A Názáreti Jézus

Bakancslistához adom
Jesus of Nazareth
olasz-angol filmdráma, 371 perc, 1977

Értékelés:

99 szavazatból
Szerinted?

A monumentális tévésorozat Jézus életét elveníti fel a filmművészet legnemesebb eszközeivel. Az alkotás lenyűgöző hatásával, történeti és vallástörténeti hűségével egyaránt magával ragadja a nézőket. Zeffirelli filmfreskója sokak szerint Jézus életének, a bibliai történetnek legszebb feldolgozása, melyben világhírű művészek és sztárok nyújtanak feledhetetlen alakítást.
Forgalmazó: Örökmozgó

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
eniko1233 2022 dec. 31. - 11:13:40 10/10
Számomra a filmek között ez a No. 1.
5/10
The Cortez 2022 ápr. 17. - 17:30:36 5/10
Vontatott sztárparádé, ami részletekbe menően dolgozza fel az Újszövetséget. Semmit nem tesz hozzá a sztorihoz (nem úgy, mint Scorsese jézusos filmje), így nem is válik egyedi alkotássá. A minisorozat legerősebb pontja a fényképezés. A zene elég gyengére sikeredett, ám 1 hangulatosabb főtémával sokkal nagyobb élmény lett volna átvészelni ezt a végtelenül hosszú játékidőt. Továbbá nem sikerült megtudnom, hogy melyek a „filmművészet legnemesebb eszközei” (ezek érdekeltek volna a legjobban), pedig a 6 órás vágatlan verziót néztem.
Augustinus 2017 jún. 29. - 16:59:00
A Szentírás üzenetét a \'Jézus filmek\' küzül  a \"Feltámadás\" (2016) adja vissza a legjobban. Hogy miért: http://mimindenteologia.blogspot.ro/2017/05/keresztyen-filmek-filmek-keresztyen.html
gladiolus 2014 aug. 01. - 07:41:53
Van itt egy link, amelyen található egy youtube video, és rajta egy dal, ami mélyen megérinti az ember lelkét. Igényes, mind zeneileg, mind tartalmilag. Remélem, eme link nem tûnik el a semmibe fél éven belül.

http://lusciniola.blogspot.hu/2013/03/jezus-vered-megtisztit.html

Igazából nem tudtam, hova helyezzem el, s mivel ez a film számomra nagyon meghatározó élmény volt, úgy gondoltam, idehozom, hallgassa meg más is.
A szöveg pedig, mert sajnos magyar feldolgozást nem találtam hozzá, pedig régebben volt, nos a magyar szöveg így szól:

"Jézus, véred megtisztít,
Véred ad új életet,
Véred tesz ma szabaddá.
Értem hullt e drága vér,
Most a lelkem fehér, mint a hó.
Úrjézus, Te megölt bárány. "
juhaszti 2013 dec. 22. - 13:07:02
10-es skálán, 15-öt adnék!!!!

Nagy kedvencem. Minden évben megnézem.
gladiolus 2012 dec. 04. - 13:57:10
Oda is, vagy egy urnába, vagy szétszórattatja magát. Sok a verzió.Nekem mégis tetszene a purgatórium, mert egy arany középútnak érzem a drasztikus jó és rossz között, ami elviselhetõbb.
Dehát nem tudhatjuk, majd megtudjuk. Mindenesetre az általam ismert általános szentírásban, amit a katolikus egyház is használ, de a többi szentírásban is benne van, csak más szórenddel, van egy szép idézet erre vonatkozóan, Pál Apostolnak a Korintusiakhoz írt elsõ levelében:

"Szem nem látta, fül nem hallotta,
Emberi szív föl nem fogta,
Amit Isten azoknak készített, akik szeretik õt."


Ha pontatlan, bocs, nem a legnagyobb pontosságra törekedtem, nem tudom ezeket a számokat kívülrõl, számomra a lényeg az, amit üzenni akar.
agarik 2012 nov. 07. - 17:32:44
A katolikus dogma szerint igen.

A régi keresztény egyházi dogma szerint csak Menny vagy Pokol, a Purgatórium csak késõbb került ugyanis bevezetésre.

A Biblia szerint pedig mindenki a Seolba, a holtak földjére kerül - kivéve pár kivételes személyt, akik általában még életükben a Mennybe kerülnek.
A Végítéletkor pedig mindenki vagy tökéletesen megsemmisül, vagy Isten Országába jut (ez valami kombinációja a Mennynek és a Második Földnek).


