Film

A nő kétszer /Sliding Doors/

magyarul beszélő, angol-amerikai romantikus film, 99 perc, 1998 16 éven aluliak számára nem ajánlott
  • eny

Értékelés:

229 szavazatból
Szerinted?

  A film egy kicsit a sorsról, egy kicsit az időről és nagyon a szerelemről szól! Napjainkban, amikor annyi a véletlen találkozás, és folyamatosan válaszutak előtt állunk, néhány perc egy nő és egy férfi egész életét megváltoztathatja... Helen, a menő londoni menedzser életében eddig minden tökéletes volt. Érdekes munka és egy izgalmas barát, a regényíró Gerry, aki nem mellesleg kitűnő szerető. Ám amikor Helen-t váratlanul kirúgja a főnöke és ezért a szokásosnál hamarabb ér haza, élete furcsa fordulatot vesz. De mi történik, ha lekési a metrót és még ki is rabolják? Ebben a különleges és romantikus vígjátékban mindkét helyzet kérdéseire választ kapunk.

  Forgalmazó: Budapest Film

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Díjak és jelölések:

  • Európai Filmdíj (1998) - Legjobb forgatókönyv: Peter Howitt
  • BAFTA-díj (1999) - Legjobb brit film jelölés: Peter Howitt

  Vélemény:


  2016. augusztus 9. 19:13
  tetszik az alapötlet, a forgatókönyv, szerintem egy szórakoztató film, jó karakterekkel. egyedül Anna idegesített kicsit valamiért, de ez csak egyéni szoc.probléma, a mozit nem vágja tönkre :-) 9-es.

  2015. március 29. 22:41
  Többet kaptam a filmtől, mint reméltem! (Csajoknak mindenképpen! , de én pasiknak is ajánlanám!)
  10/10

  2015. március 9. 21:58
  Először hülyeségnek véltem az egész sztorit, aztán néhány vélemény alapján mégis belevágtam. Érdemes volt.
  Ragyogó ötlet mindjárt az elején a véletlen szerepét így kiemelni. Bár majd mindenki tisztában van vele, mégsem olyan könnyű elfogadni, hogy mennyi múlhat a vakszerencsén. Helen és a többi karakter csak úgy magában engem teljesen hidegen hagyott volna. A két történet egymás mellé helyezése, mely a főbb pontokon összeér, sokkal izgalmasabb mint az eléggé elcsépelt romantikus "ki kiről álmodozik, majd kivel csókolózik avagy bújik össze" típusú love story.
  A legjobban az tetszett, hogy mindkét főszereplőnek megvan a saját legjobb barátja, akik jó lelki társhoz illően mindig készségesen meghallgatják az egyre kuszább szerelem/kaland aktuális részleteit. Természetesen az ilyenkor elvárt tanácsok osztogatása sem áll távol tőlük, hiszen mint tudjuk, a kibicnek semmi sem drága.

  A szereplők teljesítménye olyan erős közepes, viszont éppen ezért érdemes kiemelni John Lynch fergeteges és végig nagyon meggyőző alakítását. Pompásan adja a félrelépő férfi sutaságát, akinek azért van némi lelkiismeret furdalása (hogy mennyi, az i...

  Összes hozzászólás