Film

A Nap utcai fiúk

magyar filmdráma, 89 perc, 2007 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
  • eny
  • eny

Értékelés:

60 szavazatból
Szerinted?

  A történet 1956. október 23-án kezdődik és 1956. november 4-én ér véget. Juli (Gáspár Kata) Totyával (Czecző Sándor) jár, de Gábort (Bárnai Péter) is szereti, hármójuk története fordulatosan alakul a mozgalmas napokban. Pesterzsébeti fiatalok egy csoportja focizik a Határ út menti grundon. Juli, a kalauzlány hozza a hírt, hogy a városban tüntetés van. Egyedül Gábor tart Julival és együtt vesznek részt a forradalmi eseményekben. Hajnalban a fiúkra rálőnek a bevonuló oroszok, és akkor elhatározzák, hogy bemennek a városba és bekapcsolódnak a harcokba. Totya vezetésével fegyvert szereznek, és barikádot építenek egy kis mozi körül. "Ezt a sarkot megvédjük" - mondják. Csak kézi fegyvereik és benzines palackjaik vannak, de eredményesen veszik fel a harcot a benyomuló szovjet harckocsikkal. Bázisukat a fiatalok a békésebb napokban sem hagyják el és november 4-én hősiesen szállnak szembe a nagy túlerővel visszatérő ellenséggel.

  Bemutató dátuma: 2007. október 18. (Forgalmazó: Hungaricom)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Díjak és jelölések:


  Vélemény:


  2017. december 30. 21:32
  A Szomjas-Grunwalsky páros egyik leggyengébb filmje....

  2012. október 23. 19:10
  A filmet szerintem nem láttam, de a leírása alapján tipikus másolata a II. VH-s szovjet, illetve a mostani, hipergagyi, amcsi hősi mítoszoknak.

  Az már csak apróság, hogy a gyerekkoromat Erzsébeten töltöttem, de nem emlékszem, hogy a Határ út mentén valaha is lett volna olyan "grund", ahol kölykök játszhattak volna... Szeméttelep, valami ipari létesítmények stb. rémlenek, de olyan hely, ahol az azt megelőző húsz évben olyan hely lett volna, ahol focizni lehet...
  Van itt valaki (egykori) erzsébeti, aki élt akkoriban és tudja, mi lehetett a helyzet?

  2012. október 23. 18:57
  Kiváló alkotás!Amennyire ennyi pénzből valóban méltó érzékeny és Hazaszerető filmet lehetett készíteni, az meg is történt!A szabadság szerelem giccshalom meg se közelíti...pedig abba raktak pénzt,paripát,és fegyvert is mégsincs ennyire emberi,hősi,és méltóságteljes,igaz nem hibátlan,de melyik film az?!

  Összes hozzászólás