A valóságban pedig mindenki a temetõbe kerül ;)
gladiolus 2012 nov. 06. - 20:31:00
Én úgy tudom, hogy a halál után három opció közül lehet választani, csak nem nekünk, hanem annak, aki majd megítél minket: Mennyország, Pokol, és Purgatórium-azaz tisztító tûz, utóbbi azoknak, aki valószínûleg az emberek nagy százalékát alkotják. Vagyis emberi mércével talán azok kerülnek ide, akik ahhoz még bûnösök valamelyest, hogy egybõl bezúzzanak a Mennyekbe, de nem úgy mint pl. Hitler, Sztálin, meg a politikusok többsége, és számukra van még ez az utolsó kis menekülési útvonal, miszerint némi sütkérezéses tisztítókúra után még elkerülhetik a Poklot.
A filmben rettentõen katartisztikus jelenetek vannak, mondhatni tele van velük, pl. Lázár feltámasztása, Péter utolsó monológja, amikor megkérdezik tõle: Elhiszed hogy feltámadt, Péter? Igen. Én el.stb. torokszorító.
Az élet legnagyobb kérdései, nagyszerû alakításokkal és rendezéssel, szóval azt hiszem, minden a helyén van ebben a filmben.Szerintem.
10/10.
10/10
KissingtoFace 2011 dec. 28. - 20:56:03 10/10
Nagyszerû szereposztás, minden fõ- és mellékszereplõ telitalálat. Mindenkinek megvan a maga helye és szerepe a filmben, bármilyen kicsi is a szerep, zseniálisan játszanak a színészek. Igen, a Bibliát követi a fõ vonalakon, de ez miért zavar bárkit is? Mindenkinek más az isten, Jézus története. Az íróknak, a rendezõnek ez a Jézus-képe. Ahogy már elõttem egy okos emberke mondta: nem biztos, hogy minden ÍGY történt, de EZ történt. A módot, a körülményeket mindenki maga képzelje el, a történet adott. Istent több módon is el lehet érni, a történetre, az Isten-keresésre és megtalálására kaptunk egy remek filmet. Sajnálom, hogy néhányan lehúztátok, talán nézzétek meg újra, nektek is mond újat a film.
Powell egyébként éppen a "krisztusi" korban, 33 évesen játszotta el a fõszerepet. Jézust és az õt körülvevõ személyeket eljátszani hitelesen, a többség által elfogadott módon óriási kihívás, amelynek - szerintem - maximálisan, magukból mindent kihozva tettek eleget a színészek.
Fuith József 2011 máj. 25. - 20:22:35 Előzmény miénkittatér
Milyen kicsi a világ...:)
offtopic
miénkittatér 2011 ápr. 14. - 03:00:49 Előzmény Fuith József
Úrkúton is csak egy helyre kerülhetsz ha meghalsz. Két variáció max ott van, hogy melyik bejáraton visznek be a Temetõ utcain vagy a Hõsök utcain :)
kocamama 2011 ápr. 13. - 19:05:49
Kosztümös, de nem rossz.
Fuith József 2011 ápr. 13. - 00:11:41 Előzmény twillight
"Ez érdekes, hiszen Jézus a Bibliában aszondja: Nem békét hozni jöttem hanem háborút. És hogy bizonyítsam, van egy kardom is."

Ez igaz, háborút indítani jött, és valóban, fegyverei is vannak. Az ellenség: a saját gyengeségeink, önzésünk, hataloméhségünk, az állandó menekülésünk elõle.

"Hozzátok elém ellenségeim és öljétek meg õket." A fentiek erre is választ adnak.

"Aki nincs velem, ellenem van."

Ezzel mi a probléma? Ha meghalsz, jól tudod, hány helyre kerülhetsz. Van összvissz 2 szem variáció, menny, vagy pokol. Gondolom te azt kifogásolod, hogy miért nem lehet a semleges opciót választani. Hát odaát semleges hely nincs, tehát aki nincs vele, az értelemszerûen a kárhozatba kerül. Máshogy nem lehet. Tehát ez is kipipálva.

Ami az utolsó gondolatodat illeti, nézz szét kicsit a világban. Nézd meg Hitler, Sztálin, Pol Pot katonáit, az afrikai mészárosok tízezreit, a köztünk rejtõzködõ Andrei Chikatilokat, Josef Fritzleket, Carl Panzramokat. Szerinted észhez lehet téríteni ezeket az embereket a fentebb említettnél finomabb módszerekkel? Ezt egyébként ne vedd valami nagyhangú kioktatásnak, távol álljon tõlem az ilyesmi, ez csak az én véleményem.

Egyéb kérdés?
offtopic
Thousand Lakes 2011 ápr. 01. - 17:03:17 Előzmény twillight
Jézus figurája nagyon primitív.
twillight 2011 ápr. 01. - 11:38:54
Ez érdekes, hiszen Jézus a Bibliában aszondja: Nem békét hozni jöttem hanem háborút. És hogy bizonyítsam, van egy kardom is.

Vagy: Aki nincs velem, ellenem van. Hozzátok elém ellenségeim és öljétek meg õket.

De az se rossz, mikor János Jelenéseiben nemkeresztények millióiból préseli ki a vért egy sajtárban...
10/10
Forestgamp 2011 márc. 31. - 16:15:47 10/10
Emlékezetbõl gondolkodás nélkül 10.
offtopic
gabriella_ 2011 febr. 25. - 13:32:42
Ámen! :D
Flóra_kisasszony 2011 febr. 06. - 23:21:31
Igen, egyetértünk! Egyébként fogadjunk, hogy Te is a Rómeó és Júlia miatt tévedtél ide pont ma este..;)
10/10
kolbászkirály 2011 febr. 06. - 21:59:31 10/10
A legjobb film Jézus életérõl!
Seven7Crown 2010 dec. 26. - 15:26:30
-Hát itt egy Istenesdi leírás mégis kétesélyesnek tüntette fel a szöveget!!:))
-Viszont ha a másik részét nézzük, akkor álmomba sem gondoltam volna, hogy pont nekem küldöd el ezt a valóban tanulságos idézetet!!


Köszi!
Összes hozzászólás