sugallni, hogy ez az esemény napjainkban történik, egyébként akár így meg is történhetne ha jobban végiggondoljuk. Szóval akár meg is lehetne valósítani, szóval egyebekben mindenben a realitásra törekszik, ezt az illúziót kelti. Igen, csakhogy, akkor a rendvédelmi szerveket, sem lehetett volna ennyire inkompetensnek, bugyutának, vagy ellenszenvesnek bemutatni. Akkor legyenek ők is erősek, gyorsak, pontosak, legyenek méltó ellenfelek, és így győzzék le őket, na ez már más lenne. Vagy akkor ha mondjuk 2300-as években játszódó sci-fi-ről beszélünk, akkor így oké, de akkor meg ne próbáljon részrehajlóan realisztikusnak tűnni.

Így is van, és akkor a bűnözők, akik raboltak, öltek, kényszerítettek és vertek más embereket, és még legalább tucat bűncselekményt elkövettek, naplementébe szépen az arannyal diadalmenetben, és büntetlenül elvonulnak. Ez számomra nem volt egy katartikus élmény.



Ez van. Számomra egy abszolút tévedés volt megnézni ezt a sorozatot, hittem a "hájpnak", hogy hú ez aztán milyen jó kis sori, hát nem.
9/10
sizu jan. 16. 15:06:39 9/10
Elkövettem azt a hibát, hogy a 2. évad után elkezdtem véleményeket olvasni. Pedig nem szabad. A legtöbben lehúzták, azzal, hogy miután a Netflix megvette, már nem jó. Hát ez egy baromság. Nem lett rosszabb. A 3. és 4. évad is ugyanolyan jó, izgalmas. Minden rész után azonnal néztem volna a következőt, legszívesebben 1 nap alatt ledaráltam volna egy évadot, ha lett volna rá időm. Nekem talán az 5. évad lett picit csalódás, de az sem olyan rossz. Viszont túl szentimentális lett. Az 5. évadban nem történik kb semmi, csak lőnek és lőnek, aztán minden a legutolsó részben történik meg. Közben elég sok a visszaemlékezés, ami még csak-csak belefér, de hogy mindenki mindenkivel érzelgősködik, nagy vallomások, jó hosszan - és közben nem törnek előre a katonák, nem lövik le őket - ez nem volt túl hiteles. Óriási tűzharcok közepén hosszú csendes percek? Ettől eltekintve megéri megnézni, fordulatos. Végre nem egy olyan sorozat, ahol előre tudod, mi fog történni, mert mindig van egy újabb csavar. Néha azt hiszed, tudod, mi fog történni, de véletlenül sem az történik.
6/10
Aleksandr jan. 15. 09:22:34 6/10
Láttam már jó néhány sorozatot a 90-es évektől kezdve, de ez volt az egyik legindokolatlanabbul túlhypeolt és nem különösebben kiemelkedő közülük... Nyílván ízlés kérdése, de ez a sok csöpögős intermezzo a részekben, ez a mértékű kapcsolati rapszodikusság, pár óránként ölték volna meg, majd ölelgették egymást a szereplők, vagy a realitástól ilyen szintű elrugaszkodottság, mennyire gyagyásnak mutatják be a spanyol hatóságokat, az már így egyben sok. Mintha egy krimi dobozba csomagolt szappanopera lett volna. Pozitívum viszont, hogy szinte végig fenntartotta az izgalmat és érdeklődést, bár az utolsó évadban már határeset volt a színvonaltalanság.
10/10
Lyllia jan. 14. 17:57:50 10/10
Régen voltam izgatott annyira sorozat miatt, mint amikor ezt elkezdtem. Emlékszem, pár nap alatt végignéztem az első 2 évadot. Az utána következő évadok nekem egyáltalán nem okoztak csalódást, egyre inkább csak megszerettették velem a sorozatot. A színészek is imádták a forgatásokat, egy rendkívül erős kötelék alakult ki közöttük és ahogyan részről részre nézzük, úgy mi is jobban láthatjuk ezt. Az alap ötlet és a kivitelezése is zseniális, emellett tényleg rengeteg időt, számolást fektettek bele, ami meg is hozta a gyümölcsét. Rengeteg videót is lehet róla találni, ahogy levezetik, hogy milyen komoly munkákat végeztek egy-egy jelenet megvalósításához, ahelyett, hogy csak effekteket használtak volna. A karakterek nem tökéletesek, emberek ugyanúgy mint mi. Megvannak a saját hibáik, démonjaik és lelkiviláguk. Az évadok alatt nem csak a sztori fog meg, hanem ahogyan ezeknek az embereknek a jellemfejlődését, átalakulását is láthatjuk. Én imádtam ezt a sorozatot, ajánlom mindenkinek, de tényleg.
10/10
gilmour jan. 06. 21:01:22 10/10 Előzmény Patafizikus
Szerintem nem ugyanazt a sorozatot láttuk... Veled ellentétben nekem az a véleményem, hogy egy zseniális sorozatot hoztak össze. Fantasztikus maga az ötlet, a zene egyenesen imádni való, a szereplőkön pedig látszik, hogy imádták amit csináltak, az elejétől a végéig! Szóval 10/10!
2/10
Patafizikus 2021 dec. 31. - 21:31:22 2/10
Ez a sorozat még viccnek is gyenge. Az első négy rész élvezhető, onnan kezdve mély zuhanásba kezdett a sorozat. Én konkrétan a második évad hetedik részénél adtam fel. Onnan nem néztem tovább.
Ez a sorozat még mesének is logikátlan. Hiteltelen karakterek, ezer sebből vérző sztori, logikai bakik tömege, bugyuta fordulatok, erőltetett érzelmi szálak. És ezek csak a történet hibái. A megvalósítás: pocsék színészek, latin szappanoperákat idéző túljátszások, olcsó hatásvadász képek, zs-kategóriás zene, gagyi vágások.
Az egész kb. a barátok közt mélyrepülésének a színvonala.
És ezt nevezik "intelligens sorozatnak"?!

