A narancs illata

Bakancslistához adom
Uzly a pomeranče
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott cseh romantikus dráma, családi film, 92 perc, 2019

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Iva Procházková a "Narancsnapok" c. bestsellere nyomán készült romantikus cseh családi mozi - "Kamaszkorom legszebb nyara…." hangulatú - többszörös díjnyertes mozi. Darek és Ema jótestvérek. Ema még kicsi, down kóros. Nagyon szeretik egymást. Darek gondoskodik Ema-ról, kis tesója a bátyja védelme alatt áll. Édesanyja leukémiában meghal, apja próbálkozik a gyerekneveléssel, több-kevesebb sikerrel. Az üveggyárban dolgozik, de amikor bezárják az üveggyárat, munkanélkülivé válik. Darek apja, hogy ne veszítse el gyermekeit és házát, lovakban gondolkozik. Beszáll barátja lovardájába. Darek és Hanna kamaszok és szerelmesek. Hanna hajának narancs illata van. Szerinte Ő eleve narancs illattal született. Hanna a narancsos lány és a kamaszszerelemnél nincs is csodásabb és fájdalmasabb. Darek mindenben segíti apját, minden öreg lovat, a ménest is meg akarja menteni. A lovak angyali lények.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
wolfat 2020 okt. 11. - 16:29:02
A film első osztályzata 10/10 volt, mondhatni emiatt ráharaptam, amikor most műsorba került az M2/Petőfin. Jelenleg pedig 7/4 ez az osztályzat; számomra valahol a kettő között van a film, persze inkább a 7/4-hez közelebb. Szereplők rendben, képi világ, operatőri munka rendben, a cseh peremvidék milliőjének megjelenítése kiváló, ellenben amikor a fiút elragadja a ló, és kamaszlány szerelme kétségbeesetten fut utána, majd amikor ledobja a ló, az ütéstől megható látomásai támadnak a halott anyjáról, majd magához tér, az előzőleg utána üvöltöző, őt féltő lány viszont sehol -, ezt súlyos dramaturgia hézagnak éreztem.
Sophie_Western 2020 okt. 09. - 21:15:55
Szép, szomorú film.
fourdogs 2020 okt. 04. - 14:56:47
Hogy kinek juthatott eszébe ennek a filmnek az ajánlója kapcsán a Kamaszkorom legszebb nyara, örök rejtély marad. Még a Malénában is több hasonlatot találni, mint ebben a filmben - az ismertető alapján. Mindazonáltal, hogy ezt még nem láttam, az idézett filmet pedig vagy negyven éve.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu