Film

A nagy szépség /La grande bellezza / The Great Beauty/

feliratos, olasz-francia játékfilm, 141 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

121 szavazatból
Szerinted?
Jep Gambardella, író és újságíró a római társasági élet központi figurája. Annak ellenére, hogy tehetséges írónak tartják, mindössze egy könyvet írt, azt is 40 évvel ezelőtt. Jep az írás helyett legtöbb energiáját abba fekteti, hogy részt vegyen a felső tízezer társasági rendezvényein, a hajnalig tartó partikon és bulikban. Lényegében éjszaka él és nappal alig csinál valamit.
Jep 65. születésnapja után egyre inkább elgondolkodik élete haszontalanságán, olykor iróniával, olykor rezignáltan gondol önmagára és arra a társadalmi elitre, amelynek ő is részese. Továbbra is bulizik, de közben bejárja Rómát. Régi és új ismerősökkel találkozik leginkább azért, hogy megtalálja a fecsegés és a zaj mögött meghúzódó "nagy szépséget".

Bemutató dátuma: 2013. november 14. (Forgalmazó: Cinenuovo Kft.)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


március 1. 18:48
Szerintem meg ez egy zseniális film. Az első 10-15 perc kicsit szerintem elnyújtott, de ezt leszámítva engem nagyon lekötött, és azt hiszem nagyon aktuális is az, amiről szól. Jó volt Jap karaktere, és nagyon tetszettek a kibontakozó szálak, mint egy-egy megélt sors tragédiái. Erről szól az élet is, nekem nem tűnt összeszedetlennek. Inkább kicsit olyan érzésem volt időnként, mintha egy színdarabot látnék, külön jelenetekkel, de a lényeg ugyanaz. Nem beszélve arról, hogy gyönyörűen van fényképezve a film.
Nekem ez egy erős 9-es, az is csak a kezdeti hosszú jelenet miatt.

február 9. 17:25
Nagy nehezen rájöttem amire már az elején kellett volna. Ez a film az üres szépségről szól. Üresség, értelmetlen kicsapongás, halászás a nagy zavarosban. Egyes jeleneteknél olyan érzése lehet az embernek mint mikor másnapos és olyan nihilt érez amit nem lehet semmivel leírni. A vallásos jelenetek sem mentenek meg semmit, egyfajta kifigurázás, mély értelem és fennköltség nélkül. A filmzene is csak a nagy üresség érzetet, mű szertartásosságot és értelemkeresést szimbolizálja.

2016. szeptember 19. 15:45
Azt hiszem igazad lehet. Sok volt a játékidő, minimum a negyedét ha nem a felét ki kellene vágni. A film nem összeszedett azt hiszem a második felétől mintha egy teljesen más történet (?) kezdődne. Valóban voltak jó jelenetek, gondolatok, de nem túl összeszedett. Nem tudjuk hova akar elvezetni minket a sokféle gondolat, érzés, hangulat által. Talán nem is volt ez cél. Valamikor újranézem.

Összes hozzászólás