5/10
kme 2021 dec. 27. - 05:32:29 5/10
Az első rablás számomra élvezhető volt, jó sok hülyeséggel, a második hülyeség, néhány élvezhető résszel.

az első két évad nálam 6,
a többi 4,
az átlagom rá 5 pont.
7/10
Gaddemon 2021 dec. 23. - 21:46:26 7/10
Az első rablás nekem maximális 10 pont, de ez a második egyszerűen förtelmes. Minden eredetiség odaveszett, a karakterek elfáradtak, unalmasak és erőltetettek lettek a végére. Az ötödik évadban meg annyi volt a lehetetlen, már-már sci-fi elem, hogy csak a szememet forgattam. A 6. résztől konkrétan hülyét kaptam, mikor MINDENKI végig picsogott valamin. Most azt már hagyjuk is, hogy a rablás kellős közepén kell fürdőt venni, szexelni, stb. A professzor nagyágyú, meg szuper intelligens, értem én, de basszus ehhez jövőbe látónak kell lenni, és még akkor is egymillió dolgon megbukhat ez a "remek" terv. A hatalmas csavart a végén még a vak is előre látta. A végét viszonylag jól lezárták, úgyhogy csak remélni tudom, hogy nem erőltetnek rá még egy szériát, bár azt már hallottam, hogy készül vmi Berlines spin-off, na meg ugye a kötelező koreai változat se maradhat el. A kevesebb néha több--ez a film is tökéletes példa erre.
2/10
sawyerx 2021 dec. 14. - 15:04:59 2/10 Előzmény Túrin
"Nem törekszik a sorozat szándékoltan a hiperrealizmusra szóval ezek nem bakik. A választott műfajba simán beleférnek."

Milyen műfajnak hívják ezt? :D
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu